- 1 Recenzja "Godzilla i Kong: Nowe imperium" (7 opinii)
- 2 Rammstein w Filharmonii Bałtyckiej (47 opinii)
- 3 Ty też nie czujesz atmosfery świąt? (183 opinie)
- 4 Jakie atrakcje na Wielkanoc z dziećmi? (1 opinia)
- 5 Planuj Tydzień: Wielkanoc w Trójmieście (6 opinii)
- 6 Czemu już nie ma takich imprez? (68 opinii)
Sopockie restauracje za pół ceny
W sobotę i niedzielę będzie można zjeść w sopockich restauracjach z 50-procentowym rabatem.
Wszystko zaczęło się w 2010 roku dzięki dzięki oddolnej inicjatywie Jana Orchowskiego z gdańskiego Baru pod Rybą. Wpadł on na pomysł, aby na jeden weekend gdańscy restauratorzy serwowali mieszkańcom dania o połowę taniej niż na co dzień.
Zainteresowanie mieszkańców przerosło oczekiwania właścicieli restauracji. Popularność imprezy stała się tak duża, że do jej współorganizacji włączył się urząd miejski, uzupełniając program o wiele dodatkowych atrakcji, zniżki w hotelach oraz instytucjach kulturalnych.
W tym roku impreza odbędzie się w 9 miastach naszego regionu. Gdańskie restauracje obniżą ceny dla mieszkańców i turystów 12 i 13 kwietnia.
Jeszcze wcześniej, bo w weekend, 29-30 marca, taniej zjemy w Sopocie. W akcji weźmie udział kilkanaście restauracji: Restauracja Toccata (Hotel Haffner), Villa Baltica, Pinokio, Art Deco (Grand Hotel), Koliba, Sabat, Barocco, Rondel, restauracja w Hotelu Rezydent, The Mexican, Delmonico Cut Steakhouse (Hotel Opera), Rotunda Café (Sheraton), Kurort Cafe, Instytut Spraw Wszelakich, Chata Smakosza, Cafe Ferber oraz kawiarenka w Punkcie Informacji Turystycznej.
- Wszędzie obowiązują te same zasady: lokale oferujące klientom zniżki zostaną oznaczone plakatem akcji, a propozycja rabatów będzie szczegółowo przedstawiona przy wejściu - informuje Anna Dyksińska z sopockiego magistratu.
W weekend za pół ceny kupimy również bilety do Państwowej Galerii Miejskiej oraz wstęp na warsztaty rozwoju osobistego w Sopockim Ośrodku Specjalistycznym SOS Centrum Terapii Skoncentrowanej na Rozwiązaniach.
Informacje o promocyjnym menu każdej restauracji znajdziesz tutaj.
Ubiegłoroczna edycja Weekendu za pół ceny w Gdańsku.
Miejsca
Wydarzenia
Zobacz także
Opinie (69) 1 zablokowana
-
2014-03-27 13:18
wielkie wietrzenie magazynów (1)
W przypadku elektorniki, super. Jesli chodzi o żywnośc, nie dziękuję! :)
- 16 1
-
2014-03-27 13:28
ja
ja myślę że sandepid tam wogóle nic nie robi zresztą jak sobie cynk dają że Kontrola jest to wszystkie śmieci chowają albo daty zmieniają , porażka .
- 2 0
-
2014-03-27 13:25
Polowa dania za pol ceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- 12 0
-
2014-03-27 13:29
co z tego że pół ceny jak porcje są okrojone
- 6 0
-
2014-03-27 13:31
hotelowe
większość to restauracje hotelowe, które z powodu cen i tak są pustawe
- 9 0
-
2014-03-27 13:53
LEMINGI-szykujcie sie ! (1)
Zacznijcie juz glodowac.Wasz dzien nadchodzi.Znowu bedziecie sie mogli lansowac.Tylko do tego jestescie stworzeni !
- 12 3
-
2014-03-27 14:02
Hehehe dokladnie
Po weekendzie bedzie zalew fotografii z sopockich restauracji na facebookach. Weekend dla naiwnych lanserow to sie powinno nazywac.
- 2 0
-
2014-03-27 14:19
a galerianki tez bedą za pólceny?
- 5 5
-
2014-03-27 14:40
W sumie żenująca impreza. (2)
Biorąc w niej udział czułbym się jak człowiek za biedny żeby zjeść w normalnej cenie.
- 7 4
-
2014-03-27 16:52
rozumiem, że nie kupujesz nic w promocji, (1)
obniżonej cenie itp.? zawsze czekasz, aż promocja skończy się i kupujesz drożej?
- 5 1
-
2014-03-27 17:41
ludzie
za makaron CARBO ... NAWET jak zapłacisz pół ceny to i tak są zarobini 600 procent , makaron aro kosztuje 90 groszy 400 g a reszta cała max 2. 40 na porcję to cyrk złodzie i tyle miasto sopot też mogło by restauracją czynsz obniżyć po za sezon to ci właściciele mogli tym biedym kucharz dać więcej albo więcej akcji zimą robić aby ludzi mieć a nie że pustki a czynsz za lokal jak za zboże porażka .cała polska
- 2 1
-
2014-03-27 14:45
jak w gdańsku?
też będą mieli przygotowane nowe wydrukowane menu z cenami 2x wyższymi niż normalnie (żeby wyjść na swoje) jak w restauracjach w Gdańsku? :)
- 12 0
-
2014-03-27 14:49
SKANDAL !
I to ma byc prestż Sopotu ? Za pół ceny jak na jakims straganie ?
- 3 1
-
2014-03-27 14:58
jasneeeee (1)
ale ciemny naród to kupi........jak to powiedział kiedyś pewien polityk.....;
żeby coś było za 1/2 ceny to musi być:
- albo 1/2 normalnej porcji
- albo cena wyjściowa musi być wyższa
takie są nieubłagane zasady ekonomii.
Skąd by się raptem komuś opłacało sprzedawać tą usługę za 50% ?? Żeby zachęcić ludzi ?? Wtedy ludziska będą znowu czekać na okazję pt. "za pół ceny", a między tymi "okazjami" i tak będą jeść w fast foodach- 8 1
-
2014-03-27 16:39
wolę w domu... PHII
a ja wole w dobrym lokalu za 100%. Przystawki :)
- 1 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.