21 marca zapraszamy na wielkie święto francuskiej gastronomii Gout de France / Good France jednoczące Szefów Kuchni na pięciu kontynentach. Biały Królik z dumą włącza się w ten imponujący projekt oddający hołd dokonaniom kulinarnym Francji.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 19:00
Gdynia,
Restauracja Biały Królik
bilety 300 zł
piątek, godz. 19:00
Gdańsk,
Goldwasser
bilety 479 zł
ulgowy 249 zł
ulgowy 249 zł
Szef Kuchni Marcin Popielarz wspólnie z Krystianem Szidel - Szefem Kuchni Hotelu Sheraton Sopot stworzyli na tę okazję specjalne menu, które będzie serwowane w restauracji Biały Królik tylko tego dnia
Menu:
AMUSE BOUCHE
selsefia z siemieniem lnianym
Marcin Popielarz
homar - kalafior - pomarańcza - estragon
Krystian Szidel
SNACK
żabie udko - konfitura z dymki - brioche
Marcin Popielarz
kacza pierś - kozi ser - maliny - dym olchowy
Krystian Szidel
PRZYSTAWKA
foie gras - figa - miód - porto
Krystian Szidel
ZUPA
vichy soise - sercówki - omułki - karczoch
Marcin Popielarz
DANIE GŁÓWNE
turbot - grzyby - trufle - jus cielęcy
Krystian Szidel
Menu:
AMUSE BOUCHE
selsefia z siemieniem lnianym
Marcin Popielarz
homar - kalafior - pomarańcza - estragon
Krystian Szidel
SNACK
żabie udko - konfitura z dymki - brioche
Marcin Popielarz
kacza pierś - kozi ser - maliny - dym olchowy
Krystian Szidel
PRZYSTAWKA
foie gras - figa - miód - porto
Krystian Szidel
ZUPA
vichy soise - sercówki - omułki - karczoch
Marcin Popielarz
DANIE GŁÓWNE
turbot - grzyby - trufle - jus cielęcy
Krystian Szidel