• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Szampan i ostrygi. Otwarcie Medusa Bar

Katarzyna Lepianka-Głuszkiewicz
8 sierpnia 2019 (artykuł sprzed 4 lat) 
W oficjalnym otwarciu Medusa Bar wzięło udział prawie 300 osób. W oficjalnym otwarciu Medusa Bar wzięło udział prawie 300 osób.

W środku tygodnia, w połowie wakacji, oficjalnie otwarto Medusa Bar. Nowy lokal znajduje się w centrum Sopotu zobacz na mapie Sopotu i kusi gości prawdziwym szampanem, wyrafinowaną kuchnią i niezobowiązującą atmosferą. Podczas oficjalnego otwarcia pojawiło się tu prawie 300 osób.



Obiekt Medusa Bar został otwarty kilka tygodni temu, jednak to właśnie w środowy wieczór odbyła się impreza inauguracyjna. Od godz. 19 gromadzili się goście, których powitano spritzami i szampanem. Spotkanie umilał występ kwartetu smyczkowego. Łącznie w spotkaniu wzięło udział prawie 300 osób, w tym artyści i biznesmeni z Pomorza.

Wydarzenia w Trójmieście w tym tygodniu


Flagowym trunkiem serwowanym w lokalu jest szampan Moët&Chandon. To jedno z niewielu miejsc, w którym szampana takiej klasy dostaniemy w dobrej, szampańskiej cenie (27 za kieliszek, 160 zł za butelkę). W karcie znajdziemy zarówno klasyczne, jak i autorskie koktajle a partnerem lokalu jest również Belvedere.

- Staramy się pokazać, że szampan to nie tylko trunek na najważniejsze okazję w życiu: urodziny, ślub czy sylwestra, ale również sprawdzi się w połączeniu z daniami z karty, np. z ostrygami. Przez naszą obecność tutaj chcemy pokazać, że szampan może być pity codziennie i jest to jak najbardziej ciekawe - mówi Karol Droździk, Brand Manager Moët&Chandon.
  • Aga Smektała opowiedziała gościom o współpracy Medusy Bar z Moët&Chandon.
  • Na wydarzeniu pojawiła się Blanka Lipińska z przyjaciółką.
  • Spotkanie urozmaicił występ kwartetu smyczkowego.
  • W Medusa Bar flagowym produktem jest Moët&Chandon.
  • Kasia Herman, Alicja Popkowska, Sylwia Navus- Wysocka, Edyta Kleist
W trakcie spotkania serwowano przekąski, które miały przybliżyć gościom propozycje, które znajdują się w stałym menu lokalu. Znajdziemy w nim m.in. pieczonego homara, doradę z zielonym jabłkiem, stek z kalafiora, marynowaną ośmiornicę, dorsza ceviche z masłem cytrynowym, a także ostrygi w kilku wydaniach.



Oficjalne przemówienie odbyło się chwilę po godz. 21.

- Marka Moët jest długofalowym partnerem Medusa Sopot i cieszymy się, że zostaliśmy wybrani do zacnego grona lokali nowej generacji. Oznacza to, że miejsce to wpisuje się w globalny koncept, który wspomniana marka chce promować, a mianowicie: nie chce, żeby szampan był kojarzony tylko z czerwonym dywanem, ale również docierał do nowego grona odbiorców. Jest to miejsce, do którego zapraszamy codziennie, sprawdzi się też na randkę czy na spotkanie biznesowe - przekonuje Aga Smektała, założycielka marki Inzpirea i konsultantka Medusy Bar.

Restauracje z ciekawym wystrojem wnętrz


Wnętrze jest nowocześnie zaaranżowane. Zaprojektował je architekt Patryk Matyja z Loft - Pracownia Projektowa z Poznania. Dominuje drewno, szkło, miedziane elementy, a dodatek stanowią żywe kwiaty oraz ręcznie robione żyrandole z Francji. Widok na główny deptak Sopotu możemy obserwować ze znajdującego się na piętrze otwartego tarasu, który w środowy wieczór wypełniony był po brzegi.

Miejsca

  • Medusa Sopot, pl. Zdrojowy 1

Wydarzenia

Opinie (64) ponad 100 zablokowanych

  • (6)

    Większość tych ludzi zachwycałaby się szampanem z Lidla, jakby im polać zamiast tego Moeta. I się nie dziwię, bo jest dobry. 15zł za butelkę, a nie 27zł za kieliszek!

    • 71 3

    • (2)

      Nie ma Szampana w Lidlu, tym bardziej za 15zł za butelkę. Polecam Google.

      • 8 7

      • Zasadnicze pytanie brzmi: Co Szanowny Pan robił w Lidlu?

        • 12 2

      • Jest, tylko że za 80 zł.

        • 5 2

    • (2)

      Najtańszy szampan z Lidla ok. 80 zł.

      • 7 1

      • (1)

        A we Francji najtańszego można kupić za nieco ponad 10 EUR.

        • 7 0

        • Pewnie paskudny

          Lepiej kupić dobry cremant za 15 EUR niż najtańszy szampan.

          • 4 2

  • Kwartet smyczkowy z akordeonem. Bardzo ciekawe

    • 33 0

  • Przerost formy nad treścią... (2)

    • 50 2

    • (1)

      Bywają szumne otwarcia, multum korków od szampana, a po czasie ciche zamknięcia, o których już nikt nie pisze. Ciekawe, czy ci wszyscy "słynni" ludzie podtrzymają "renomę" i jakość lokalu, kiedy trzeba będzie przyjść jako normalny klient i zapłacić za konsumpcję? Może będzie ich jedynie stać na lajkowanie zdjęć na FB.

      • 6 0

      • czasami za post na fejsie mozna dostac obiada

        podobno

        • 1 0

  • (2)

    zawsze mnie ciekawiło jak to jest możliwe - skoro nietrzeźwym alkoholu nie powinno sie sprzedawac czemu w lokalach można kupować drink za drinkiem przez całą noc.

    • 29 0

    • (1)

      W porządnym i prawdziwym pubie (np gdyński donegal) Barman powie grzecznie STOP serwując ostatniego dla takiego delikwenta drinka.
      W restauracji nigdy się z tym nie spotkałem. Będziesz z reguły zamawiał do bólu chyba, że zaśniesz nad stołem po ciężkiej batalii - to wtedy grzecznie Cię wyproszą.

      • 5 0

      • Myślę, że po pewnym czasie każdego drinka bonują ci podwójnie i następnego dnia sam się dziwisz, że mogłeś tyle wypić. Albo dosiada się do ciebie pani, która markuje, że pije i już się nie wyprzesz, że piliście we dwoje, aż urwał ci się film.

        • 2 0

  • Hym....

    nikogo nie znam.

    • 26 0

  • I za to lubię Sopot! (1)

    Jak impreza, to spotykają się ludzie z wszystkich stanów i profesji! A zwłaszcza z profesji!

    • 32 5

    • Profesjonalistki i ich znajomi.

      • 9 2

  • W prawdziwej Meduzie miałem wesele.

    Markowe wino musujące , to za mało , żeby Medusa przetrwała rok.

    • 21 1

  • Ale tandeta

    I do tego słaby szampan Moët&Chandon. Jak ktoś nie pił dobrego szampana to może się zachwycać tym sikaczem. Daję im max. 2 lata

    • 26 1

  • (1)

    Ci ludzie to elita naszego społeczeństwa.

    • 2 14

    • Haha dobre eleeta jeszcze Bolesława brakuje..

      • 3 1

  • Ostrygi w Polsce... pewnie pierwszej świeżości, prosto z morza.

    • 24 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d." (1 opinia)

(1 opinia)
89 - 129 zł
Kup bilet
pop

The Robert Cray Band: Groovin' 50 years!

159 - 249 zł
blues / soul, rock / punk

Paweł Stasiak z zespołem PapaD (1 opinia)

(1 opinia)
120 zł
Kup bilet
pop

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

W 2004 roku do gdańskiego ZOO dołączyły: