- 1 Skecz o urokach jazdy obwodnicą (49 opinii)
- 2 Afera o kolekcjonerską monsterę (58 opinii)
- 3 Planuj Tydzień: koncerty i wiosenne targi (13 opinii)
- 4 Córka znanego biznesmena w telewizji (327 opinii)
- 5 Koniec przygody Hakiela w TzG (49 opinii)
- 6 Mamy to! 24-latek wygrał Ninja Warrior (95 opinii)
Raj dla mięsożerców. Relacja ze Smakuj Trójmiasto
Na kolejnej odsłonie festiwalu królowało mięso i zagościli aktorzy z serialu "Na Noże".
Tym razem na imprezie Smakuj Trójmiasto królowało mięso. Wołowina pastrami, tatar, szarpana wieprzowina i burgery to tylko kilka z propozycji trójmiejskich szefów kuchni, którzy przygotowali specjalne, festiwalowe dania. Można było również spotkać aktorów z serialu "Na Noże".
Zobacz, jak zapowiadaliśmy festiwal Smakuj Trójmiasto >>>
Impreza odbyła się w niedzielę w Starym Maneżu na terenie wrzeszczańskiego Garnizonu. Ta sprawdzona już podczas kilku poprzednich edycji lokalizacja tym razem również zdała egzamin. Nie brakowało miejsc dla gości zarówno przy stolikach w środku hali, jak i na leżakach i ławkach przed budynkiem.
Impreza jak zawsze przyciągnęła sporo gdańszczan chcących spróbować festiwalowych specjalności przygotowanych przez trójmiejskich szefów kuchni.
Nowością była ogrodzona przestrzeń na zewnątrz obiektu - stanęły tam dwa food trucki reklamujące tvn-owski serial kulinarny "Na Noże". Grający w nim role szefów kuchni aktorzy Wojciech Zieliński i Piotr Stramowski odwiedzili Maneż - każdy mógł zrobić sobie z nimi zdjęcie oraz zdobyć autografy.
Z barobusów serwowane było z kolei firmowane imionami ich serialowych bohaterów jedzenie: szef Jacek przygotował kanapkę z policzkami wołowymi, szef Darek - racuchy z jabłkami i sorbetem gruszkowym. Obaj aktorzy przyciągnęli również tłumy na spotkanie, podczas którego opowiadali o pracy na planie i gotowaniu.
Tłumy przyciągnęło oczywiście również jedzenie, a dokładniej podawane w przeróżnej postaci mięso, które było motywem przewodnim festiwalu.
Na stoiskach około dwudziestu trójmiejskich barów i restauracji można było spróbować m.in. wołowego pastrami podawanego w kanapce z gruzińskiego chleba, burgera z szarpaną wołowiną i musztardą estragonową, tatara z pudrem grzybowym, rostbefu w czekoladzie i wermucie, gulaszu z dziczyzny, pieczonego prosiaka z konfiturą porzeczkową, ozorów cielęcych w panierce panko czy skrzydełek z kurczaka w miodzie i tabasco. Za porcję trzeba było zapłacić średnio 10 zł.
Kolejna edycja Smakuj Trójmiasto odbędzie się w Starym Maneżu 23 października. Tematem przewodnim będzie kuchnia azjatycka.
Miejsca
Wydarzenia
Opinie (76) 2 zablokowane
-
2016-09-25 18:34
(1)
Ale gdzie ta relacja?
- 21 3
-
2016-09-26 12:57
u stafieja w jelicie
- 2 0
-
2016-09-25 18:49
(1)
W pyde. Wiecej takich imprez
- 11 15
-
2016-09-26 20:07
impreza dla biedaków
na grubo bawić się, lobotomia i mozg ludzki, mądry będziesz
- 0 2
-
2016-09-25 18:55
(1)
Ci sami co sprzedaja w Jadłostajni na kolibkach
- 10 3
-
2016-09-26 20:09
w trójmieście łamiemy stereotypy
nowe trendy to ludzkie mięso
- 0 4
-
2016-09-25 19:06
(4)
A gdzie schabowy zkapustą????
- 17 4
-
2016-09-25 19:26
U nas w Śwince pod trawka na jabłonce!
- 1 1
-
2016-09-25 21:47
(1)
W d*pie
- 5 1
-
2016-09-28 11:47
w sumie racja, schab jest z tej okolicy
- 0 0
-
2016-12-03 10:20
W Niemczech,w Koloni!
- 0 0
-
2016-09-25 19:12
Taaa, a jak sie pojawi artykuł że ktoś kopnął psa, to od razu znajdzie się banda (1)
Oburzonych miłośników i obrońców zwierząt żądająca linczu i śmierci na ciemiężycielu zwierzaka. Smacznego.
- 26 10
-
2016-09-28 11:48
dziękujemy
- 0 0
-
2016-09-25 19:18
Brak wentylacji (4)
Według mnie organizatorzy po raz kolejny strzelili sobie w kolano organizując tego typu impreze w budynku. Zabrakło wentylacji. Ubrania ludzi przesiąkły zapachami smażonego mięsa. Pogoda była znakomita aby całość zorganizować na świeżym powietrzu.
- 13 9
-
2016-09-25 20:40
O czym Ty mowisz
A teraz się zastanów czy organizator mógł się spodziewać takiej pogody na początek jesieni? Odpowiedź sobie sam.
- 3 6
-
2016-09-25 23:33
(1)
Zgadza sie! Moj płaszcz śmierdzi burgerem
- 2 2
-
2016-09-26 17:17
Trzeba bylo bez plaszczyka przyjsc
- 2 0
-
2016-09-26 07:48
była strefa na zewnątrz
może warto pójść na imprezę przed jej oceną?
- 4 2
-
2016-09-25 19:22
Wieprzowinka z kebabów
:)
- 5 2
-
2016-09-25 19:44
byłam i mam pytanie do obecnych tam panów: dlaczego się nie golicie?? (9)
- 47 11
-
2016-09-25 20:03
Pytanie do ciebie: dlaczego mamy się golić? (2)
Zarost jest czymś naturalnym i pierwotnym.
- 12 25
-
2016-09-26 11:33
bzdura (1)
Taka broda to brud i smród. Kojarzy się z bezdomny brudasem.
- 14 9
-
2016-09-26 20:11
a mi twój wzgórek łonowy kojarzy się z pająkiem chwatem
- 5 5
-
2016-09-25 20:50
a Ty dlaczego się nie ogoliłaś?
że niby nie widać to nie trzeba? :P
- 20 9
-
2016-09-25 20:58
pytanie do obecnych dam: dlaczego nie ścinacie włosów?
- 6 12
-
2016-09-26 07:49
odpowiadam:
bo możemy.
- 11 4
-
2016-09-26 09:25
Nie golę się bo moja Dama lubi, kiedy ją coś łaskocze w uda.
- 4 12
-
2016-09-26 10:52
Bo to są modne pyndy
jeszcze kok na głowie rurki czy co tam innego
- 15 4
-
2016-09-26 11:51
Odpowiedź
bo nie mamy własnego gustu tyko kierujemy się zbiorowym pędem pod hasłem moda, jak 30 wyjdzie w tv w brodach to wszyscy brody klasyka i tak ze wszystkim, ktoś to lansuje i jak widać łykają jak pelikany
- 17 3
-
2016-09-25 21:35
jestem ładnie uczesany i mam brodę (1)
ale nawet dla mnie to już było za dużo;)
rondo na wajdeloty w pełni sezonu x 10
ale dobrze, że się dzieje- 11 4
-
2016-09-26 20:09
zjem skrobankę z grubasa, pasibrzucha
dobrą skwarę przyjmę w usta
- 0 4
-
2016-09-25 21:36
Mięsożerców? (1)
To o tych ślimakach i jarskich rożkach?
- 12 3
-
2016-09-26 20:15
zjedz swoje mięso
albo konkubiny, albo starego posmakuj
- 0 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.