Wiadomości

Francuskie i włoskie smaki na 32 p. Olivii Star

Od teraz w karcie restauracji Vidokówka goście znajdą takie specjały, jak m.in. grzybowe risotto, mule gotowane w białym winie z szalotką, pierś z kurczaka suprême w sosie veloute, tradycyjnego tatara wołowego czy dorsza w sosie béarnaise.
Od teraz w karcie restauracji Vidokówka goście znajdą takie specjały, jak m.in. grzybowe risotto, mule gotowane w białym winie z szalotką, pierś z kurczaka suprême w sosie veloute, tradycyjnego tatara wołowego czy dorsza w sosie béarnaise. fot. mat. prasowe Vidokówka

Niesamowite widoki, odprężające wnętrza i znakomite jedzenie - połączenie tych trzech czynników pozwoliło stworzyć prawdziwie unikalne miejsce na gastronomicznej mapie Trójmiasta. Vidokówka, bo o niej mowa, jest jedną z najchętniej odwiedzanych i najoryginalniej zaaranżowanych restauracji Gdańska, która właśnie postanowiła rozszerzyć swoje włoskie menu o dania kuchni francuskiej.



Do tej pory karta restauracji znajdującej się na 32. piętrze Olivii StarMapka bazowała przede wszystkim na włoskich klasykach, wśród których była pizza, sałatki i dania zapiekane w piecu. Połączenie tradycyjnego dania kuchni włoskiej i ujmującego widoku na panoramę Trójmiasta, z biegiem czasu stało się jednym z najciekawszym pomysłów na jakościowe spędzenie wolnego czasu, zarówno w przypadku wspólnych rodzinnych wyjść, romantycznej randki czy wieczoru z przyjaciółmi.

Chcąc sprostać rosnącym oczekiwaniom gości, restauracja postanowiła otworzyć się na nowy gastronomiczny horyzont, wprowadzając do swojej oferty najpopularniejsze dania kuchni francuskiej.

Nie od dziś wiadomo, że to właśnie kraj leżący nad Sekwaną znany jest z kulinarnej finezji, najwyższej jakości składników i dań, przyciągających miłośników kuchni z całego świata. Ich popularność również na Pomorzu poskutkowała stworzeniem nowego menu, będącego połączeniem włoskiej i francuskiej klasyki.

W nowej karcie znajdziecie takie specjały, jak m.in. grzybowe risotto, mule gotowane w białym winie z szalotką, pierś z kurczaka suprême w sosie veloute, tradycyjnego tatara wołowego czy dorsza w sosie béarnaise. W nowym menu nie zabraknie oczywiście tradycyjnych francuskich deserów - millefeuille oraz cytrynowego parfait. Ceny dań zaczynają się już od 19 zł, a więc jest to jedna z niewielu okazji do zasmakowania wykwintnej kuchni w tak przystępnych cenach.

- Od początku istnienia naszego tarasu widokowego zapewniamy naszym gościom najwyższą jakość - mówi Agata Grochowska, menedżerka gastronomii na 32 piętrze Olivii Star. - Stworzyliśmy doskonale odbierane wnętrza, pozwalające odprężyć się i spędzić jakościowo czas wysoko ponad ziemią. Widok z wysokości 130 metrów nad ziemią przyciąga jak magnes miłośników fotografii, turystyki i pięknych widoków. Nie inaczej jest z gastronomią. Nasze desery i dania włoskie zyskały już uznanie naszych stałych gości, a teraz chcemy zawalczyć o ich serca dopełniając ją o dania kuchni francuskiej, nad którymi pieczę sprawują nasi doświadczeni szefowie kuchni.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Opinie (11) 7 zablokowanych

  • (4)

    Ktoś był? Podzieli się opinią?

    • 0 3

    • Byłem kilka razy (2)

      Pizza pierwsza klasa. Najlepsza w trojmiescie. Super desery. No i oczywiście sam klimat miejsca robi świetna robotę.

      • 3 5

      • Jako pracownik byleś chyba tam więcej niż kilka razy?

        • 5 4

      • I dodam jeszcze, że jak za taką jakość to ceny wręcz symboliczne.
        Proponuję dzwonić i rezerwować bo zawsze tłok

        • 3 3

    • dawaj na grupe gdzie jeść w trójmieście na fb

      • 0 0

  • Oj.. coś czuję, że będzie cudownie (1)

    Już się nie mogę doczekać nowości. Jestem w 100% pewna, że jak zwykle będzie pięknie, smacznie i kolorowo! Widzimy się już niedługo

    • 3 10

    • przy podbicu karty na zakladzie?

      • 7 1

  • Nie idzie Hiszpanom? (1)

    Hiszpan gotuje Włoskie i Francuskie wspaniale ...

    • 5 2

    • a gdzie jest napisane, że Hiszpan gotuje?

      • 1 2

  • bardzo polecam!

    miejsce jest świetne a widoki nieziemskie, zwłaszcza wieczorem! No i jedzenie w naprawdę przystępnych cenach. Na pewno jeszcze tam wrócę

    • 3 8

  • Nie mule a małże...

    • 3 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

04

grudnia

04

grudnia

08

grudnia

45. Festiwal Polskich Filmó... Gdynia, Gdyńskie Centrum Filmowe

Kultura

Kulinaria

Jedzenie do domu: testujemy słoiki z restauracji
Jedzenie do domu: testujemy słoiki

    Najczęściej czytane

    Sprawdź się

    Pumpernikiel to: