Wiadomości

stat

Restaurant Week, czyli restauracje z autorską kuchnią

W drugiej edycji Restaurant Week weźmie udział 21 lokali z Trójmiasta. W sopockim Fidelu w ramach festiwalowego menu zjemy m.in. krewetki w sosie mango.
W drugiej edycji Restaurant Week weźmie udział 21 lokali z Trójmiasta. W sopockim Fidelu w ramach festiwalowego menu zjemy m.in. krewetki w sosie mango. fot. Łukasz Unterschuetz/Trojmiasto.pl

Festiwal Restaurant Week to okazja, aby w wybranych trójmiejskich restauracjach spróbować charakterystycznego dla danego miejsca trzydaniowego menu w specjalnej cenie.



Restaurant Week wystartuje w największych miastach całej Polski 23 października i potrwa do 31 października. Aby wziąć w nim udział, trzeba dokonać rezerwacji stolika na stronie imprezy. Po wybraniu restauracji i opłaceniu wizyty otrzymujemy kupon rezerwacyjny, z którym należy wybrać się na ustaloną godzinę do lokalu. Za trzydaniowe menu zapłacimy 39 zł.

Czy oferta Restaurant Week jest atrakcyjna?

tak, na zwykłą wizytę w restauracji rzadko mogę sobie pozwolić 48%
to zależy, rzadko jem aż trzy dania w lokalu 33%
nie, wolę zamówić jedno, ale niefestiwalowe danie 19%
zakończona Łącznie głosów: 230
- To kompletne doświadczenie restauracyjne: przystawka, danie główne i deser. Restauracja prezentuje swoją kuchnię od najlepszej strony. Jesteśmy o tym przekonani, bo wszystkie dania są specjalnie wcześniej testowane - tłumaczy trójmiejska koordynatorka Restaurant Week, Natalia Taranta. - Do udziału zaprosiliśmy wyłącznie restauracje, w których promuje się autorską kuchnię i kulinarną kreatywność szefów kuchni. Jesteśmy pewni wysokiej jakości ich propozycji.
W drugiej odsłonie imprezy weźmie udział 19 lokali. To dwa razy więcej niż podczas pierwszej, wiosennej odsłony. Będzie można spróbować m.in. takich smakołyków, jak: pierś z kaczki marynowana w cydrze, jabłkach i własnym sosie w Bliżej, miętowa kasza manna z sorbetem wiśniowym i paloną białą czekoladą w Chwila Moment, krewetki w sosie mango i mleczku kokosowym w Fidelu, wytrawny krem z czerwonej kapusty z nutą cynamonu i kardamonu w Grono di Rucola, policzek wołowy konfitowany z bekonem i i konfiturą ze śliwki węgierki w Pieterwas Krew i Woda czy makrela z kalafiorem i pietruszką w Neighbours Kitchen.

W festiwalu wezmą udział również m.in.: Delmonico Cut Steakhouse, Główna Osobowa, Serio, Marmolada Chleb i Kawa, Panorama Gdynia, Stacja Deluxe czy Jadalnia pod Zielonym Smokiem. Cześć lokali proponuje również alternatywne menu wegańskie. Pełna lista lokali znajduje się na stronie imprezy.

- Rezerwacja przewidziana jest na 90 minut, które możemy spędzić przy stole. To sporo czasu, dlatego warto się nie spieszyć, tylko delektować się jedzeniem i wspólnym towarzystwem - dodaje Taranta.

Opinie (35) 1 zablokowana

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

29

lutego

Tribute to Dirty Dancing - ... Gdynia, Gdynia Arena

08

marca

Pościelówy. Natalia Piotrow... Gdynia, Sala Koncertowa Portu Gdynia

09

marca

Dobrze się kłamie Gdynia, Teatr Muzyczny

Kultura

Kaligrafia nowoczesna: nietypowa pasja Olgi Grochowskiej
Kaligrafia nowoczesna: wywiad

Kulinaria

Charytatywna kolacja z Marcinem "Różalem" Różalskim
Różal wspierał zwierzaki w Oliwie

Planuj z nami tydzień

Garou, targi vintage i hip-hop. Planuj tydzień
Planuj tydzień: targi vintage, hip-hop

    Najczęściej czytane

    Sprawdź się

    10. edycja Gdańskiego Festiwalu Tańca odbyła się w roku: