Kolacja komentowana przy wprowadzaniu nowej karty to już dla nas tradycja. Przekonajcie się czym jest SMAK NOCY LETNIEJ w Eliksirze! Spróbujcie naszych nowych dań i koktajli, które przygotowaliśmy w oparciu o najlepsze sezonowe produkty!
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 12:00 - 16:00
Sopot,
Lentre Villes
bilety 190 zł
ulgowy 95 zł
ulgowy 95 zł
sobota, godz. 18:00
Gdańsk,
Stacja Food Hall
Nowa menu to przede wszystkim świeże i lekkie smaki, dzięki, którym wakacje w mieście nabiorą zupełnie innego charakteru.
Przy obecnej karcie wprowadziliśmy ciekawy dodatek w postaci Szpryców, które można samodzielnie skomponować. Więcej szczegółów na ten temat udostępnimy wkrótce.
Do zobaczenia w czwartek 21.06.2018!
MENU:
1. CONSOMME
klarowny wywar z ogórka gruntowego / rzodkiew / kompresowany ogórek / sorbet gruszkowy / świeże zioła
TESLA MARTINI
Wódka Absolut Elyx / wytrawny wermut Carpano / oliwa kardamonowa / esencja rabarbaru i kwiatu syczuańskiego
2. POMIDOR
pomidor malinowy / mleczna galaretka / pasta z wędzoną papryką / chips z mleka / chrupiący ser
JUNGLE FEVER
Cachaca Maginifica / Sherry Pedro Ximenez / własnej produkcji piwo rabarbarowe
3. SAŁATKA
mieszanka kolorowych sałat / chrupiące warzywa / dresing z żółtka / jadalne kwiaty / dzikie zioła
ITALIAN JOB
Wermut Carpano Antica Formula / naszej produkcji grenadyna / mięta
4. RYBA BELONA
filet z belony / fondant ziemniaczany / warzywa sezonowe / czosnek niedźwiedzi / sos winny / ziołowe pesto
WŁOSKI SZPRYCER
Likier na bazie karczochów Cynar / Likier na bazie bergamotki Italicus / soda aloesowa
5. CIELĘCINA
glazurowana cielęcina / grzyby / chrupiące polskie szparagi / młody ziemniak / sos bk
NAUTILIUS
Gin Beefeater / Likier Blue Curacao / borówki / cytrusy
6. GRASICA
smażona grasica na palonym maśle z tymiankiem / puree z groszku / grzyby / karczoch / bób / owoce
ALL INCLUSIVE
Szampan G.H. Mumm / Porto Oporto Extra Dry / słodko kwaśny syrop na bazie ananasa i herbaty rooibos
7. CZEKOLADA
krem z gorzkiej czekolady / orzechy laskowe / sorbet z białej czekolady / prażony sezam
SCHMUCK
Whisky Jameson Caskmates / Likier Campari / Czerwony Wermut / kawa
SMAK NOCY LETNIEJ
Prowadzący: Paweł Wątor, Bartek Kurek, Oskar Weręża, Szymon Woźniak, Mateusz Trzeciak
Koszt: 189 zł/os*
Ilość miejsc BARDZO ograniczona
*cena zawiera: menu degustacyjne (7 dań + 7 koktajli)
*nowe menu dostępne od 21.06.2018
https://deluxe.trojmiasto.pl/Kolacja-dla-zmyslow-czyli-pierwsze-w-Polsce-menu-koncepcyjne-w-Eliksirze-n117092.html
https://deluxe.trojmiasto.pl/Eliksir-ukryte-i-zapomniane-menu-O-nowej-karcie-n120344.html
Rezerwacja:
Telefon: +48 570 191 910
Mail: info@eliksir.pl
www.eliskisir.pl
Sprzedaż biletów: https://smaknocyletniejeliksir.evenea.pl/
ELIKSIR (www.eliksir.pl) jest wyjątkowym miejscem na gastronomicznej mapie Trójmiasta. To połączenie restauracji, koktajlbaru oraz niezależnej przestrzeni eventowej. Myślą przewodnią lokalu jest foodpairing czyli sztuka łączenia smaków.
Nasze menu skonstruowane jest w taki sposób, aby intensyfikować doznania smakowe - do każdego dania przypisany jest specjalnie dopasowany koktajl. W naszym menu znajdziecie połączenia nowatorskie, ciekawe, ale również te klasyczne podane w swych najlepszych odsłonach.
Eliksir to miejsce, w którym doświadczycie kulinariów na najwyższym poziomie w miłej atmosferze.
koncerty w Trójmieście
Przy obecnej karcie wprowadziliśmy ciekawy dodatek w postaci Szpryców, które można samodzielnie skomponować. Więcej szczegółów na ten temat udostępnimy wkrótce.
Do zobaczenia w czwartek 21.06.2018!
MENU:
1. CONSOMME
klarowny wywar z ogórka gruntowego / rzodkiew / kompresowany ogórek / sorbet gruszkowy / świeże zioła
TESLA MARTINI
Wódka Absolut Elyx / wytrawny wermut Carpano / oliwa kardamonowa / esencja rabarbaru i kwiatu syczuańskiego
2. POMIDOR
pomidor malinowy / mleczna galaretka / pasta z wędzoną papryką / chips z mleka / chrupiący ser
JUNGLE FEVER
Cachaca Maginifica / Sherry Pedro Ximenez / własnej produkcji piwo rabarbarowe
3. SAŁATKA
mieszanka kolorowych sałat / chrupiące warzywa / dresing z żółtka / jadalne kwiaty / dzikie zioła
ITALIAN JOB
Wermut Carpano Antica Formula / naszej produkcji grenadyna / mięta
4. RYBA BELONA
filet z belony / fondant ziemniaczany / warzywa sezonowe / czosnek niedźwiedzi / sos winny / ziołowe pesto
WŁOSKI SZPRYCER
Likier na bazie karczochów Cynar / Likier na bazie bergamotki Italicus / soda aloesowa
5. CIELĘCINA
glazurowana cielęcina / grzyby / chrupiące polskie szparagi / młody ziemniak / sos bk
NAUTILIUS
Gin Beefeater / Likier Blue Curacao / borówki / cytrusy
6. GRASICA
smażona grasica na palonym maśle z tymiankiem / puree z groszku / grzyby / karczoch / bób / owoce
ALL INCLUSIVE
Szampan G.H. Mumm / Porto Oporto Extra Dry / słodko kwaśny syrop na bazie ananasa i herbaty rooibos
7. CZEKOLADA
krem z gorzkiej czekolady / orzechy laskowe / sorbet z białej czekolady / prażony sezam
SCHMUCK
Whisky Jameson Caskmates / Likier Campari / Czerwony Wermut / kawa
SMAK NOCY LETNIEJ
Prowadzący: Paweł Wątor, Bartek Kurek, Oskar Weręża, Szymon Woźniak, Mateusz Trzeciak
Koszt: 189 zł/os*
Ilość miejsc BARDZO ograniczona
*cena zawiera: menu degustacyjne (7 dań + 7 koktajli)
*nowe menu dostępne od 21.06.2018
https://deluxe.trojmiasto.pl/Kolacja-dla-zmyslow-czyli-pierwsze-w-Polsce-menu-koncepcyjne-w-Eliksirze-n117092.html
https://deluxe.trojmiasto.pl/Eliksir-ukryte-i-zapomniane-menu-O-nowej-karcie-n120344.html
Rezerwacja:
Telefon: +48 570 191 910
Mail: info@eliksir.pl
www.eliskisir.pl
Sprzedaż biletów: https://smaknocyletniejeliksir.evenea.pl/
ELIKSIR (www.eliksir.pl) jest wyjątkowym miejscem na gastronomicznej mapie Trójmiasta. To połączenie restauracji, koktajlbaru oraz niezależnej przestrzeni eventowej. Myślą przewodnią lokalu jest foodpairing czyli sztuka łączenia smaków.
Nasze menu skonstruowane jest w taki sposób, aby intensyfikować doznania smakowe - do każdego dania przypisany jest specjalnie dopasowany koktajl. W naszym menu znajdziecie połączenia nowatorskie, ciekawe, ale również te klasyczne podane w swych najlepszych odsłonach.
Eliksir to miejsce, w którym doświadczycie kulinariów na najwyższym poziomie w miłej atmosferze.