Wiadomości

Nowe lokale: tanie bistro i wykwintne restauracje

Abrahama to elegancka restauracja w centrum Gdyni, która serwuje wykwintne potrawy.
Abrahama to elegancka restauracja w centrum Gdyni, która serwuje wykwintne potrawy. fot. Monika Goldszmidt-Czarniak/Trojmiasto.pl

Odwiedziliśmy restauracje i bary, które niedawno otwarto w Gdyni i Sopocie. Za tydzień opiszemy nowe lokale z Gdańska.



Abrahama
Restauracja Abrahama to miejsce, które powinno zadowolić poszukiwaczy nietypowych smaków i wyrafinowanych potraw. W żadnej innej trójmiejskiej restauracji w karcie nie znajdziemy łososia w malinach czy pieczonej kaczki w meksykańskim likierze kahlua. Karta nie jest długa, nie znajdziemy tutaj też typowych potraw, raczej kuchnię autorską. Szef George Todorov zna się na rzeczy - od kilkudziesięciu lat kieruje trójmiejskimi restauracjami. Przez ten czas zdążył wypracować swój charakterystyczny kulinarny styl, w którym łączy smaki kuchni francuskiej i środkowoeuropejskiej. Jeśli pieczeń z karkówki, to w sosie borowikowym, jeśli polędwica, to z rokpolem. Dla najbardziej wyrobionych podniebień - Chateaubriand na specjalne zamówienie lub kawior na blinach. Smakosze dziczyzny też będą wniebowzięci - na specjalne zamówienie w Abrahama zjemy pieczeń z dzika lub jelenia, sarninę czy zająca. Wygląd restauracji koresponduje z jakością serwowanych potraw - urządzone w drewnie wnętrze jest skromne i eleganckie. Pozytywnie zaskoczeni będą klienci, którzy przywykli do powszechnego w wielu miejscach byle jakiego traktowania przez obsługę - gości do stolików przykrytymi białymi obrusami zaprasza uprzejmy kelner ubrany w białą koszulę i muchę. Restauracja Abrahama znajduje się w lokalu na rogu ulic Abrahama i Armii Krajowej zobacz na mapie Gdyni.

Grono di Rucola
Ta restauracyjka przełamuje sopocką modę na otwieranie lokali w ścisłym, turystycznym centrum. Grono di Rucola znajduje się w starym, drewnianym domku pod lasem, niedaleko stadionu lekkoatletycznego przy ul. Józefa Wybickiego 48 zobacz na mapie Sopotu. Nie ma chyba w Sopocie drugiego podobnego lokalu, w okolicy którego panowałaby taka cisza i spokój. Kameralnie urządzone są odrestaurowane pomieszczenia zabytkowego domu, stylizowane na rustykalne wnętrza domku na toskańskiej wsi. Dwa piętra pomieszczeń urządzone są w jasnym drewnie, krzesła obite są płótnem, a na ścianach wiszą skrzynki z ziołami i butelki wina. Karta serwowanych tutaj dań jest krótka - są to kulinarne impresje właścicieli inspirowane między innymi daniami kuchni śródziemnomorskiej i środkowoeuropejskiej. Zjemy m.in. przegrzebki w musie z kaszanki, jesiotra z gryką, gęś w sosie aroniowym, pierś kaczki w sosie wiśniowym czy pieczone jabłko z nadzieniem z ciasteczek i koziego sera. Na koniec warto dodać, że bywalcom trójmiejskich restauracji nazwa będzie brzmieć znajomo - to kolejny lokal właścicieli m.in. gdyńskiej Vinegre di Rucola czy sopockiej Tapas de Rucola. Możemy więc liczyć na jedzenie na wysokim poziomie.

Hibachi
Niezwykle popularne wśród turystów na całym świecie azjatyckie bary typu "jesz, ile chcesz" w końcu doczekały się swojego trójmiejskiego wcielenia. Hibachi niestety nie ma dobrej turystycznie lokalizacji - bar znajduje się w podziemiach biurowca przy ul. Kazimierza Pułaskiego 6 zobacz na mapie Gdyni i trzeba się chwilę natrudzić, zanim się go znajdzie. Nadrabia to jednak szeroką ofertą serwowanych dań. Właściciele zapewniają, że zjemy tutaj aż sto różnych potraw kuchni chińskiej. Przy wejściu płacimy 29 zł, bierzemy talerz, podchodzimy do stołów bufetowych, przy których grzeje się jedzenie i możemy przebierać w przeróżnych smakach. Jest wołowina, wieprzowina czy kaczka w sosach i cieście, warzywa, makarony, ryż, sałatki, a na deser ciasta i banany w cieście. Do jedzenia można za dodatkową opłatą zamówić napoje: nie tylko te znane z polskich barów, ale również piwo chińskie, sake lub wino morelowe. W kuchni gotują Chińczycy i - jak zapewniają właściciele - do przygotowania potraw używają w większości składników sprowadzanych z Azji. Słabszą stroną lokalu jest wystrój - Hibachi wygląda jak biurowa kantyna, czasu na pewno nie umila również głośny telewizor włączony w głównej sali. Dobra wiadomość jest natomiast taka, że lokal prowadzą ci sami właściciele, którzy wcześniej serwowali azjatyckie dania w lubianym przez mieszkańców Gdyni lokalu przy ul. Dworcowej.

Mango Cafe
Mango Cafe to niewielka kawiarnia, która znajduje się w budynku Szkoły Morskiej przy ul. Polskiej 13 zobacz na mapie Gdyni. Z racji mało dostępnej lokalizacji na terenach portowych klientami są przede wszyscy pracownicy biurowca i studenci i to do nich skierowana jest śniadaniowo-lunchowa oferta lokaliku. Zamówimy tutaj naleśniki na słodko i słono, proste mięsne dania obiadowe i zupy, napijemy się koktajli owocowych, wyciskanych soków i oczywiście kawy.

Bistro u Papaya
Na klientów po sąsiedzku liczą również właściciele baru Bistro u Papaya, które znajduje się przy ul. Kapitańskiej 45 zobacz na mapie Gdyni na Grabówku. To mały lokalik na parterze jednorodzinnego domku, urządzony w mało atrakcyjny sposób, typowy dla barów szybkiej obsługi. Taka też jest kuchnia - klient może wybierać spośród kilkudziesięciu pozycji: od pizzy, przez dania mięsne i makarony, po naleśniki i sałatki. Kulinarnych odkryć nie ma co tutaj szukać, ale najemy się bez problemu - dania są solidnej wielkości. Dobra wiadomość dla studentów i firm - ich zamówienia mają 10 -procentowy rabat.

Opinie (162) ponad 10 zablokowanych

  • Gessler i tak by nie smakowało (6)

    • 106 12

    • Zależy czy byś miał czysty stół (1)

      • 12 0

      • Czystą na stole!!!!

        • 15 0

    • a czy te lody

      są świeże czy mrożone?

      • 10 0

    • Jak może smakować komuś kto jest sam nie smaczny.............

      Sorry nie smaczna............Jak widzę to coś w jakiejś knajpie, omijam ten przybytek wielkim łukiem,

      • 5 1

    • A mnie zastanawia dlaczego trojmiasto.pl milczy o weekendzie za pół ceny?

      Na mieście tłumy a tutaj cisza?

      • 1 1

    • NO nie pos...cie się

      • 1 0

  • Najlepiej kupić karte opencard i za 30-50% jeść w dobrych knajpach :) (23)

    i dania normalne, a nie jak w tych dniach, że niby wszystkie knajpy za pół ceny

    • 14 33

    • Dokładnie to chyba aktualnie najlepsza opcja na zniżki gastronomiczne w Polsce (2)

      Przede wszystkim dlatego ze zniżki obejmują całe menu w restauracjach a Dania sa zupełnie normalne ja juz 2 lata mam ta kartę i jadłem w wielu knajpach w rożnych miastach i nigdy nie miałem zastrzezen

      • 2 16

      • . (1)

        Tę kartę.

        • 6 5

        • no prosze pan tez ję mial

          Jw

          • 12 5

    • Właśnie z ciekawości weszłam na ich stronę (1)

      ... knajp mało, czy dobre- nie wiem, ale prawdopodobnie się nie skuszę, żeby sprawdzić, bo wiele z nich to "przebrzmiałe sławy".

      • 10 3

      • Restauracje Gdańsk

        Marianna, które restauracje uznajesz za dobre? I ile to dla Ciebie dużo?

        • 0 1

    • co to jest"karta opencard"? .......maslo maslane

      "Najlepiej kupic opencard..........

      i wystarczy.

      • 7 3

    • Opencard i dobre restauracje.

      Hahahahaha

      • 5 2

    • wasze komentarze mówią wszystko o was i ile wiecie o polskiej gastronomii :DD (10)

      wchodzicie na strone czytacie dwa zdania i to dla was wszystko ;) popatrzcie proszę np. Marina smaków w Sopocie to restauracja właścicieli restauracjii Kresowa z Gdańska czyli jednej z najlepszych w trójmieście, ale wy nie znacie i nie będziecie znali bo jesteście internetowymi trollami, których na żarcie w restauracjach zwyczajnie nie stać. Ganesh ? nie znacie ? haha tandor house też nie ?? nie mam pytań ? Burger Time na Morenie macie fajne burgey z 30% zniżki, hotel Amber znani kucharze tam pracują świetna kuchnia, to tyle biedaki pozdrawiam

      • 7 24

      • warto spojrzeć też ile i JAKICH knajp ma np. Warszawa

        • 4 0

      • restauracja kresowa?! (2)

        pracowałam tam przez pewien okres - szczury w kuchni latające koło garów z jedzenie.
        pozdrawiam

        • 10 2

        • dokładnie!!! do tego bardzo dziwna właścicielka

          • 11 1

        • koty i psy też widziałaś?

          • 3 3

      • Polska gastronomia polską gastronomią

        ale na szlajanie się po restauracjach trzeba mieć pieniądze (żona+ dwoje dzieci).
        Jest coś nie tak,myślę sobie,
        Albo Polacy za mało zarabiają o ile mają pracę.
        Albo "restauratorzy" mają za wysokie ceny.

        • 15 0

      • tylko sie nie ze....raj bywalcu restauracyjny

        • 4 3

      • Kresowa wcale nie jest taka jedna z najlepszych.

        • 7 1

      • Rozróżniasz te wszystkie potrawy po resztkach z talerzy

        które później pucujesz na glanc?

        • 1 1

      • Internetowe trolle vs dział pr opencarda:) (1)

        Wolę tę pierwszą opcję.
        A restauracje, które wymieniłeś właśnie wcale nie powalają na kolana. Jeśli Ciebie powalają, to spokojnie tam sobie chodź.
        Kogo nie stać na reataurację- tego, co chodzi bez zniżek, czy tego, co z nich korzysta? :)

        • 4 1

        • pewnie to nie dział pr, tylko ludzie, którzy te karty rozprowadzają, bo potem mają z tego prowizję

          • 2 0

    • No własnie nie wiem, czy najlepiej. Bo jak patrzyłam na gdańskie knajpy biorące udział w akcji z opencard to wcale ich duzo nie ma. Moim zdaniem opłaca się mieć tę kartę komuś kto dużo podróżuje i musi coś jeść poza swoim miejscem zamieszkania, bo tak ciaglę chodzic do 4 tych samych lokali mi sie nei uśmiecha.

      • 4 0

    • a co to za kretyńska kyptoreklama?

      • 3 1

    • (1)

      ale chamska reklama, juz ktorys komentarz m.in. przy weekendzie za pol ceny o tej karcie. Czemu redaktorzy nie usuwaja tak oczywistej reklamy?

      • 2 0

      • to nie reklama ja to pisalem prywatnie. I w jakim artykule napisac o takiej karcie jak nie w tym ? matole?

        • 0 4

    • J.W.

      Zgadzam się z przedmówcą, w Gdańsku jest ok. 20 knajp jak dla mnie całkiem nieźle zwłaszcza, że co chwila dochodzą nowe. Zniżka bardzo duża, dzięki czemu można częściej wychodzić ze znajomymi. Polecam!

      • 0 0

  • Ktoś to czytał przed publikacją? (1)

    "urządzony w mało atrakcyjny sposób, typowy dla barów szybkiej obsługi. Taka też jest kuchnia" eeeeeeeeee?

    • 78 3

    • no i co jest nie tak w tym zdaniu?

      Fakt że to zdanie raczej zniechęca niż zaprasza do odwiedzenia tego lokalu ale piszą prawdę

      • 0 0

  • maka i tak nic nie przebije :)

    • 29 15

  • Daję nie więcej niż 6 miesięcy życia tym knajpom (1)

    • 68 13

    • Abrahama

      Byłam lipa straszna wina z macro . Nie ma baru , jedzenie takie se a ceny z kosmosu

      • 19 7

  • Czy ci ludzie myślą że to właśnie IM się uda? (22)

    Będzie jak zwykle najdalej do końca roku i zamykamy teatrzyk.
    Tu nie jest Europa zachodnia tu jest Polska a ludzie nie mają pracy,mają za to "misterium męki pańskiej".
    Większość żyje "wiarom i nadzejom".

    • 74 30

    • Czemu wypowiadasz się za wszystkich ? (19)

      Kolejne frazesy "nie ma pracy" "tylko wyjechać za granicę"... Bzdura. Praca jest, oczywiście, że sama się nie znajdzie, nie znajdziemy jej w 3 dni. Ale jest ! Tylko trzeba ruszyć głową, wstać z fotela sprzed TV/komputera i zacząć coś robić. Zdobyć wykształcenie w branżach, które dają możliwość, skończyć zawodówkę (szkoda, że tak niedoceniane w naszym kraju... jedyne szkoły, które potrafią wykształcić gotowych pracowników, niejednokrotnie 100x bardziej kompetentnym niż mgr inż.). Od narzekania niczego nie zmienimy. Samo też się nie zrobi... Musi minąć jeszcze sporo czasu aż dorośniemy do zachodniej mentalności, bo to właśnie jej brak jest naszym problemem.

      • 31 35

      • Ty nie mieszkasz teraz w Polsce,prawda? (1)

        Bo takie farmazony pieprzysz.
        Wszyscy bezrobotni nie mogą mieć wyższego wykształcenia lub być hydraulikami.
        Jesteśmy Outsourcingowymi wyrobnikami Europy i świata.
        Jesteśmy obywatelami "zielonej wyspy".

        • 29 9

        • Tak.

          Ale czy wszystko traktujemy w systemie 0-1 ? Albo czarne, albo białe ? Albo wszyscy albo nikt ? Nie ma kraju na świecie z 0% bezrobocia. Ale od siedzenia na d*pie i narzekania niewiele można zmienić. Mieszkam w PL, nie jestem wybitnym mózgiem, nie zarabiam 100tyś/mc, ale żyje godnie, doszedłem do tego sam, więc nikt mi nie wmówi, że "w tym kraju nic nie da się zrobić" bo da się. Jasne, nie każdemu się uda. Ale mówienie, że "nikt" jest nieuczciwe.

          • 22 6

      • czy człowiek żyje by pracować? (1)

        i to ku chwale pracodawcy głównie, dostając grosze za swoją pracę albo harując od rana do wieczora nie mając czasu na życie?

        • 15 6

        • Oczywiście że nie.

          Ale praca jest integralną częścią tego życia, Pracujemy, żeby móc żyć, spełniać się, rozwijać zainteresowania i pasje, czyż nie ? Czemu jesteśmy tak mało ambitni ? Kto nam broni szukać wciąż lepszej pracy, rozwijać się ? Mówienie, że "w tym kraju nie da się żyć bo pracujemy od rana do nocy za grosze" to pójście na łatwiznę i przyznanie się do braku ambicji.

          • 14 13

      • TYLKO KRAŚĆ (12)

        Ja jestem po studiach,znam biegle 3 języki,umiem wszystko zrobić bo jestem złotą rączką,a gdzie nie idę to proponują mi do 2000 brutto....więc nie pieprz że można coś osiągnąć jak się chce.Te powiedzenie już dawno się nie sprawdza.Teraz liczą się tylko protekcje i znajomości.Jak mam zapierd...ć za 1500 zł na waciki i wosk do samochodu dla prywaciarza, to wolę być bez tej satysfskcji być wolnym człowiekiem, a nie niewolnikiem wychodzącym o świcie i wracającym styranym wieczorem,tylko dlatego żeby opłacić mieszkanie w którym praktycznie mnie niema i zrobić najtańsze koryto z biedrony.Pies je...ł taki system żeby zapie,,,ć i nic nie mieć.Człowiek powinien pracować żeby żyć a nie żeby przeżyć i wegetować.Wybieram wolność niech mnie kiedyś utrzymuje te panstwo

        • 18 30

        • Jakie masz wykształcenie ?

          Pytam poważnie... Bez żadnych ataków na Ciebie. Też kiedyś pracowałem na czyjeś konto za psie pieniądze. Urodziło mi się dziecko, zupełnie nie planowane. Wziąłem kredyt i założyłem niewielką działalność. Zatrudniałem jedną osobę. Dostałem dofinansowanie z UE. Aktualnie zatrudniam 7 osób, z czego dwójka to niepełnosprawni. Nie latam na wakacje co miesiąc, ale nie narzekam. Pracownicy chyba też są zadowoleni, większość pracuje już u mnie przynajmniej 5 lat. Od siedzenia na d*pie i narzekania NIC się nie zmienia.

          • 22 3

        • 3 JĘZYKI,ZŁOTA RĄCZKA A d*pA WOŁOWA. (9)

          Tyle mam Ci do powiedzenia.Jeżeli nie potrafisz wykorzystać swojego potencjału,to tylko dlatego że Ci się nie chce.Wolisz żyć z "kuronia",to żyj.

          • 24 5

          • "kuronia",gdzie Ty żyjesz?

            Toć on może pracuje w szarej strefie zresztą tak jak i ty kombinować jak rodaka wy**bać na kasę.

            • 2 2

          • (7)

            Wykorzystć potencjał......nie ośmieszaj się żeby nabijać kasę prywaciarzowi który wiecznie narzeka że bieda a co parę miesięcy zmienia samochód i wyjeżdża 3 razy w roku na zagraniczne wczasy ,wmawiając pracownikom że kryzys i że interes się nie kręci.Głupi może to kupi,ale gość co ma trochę pojęcia o życiu wie o co chodzi.Pracodawcy są zawsze biedni i nieszczęśliwi...bo im się już z dobrobytu w łbach poprzekładało

            • 6 11

            • Ale w czym problem ? (2)

              Rusz głową, znajdź nisze, otwórz swój biznes i zmieniaj auto co 3 mce, jeździł 5 razy w roku na wakacje, kto CI broni ?! Albo siedz w domu przed tv, pierdz sobie w fotel, tylko nie biadol jak Ci to zle... Najlepiej narzekac, marudzic, i g*** robic :/ myslisz ze samo przyjdzie ?

              • 12 6

              • (1)

                Nie gadaj głupot...pewnie jesteś prywaciarzem, co próbuje wmówić głupoty zwykłym niewolnikom w tym popap..rany..m kraju

                • 5 8

              • .

                No tak... Kolejna "polskosc". Jak ktos jest zadowolony, tzn ze wyzyskuje... Jak ktos co osiagnal - na pewno kradl... Moze zamiast wylewac zolc i wywnetrzac swoje kompleksy, wezmiesz sie do roboty, zeby osiagnac cos wiecej ? Kolejne nasze cechy... Nie wazne czy mi bedzie lepiej.. Najwazniejsze zeby drugiemu dosrac... Idz w cholere i tocz piane, a ja bede robil z siebie, zadowolony z zycia jakie mam. Krzyzyk na droge Frustracie.

                • 10 6

            • Tak Janie,wykorzystać swój potencjał, (3)

              aby poprawić swój los,bo lepiej próbować niż nic nie robić.

              • 5 3

              • (2)

                Następny co odziedziczył majątek i interes po dziadkach lub tatusiu,nie znając realiów w Polscei próbuje ludziom wcisnąć głupotę jak można godnie żyć w tym niby kraju.....szukaj idio...tów gdzie indziej

                • 5 8

              • A my sie znamy ? (1)

                Wiesz cokolwiek o mnie, ze piszesz takie bzdury ? Pamietaj, jesli nie masz nic merytorycznego do napisania, to zamilcz.

                • 1 2

              • I vice versa

                • 1 0

        • Troszke zabrzmiało to Ferdkiem Kiepskim,,.

          "W tym kraju nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem"...

          • 11 1

      • "Zdobyć wykształcenie w branżach, które dają możliwość" (1)

        Tylko że szkoła trwa kilka lat.
        I jak sończe to może być już inny trend.
        Mam chodzić do szkoły do końca życia ?

        • 7 4

        • ...tak, chodzić do szkoły do końca życia...

          ...i być na utrzymaniu nieprzyzwoicie bogatych rodziców, którzy niczego nie odmawiają swym pociechom...A potem wszystko po nich odziedziczyć...

          • 5 1

    • Wina Tuska ! (1)

      • 0 5

      • on pewnie woli wódkę :D

        • 1 0

  • A nowe miejsca pracy (9)

    kogo będzie stać na te restauracje, kolego Stafiej ?

    • 35 20

    • może emigrantów jak przyjadą do Gdańska na wakacje

      Mniam

      • 11 1

    • (6)

      Skończ szkołę, pójdź na dobre studia i znajdź pracę w zawodzie.

      Wtedy i Ciebie będzie stać na restaurację

      • 7 9

      • "Skończ szkołę, pójdź na dobre studia..."

        skończ je i wyjedź z tego łez padołu a będziesz żyć bez większych zmartwień.

        • 11 2

      • Najlepiej aby wszyscy zostali lekarzami. (4)

        Tylko wtedy zdechniemy z głodu i zarośniemy brudem.
        Chodzi o to aby zwykły człowiek zarabiał godnie co w naszych raliach na tą chwilę powinno wynosić 4000 zł/netto a profesory,inzyniery i inne magiki które spończyły szkoły niech zarabiają i dziesięć razy tyle.

        • 20 0

        • Tu nie ma co tłumaczyć

          Ci co mają "sposób na życie",wiedzą lepiej.
          Zresztą...pokazują swoim postawą egocentryzm (bo mnie się udało).

          • 9 0

        • Masz rację. (2)

          Ale z drugiej strony, nikt za darmo tych 4tys. nie da. Trzeba sobie na nie uczciwie zapracować. A my, jako naród, mamy wiadomo jaki stosunek do pracy, szczegolnie u kogos... odsiedziec 8h udajac zaangazowanie, i do domu... Kazdemu wedle zaslug.

          • 3 5

          • Każdy Polak mówi o sobie.

            • 7 0

          • zwłaszcza za 1200 brutto na zlecenie

            • 5 0

    • Mnie stać.

      Bywam i jadam. Polecam. Szybciej, przyjemniej i często taniej niż gotowanie makaronu i smażenie kotleta w domu.

      • 0 0

  • Hibachi (8)

    w jakich godzinach czynne ???

    brakuje takich informacji w artykule !!

    • 29 4

    • Hibachi - koniecznie wprowadżcie kolory, ludzie lubią ciepłe kolory

      Na zdjęciach, pomimo azjatyckich chyba kwiatów, wygląda jak ZIMNY BRRRR!!! bufet.

      • 1 3

    • (5)

      Byłem tam wczoraj. Z tego co pamiętam, to na drzwiach było napisane, że chyba od 11 do 21, w niedzielę minimalnie inaczej. Ale nie pamiętam dokładnie, mogę się mylić o godzinkę:) W każdym razie wtedy, kiedy normalnemu człowiekowi chce się jeść, mają tam otwarte.

      • 4 0

      • (3)

        Mam nadzieję, że jeszcze tu wrócisz :] Jak generalnie wrażenia ? Dobre jedzenie ?

        • 0 0

        • pytanie zawiera lokowanie produktu (1)

          • 1 1

          • kto pozwolił ci wyjść z kuchni ?

            • 1 0

        • Wrócę na pewno i to nie raz. Długo czekałem na chiński bufet w trójmieście, ponieważ znam i odwiedzam wiele takich lokali w innych krajach i cieszę się, że nareszcie się doczekałem tego także u nas. Mam nadzieję, że knajpa będzie trzymała poziom i nie odpadnie z rynku po kilku miesiącach.
          O jakości i wyborze dań nie chcę wypowiadać się za wcześnie, bo jestem dopiero po jednej wizycie. Chcę się jeszcze przekonać jak jest w inne dni i czy coś się zmienia w zależności od pory dnia. Ogólnie mogę na tą chwilę powiedzieć, że z wizyty jestem zadowolony. Sam lokal mi się podobał. Wystrój nie jest pretensjonalny i przez to przyjemnie mi się tam siedziało.

          • 0 0

      • Ten Pan to nie ten co podawał przy Dworcowej...

        a tamten był Mistrzem i szukam go nieustannie

        • 0 0

    • Ciężko przez google poszukać prawda?

      Poniedziałek: 12:00 - 21:00

      Wtorek: 12:00 - 21:00

      Środa: 12:00 - 21:00

      Czwartek: 12:00 - 21:00

      Piątek: 12:00 - 21:00

      Sobota: 12:00 - 21:00

      Niedziela: 13:00 - 21:00

      • 0 0

  • Co jakiś czas pojawia się artykuł o nowych lokalach (1)

    W takim tempie za 5 lat będziemy restauracyjną potęgą.

    A nie, zapomniałem, że tyle samo lokali jest zamykanych w miejsce nowych.

    • 64 3

    • Przciez to jest oczywiste.

      Codziennie maja pisac ze bedzie noc?

      • 8 0

  • (4)

    Nie wiem czy ktos sie ze mna zgodzi ale odnosze wrazenie ze tych knajp jest za duzo chyba w Trojmiescie.Co chwila otwieraja sie nowe przybytki ale wiekszosc nie ma szans na przetrwanie czego oczywiscie nie zycze zadnej z nich.

    • 31 11

    • (2)

      Bo te knajpy to przykrywki ,każdy to wie.Przecież to nierealne że knajpa która cały czas świeci pustkami przynosi jakieś zyski...

      • 7 1

      • (1)

        Życzę wszystkim restrautorom powodzenia. Byłam miesiąc temu w BARYŁCE
        na Długim Pobrzeżu w Gdańsku z Norwegami. W 2012 r. uznanej za jedną ze 100 najlepszych restauracji w RP.
        Poza naszą 5 -żywej duszy. 3 kelnerki nas obsługiwały. Być może w sezonie letnim zarabiają tyle, żeby poza nim tracić. Ceny jak dla mnie z kosmosu.
        Zjadłam zraz wołowy z ziemniakami z wody i buraczkami za 58 zł. Szału moje kubki smakowe nie zaznały. Zdecydowanie bardziej smakuje mi moja własna kuchnia .

        • 7 0

        • Ale nie wiadomo czy innym Twoja kuchnia smakuje...

          • 0 0

    • Jakieś 8 lat temu w Polsce zapanowała moda na siłownie i wszyscy zaczęli ćwiczyć.
      Potem moda na taniec, wszyscy zaczęli tańczyć.
      Teraz jest moda na bieganie i wszyscy biegają, na zmianę z modą na gotowanie wiec wszyscy gotują i otwierają knajpy bo naoglądali się Gesslerowej i jej pierniczenia, że wystarczy "szczerość i prawda", żeby utrzymać restaurację ;)

      • 11 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

08

listopada

Mikromusic Gdańsk, Stary Maneż

Kultura

Rysownicy z Trójmiasta komentują protest
Rysownicy z Trójmiasta komentują protest
Piorunująca siła opresji. O spektaklu "Experyment" według Zimbardo
O spektaklu "Experyment" według Zimbardo

Kulinaria

Jedzenie na telefon: test trzech pizzerii z Trójmiasta
Jedzenie na telefon: test trzech pizzerii
Bary i puby komentują obecną sytuację
Bary i puby komentują obecną sytuację

    Najczęściej czytane

    Sprawdź się

    Ciabatta to: