• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Największy w Trójmieście bazar z ekologiczną żywnością czynny także w sobotę

21 stycznia 2015 (artykuł sprzed 9 lat) 
Szeroki wybór produktów bezpośrednio od polskich rolników i lokalnych producentów to świetna okazja na zrobienie eko zakupów dla osób stawiających na zdrowe i ekologiczne odżywianie. Szeroki wybór produktów bezpośrednio od polskich rolników i lokalnych producentów to świetna okazja na zrobienie eko zakupów dla osób stawiających na zdrowe i ekologiczne odżywianie.

Znaleźć prawdziwie ekologiczne i regionalne produkty wcale nie jest tak łatwo, jak się wielu wydaje. Możliwość zakupu takiej żywności oferuje Gdański Bazar Natury, gdzie wystawcy nie tylko sprzedają, ale także odpowiadają na wszystkie pytania dotyczące sprzedawanych produktów.



Klienci mogą kupować u 40 wystawców, którzy przyjeżdżają do Gdańska z całej Polski. W Hali Olivia zobacz na mapie Gdańska oferują produkty takie jak: zioła, ekologiczne wędliny, świeże warzywa, drób, miody, sery, produkty garmażeryjne. W ofercie znajdują się także świeże i wędzone ryby, chleby, przetwory, ciasta, nabiał i sery i inne produkty, które ciężko jest nabyć w dobrej jakości w supermarketach, sklepach osiedlowych czy na zwykłych targach.

Na Gdańskim Bazarze Natury wystawcy cenią sobie indywidualny kontakt z każdym z klientów. Dlatego zawsze można ich o wszystko zapytać oraz rozwiązać każdą wątpliwość.

Zakupom towarzyszą pokazy i gotowanie na żywo. Można też porozmawiać spokojnie z każdym z wystawców na temat produktów i ich zastosowania. Zakupom towarzyszą pokazy i gotowanie na żywo. Można też porozmawiać spokojnie z każdym z wystawców na temat produktów i ich zastosowania.
- Każdy z odwiedzających ma możliwość poznania i porozmawiania z producentem danego wyrobu, dzięki czemu ma okazję dowiedzieć się, w jaki sposób powstają produkty, które spożywają oraz jakie mają właściwości - opowiadają organizatorzy przedsięwzięcia.

Wśród wystawców znajdują się sprawdzeni i najlepsi producenci i rolnicy. W ten sposób kupujący mają pewność, że produkty są najwyższej jakości i nie muszą mieć żadnych obaw o ich skład ani pochodzenie.

Od połowy stycznia Gdański Bazar Natury oprócz czwartków w godzinach 14-19 jest także czynny w soboty w godz. 9-14. Zdecydowało ogromne powodzenie, jakim cieszyły się czwartkowe popołudnia z ekologiczną i zdrową żywnością.

W najbliższą sobotę, 24 stycznia w Hali Olivia odbędzie się gotowanie oraz degustacja na żywo z ekologicznych produktów, które można nabyć na Gdańskim Bazarze Natury. Gotować będzie Paweł Pawluk, szef kuchni restauracji Senso w hotelu Scandic. Całą akcję poprowadzi Michał Turek - dziennikarz, który jest autorem i prowadzącym audycji "Turek pomoże od kuchni" emitowanej w Radiu Plus.

Więcej informacji o Gdańskim Bazarze Natury można znaleźć na profilu przedsięwzięcia na Facebooku.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Wydarzenia

Gdański Bazar Natury (5 opinii)

(5 opinii)
kiermasz

Gdański Bazar Natury (12 opinii)

(12 opinii)
pokaz, kiermasz

Miejsca

Opinie (33) 1 zablokowana

  • Bazar w operze, teraz na lodowisku. (4)

    A w mieście polikwidowane wszystkie targowiska przez prezydenta. Co się stało z tym miastem? Przywrócić ryneczki na 3 Maja i spożywczy za targiem siennym. To zniknie potrzeba robienia takich akcji.

    • 16 11

    • zakupy w dziale rozrywka??

      ktos tu w ogole jeszcze redaguje?

      Co ma wspolnego robienie zakupow z rozrywka. Moze to ktos wytlumaczyc? ;)

      • 4 1

    • taka rozrywka

      ser albo kawal baleronu.

      • 2 2

    • co to za pokaz?

      czzekam jeszcze na informowanie w dziale kultura o promocjach produktow w galerii baltyckiej

      • 3 1

    • proponuje jeszcze w kosciele urzadzcie

      • 1 1

  • Wspaniale (1)

    Świetna wiadomość! Regularnie kupuję w czwartki, otwarcie targu w sobotę to ukłon w stronę klientów. Można kupić znakomite produkty, zwłaszcza oleje, pieczywo, pyszne tradycyjne wędliny! Sprzedawcy warzyw szaleją za to z cenami, po nie już chyba lepiej wybrać się na rynek na Przymorzu. Pozdrawiam organizatorów Bo ze wsi!

    • 16 4

    • a ja nie

      zamawiam i chlop przywozi

      • 3 1

  • (1)

    Super sprawa rzeczywiście warzywka są trochę drogie, ale to pewnie przez to ze są eko! Wędliny są rzeczywiście fantastyczne. Olej lniany fantastyczny :)
    Bazar natury to moje ulubione miejsce zakupów więc to bardzo dobra wiadomość.

    • 14 6

    • tylko co w tym niesamowitego?

      w Paryzu, W Krakowie, W Poznaniu miasto ma takie rynki wokol centrum. U nas Budyn je zwyczajnie wyrzucil. Tam bylo tanio, zdrowo i przede wszystkim kapital zostawal. Teraz to tzw projekt kilku studencikow ug kreaowany na sile.
      Kiedy moglyby istniec targowiska jak to jest w zdrowym miastach, np we wspomnianym Krakowie.

      • 9 1

  • Polecam, ale... (6)

    Trzeba mieć świadomość, że na bazarze nie wszystkie produkty są ekologiczne.
    Nie wszystkie nawet pretendują do takich. Przykład? Siarkowane owoce suszone.

    Mimo to, na bazarze można znaleźć sporo ciekawych i smacznych produktów. M.in. sery kozie, swojskie wędliny i kiełbasy, soki jabłkowe, dobry chleb, ogórki kiszone.

    • 13 5

    • racja

      Stoisko z mega slodzonymi owocami suszonymi czy przyprawami nie ma wiele wspólnego z naturą.Prosba do organizatorów o staranniejszy dobór wystawców

      • 10 2

    • Bzdety (4)

      Gdybys sie lepiej przyjrzała to zauwazyłabyś to zauwazyłabyś że na tym stoisku sprzedają ogólno pojęte bakalie. Do których zaliczaja sie : rodzynki, morele, śliwki, jabłka, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, równiez owoce goi - czyli super foods oraz owoce kandyzowane, które zalicza sie do bakalii Cóż przykro nie kompletnie nie masz pojecia w jaki sposób wytwarza sie takie owoce. Moze najpierw poczytaj a potem będziesz krytykowac, bo raczej nikt Cie nie zmusza do ich kupowania prawda. a jesli komus przeszkadza kandyzowany imbir czy melon to juz jego sprawa. Ja bardzo lubie dodawac go do herbaty i ciesze sie że takie stoisko z fajnym wyborem bakalii mieści sie na oliwskim bazarze. Brawa dla organizatorów za różnorodność asortymentu.

      • 1 5

      • Beatka, mylisz się (3)

        EKOLOGICZNE owoce suszone nie są konserwowane siarką, a te zwykłe są.

        Suszone owoce, a dokładnie morele, które były sprzedawane na bazarze, były konserwowane siarką. W przypadku moreli akurat widać to gołym okiem, bo morele ekologiczne ciemnieją i są brzydkie, a morele siarkowane są piękne i zachowują ładny kolor.

        Nie przeszkadza mi to, że jesz siarkowane lub kandyzowane owoce, ale chodzi o to, że jeśli bazar tak szeroko i głośno reklamuje się jako miejsce, gdzie można kupić produkty ekologiczne i regionalne, to właśnie takie produkty powinny tam być.

        • 8 1

        • teoretycznie powinny ale wymagac od tak reklamowanego targu uczciwiwosci to tak jakby (1)

          dziwic sie, ze tusk nie wprowadzil euro, nie zniosl meldunku. itd
          Od tego maja propagande Marto.

          • 4 1

          • suupeeeeer!!!!!!!!!!!!!!!!!

            Bardzo się cieszę! Prośba do Pani z boskimi wędlinami - czy można zorganizować drugiego sprzedającego, bo przeważnie kolejka jest taka, że część osób rezygnuje z zakupów, bo nie ma czasu stać? Produkty pierwsza klasa, polecam!

            • 0 2

        • dokładnie tak!

          zgadzam się w 100%.

          • 0 2

  • Drogo (5)

    Kabanosy są za 80 zł kg. Skąd ta cena? Czy one są obsypane złotem czy co??

    • 13 4

    • po prostu jest to rynek pod egida UG (1)

      • 4 0

      • co za bzdury

        Przecież UG nic na tym nie zarabia, a studenci tylko mieli pomysł, by połączyć producentów z klientami. Sądząc po ilości kupujących i zawsze wielkiej kolejki do stoiska z " kabanosami za 80zł", osób chcących kupować pyszne i wysokojakościowe produkty nie brakuje. Lepsze 10dkg porządnych wędlin czy 0.5 kg chemii i wtłaczanej sztucznie wody w kiepskiej jakości mięso, obslizgłe po 2 dniach? Każdy ma wybór. Pozdrawiam!

        • 2 2

    • dobre jakościowo wędliny muszą dużo kosztować.

      Porównaj skład kabanosów z sieciówki i tych sprzedawanych na bazarze. Stąd różnica w cenie.

      • 2 2

    • kabanosy wysokiej jakości nawet w markecie (1)

      potrafią tyle kosztować.

      • 1 2

      • market musi placic calodobowy czynsz losiu

        • 1 0

  • Bazar w Kolibkach (3)

    Byłem kiedyś na bazarze w Gdyni Kolibkach kupiłem parę słoików niby konfitur -okazały się dno suche owoce i cukier, wino sam kwas,chleb zachwalany glina, ale czarowanie klijęnta było jak trza, a ceny z kosmosu. Więcej nikt mnie nie naciągnie na taką ekologie.

    • 3 3

    • (2)

      Miales pecha. Na bazarze w Oliwie można próbować przed zakupem, więc ryzyko odpada :)

      • 0 2

      • Mnie trochę zdrażniła opłata za wstęp na bazar w kolibkach...

        • 4 0

      • to jest na Przymorzu :)

        • 1 0

  • Pyszne

    soki jabłkowe i pasztety z pestek dyni 😄

    • 2 3

  • ekologia jest bez mięsa

    Ludzie sprzedaja to co potrafia, a robiac dzemy pewnie wkladaja w to serce, choc w to tak do konca nie wierze, skoro bylo niedobre to moze poprostu, ktos naciagnal swoje kompetencje...
    poza tym uwazam, ze na takuch bazarach nie powinno byc miesa.

    • 5 4

  • drogo

    Coś co kiedyś było ogólnie dostępne i tanie teraz jest niby ekologiczne i drogie!!!

    • 2 0

  • ale checa... (1)

    Na zdjeciach wygladalo fajnie, spore to... myslalem. Pojechalem wraz z zona a tu... kilka, no moze z 15 stoisk. Zenada. takie halo, taki rozglos.

    • 2 4

    • bzdura

      Co za bzdura też byłem i naliczyłem się ponad 30 stoisk. Produkty bardzo ciekawe

      • 1 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Targi Rzeczy Ładnych

15 zł
Kup bilet
targi

Wielka Szama na Stadionie - wielkie otwarcie sezonu w Gdańsku! (12 opinii)

(12 opinii)
street food

Kwiat Jabłoni "Nasze ulubione kluby" (8 opinii)

(8 opinii)
pop

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Z którego miasta pochodzi Marcin Hakiel - tancerz, choreograf i trener w programie Taniec z Gwiazdami?