Już po raz trzeci wydarzenie Goût de France, które odbędzie się pierwszego dnia wiosny, zgromadzi szefów kuchni na pięciu kontynentach. W tym roku również my dołączymy do tej pięknej idei. Razem obchodzić będziemy święto francuskiej gastronomii.
Podobne wydarzenia
piątek, godz. 18:00
Gdańsk,
Centrum Filmowe UG
bilety 15 zł
ulgowy 10 zł
ulgowy 10 zł
środa, godz. 20:30
Gdynia,
Gdyńskie Centrum Filmowe
bilety 24 zł
ulgowy 19 zł
ulgowy 19 zł
"W każdej restauracji, która weźmie udział w tym projekcie, specjalnie przygotowana kolacja będzie hołdem dla wyśmienitej francuskiej sztuki kulinarnej, dla jej odkrywczego charakteru i dla wartości, których jest przekazicielem: chodzi o idee dzielenia się, wspólnie przeżywanej przyjemności, uznania dla dobrej żywności"
Oto propozycja specjalnego, francuskiego menu od Piotra Ślusarza.
Francuskie menu, francuskie wino, francuska muzyka.
Przystawka/start
Kacza wątroba z jajkiem przepiórczym i orzechem laskowym/
Duck liver with quail egg and haselnut
Zupa/ soup
Zupa bouillabaisse/
Soup bouillabaisse
Danie główne/ryba/ main fish
Halibut w sosie beurre blanc i pietruszką/
Halibut in buerre blanc sauce and parsley
Danie główne/ main course
Polędwica wołowa w sosie z czerwonego wina z ziemniakami gratin dauphinois/
Beef tenderloin in red wine sauce with potatoes gratin dauphinois
Deser/ dessert
Millefeuille z pistacją/
Millefeuille with pistachio
139 zł/osoba
Zapraszamy serdecznie do rezerwacji stołów.
Tel.: (58) 354 62 32
Mail: rezerwacje@openkitchengdynia.pl
https://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/3663
Oto propozycja specjalnego, francuskiego menu od Piotra Ślusarza.
Francuskie menu, francuskie wino, francuska muzyka.
Przystawka/start
Kacza wątroba z jajkiem przepiórczym i orzechem laskowym/
Duck liver with quail egg and haselnut
Zupa/ soup
Zupa bouillabaisse/
Soup bouillabaisse
Danie główne/ryba/ main fish
Halibut w sosie beurre blanc i pietruszką/
Halibut in buerre blanc sauce and parsley
Danie główne/ main course
Polędwica wołowa w sosie z czerwonego wina z ziemniakami gratin dauphinois/
Beef tenderloin in red wine sauce with potatoes gratin dauphinois
Deser/ dessert
Millefeuille z pistacją/
Millefeuille with pistachio
139 zł/osoba
Zapraszamy serdecznie do rezerwacji stołów.
Tel.: (58) 354 62 32
Mail: rezerwacje@openkitchengdynia.pl
https://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/3663