• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Restauracja True świętowała urodziny. Akustycznie wystąpił zespół Kombii

Ewa Palińska
28 maja 2022 (artykuł sprzed 1 roku) 
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • Kolacja w True Restaurant
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.
  • True słynie z wyrafinowanej kuchni. Najciekawsze propozycje z menu zaproponowano stałym bywalcom i przyjaciołom restauracji podczas piątkowej kolacji.

W piątkowy wieczór restauracja True zorganizowała imprezę urodzinową dla swoich stałych gości i przyjaciół. Dania z karty zaserwowano w formie małych przekąsek, a wieczór uświetnił występ zespołu Kombii.



Wydarzenia kulinarne w Trójmieście - Kalendarz imprez



Restauracja True Steaks & Seafood znajduje się na Wyspie Spichrzów. Jest jedną z najbardziej eleganckich, ale i najdroższych restauracji w Trójmieście. True zostało otwarte w 2019 r., tuż przed wybuchem pandemii.

  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.
  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.
  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.
  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.
  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.
  • Na imprezę z okazji trzecich urodzin True zaproszono stałych bywalców i przyjaciół restauracji.

Menu z daniami z całego świata



Czy lubisz owoce morza?

True Steaks & Seafood słynie ze swojej wykwintnej kuchni, której fundamentem jest surf and turf - łączenie w obrębie jednej potrawy czerwonego mięsa i świeżych ryb oraz owoców morza z całego świata. Od chwili otwarcia restauracji, które miało miejsce trzy lata temu, szef kuchni Rafał Kopicki niezmiennie kładzie nacisk na wysoką jakość produktów oraz ich unikatowość.

- Pościg za wyjątkowymi rybami i owocami morza trwa nieprzerwanie - opowiada Katarzyna Soltau z restauracji True. - Nasi dostawcy licytują dla nas na aukcjach na całym świecie produkty pochodzące wprost z kutrów rybackich. Papugoryby, langusty karaibskie, ostrygi pied de cheval, poławiane ręcznie przegrzebki z gwarancją dostawy w przeciągu 24 h to jest to, co sprawia, że serwowane przez nas dania są zawsze najwyższej jakości.
Do wykwintnych dań z karty z dużą starannością dobiera się wina i koktajle.

Najdroższe dania w trójmiejskich restauracjach: kawior, steki, ryby



  • Do serwowanych potraw starannie dobierano trunki.
  • Do serwowanych potraw starannie dobierano trunki.
  • Do serwowanych potraw starannie dobierano trunki.
  • Do serwowanych potraw starannie dobierano trunki.

Zamknięta impreza dla stałych gości i przyjaciół



True ma swoich stałych bywalców. W ramach podziękowania gości oraz przyjaciół restauracji zaproszono w piątkowy wieczór na specjalną, urodzinową kolację. W menu znalazły się dania a la carte, tym razem jednak serwowane w formie finger food. Kucharze przygotowali w degustacyjnych porcjach wszystko to, co na co dzień możemy odnaleźć w menu restauracji.

A w menu True Steaks & Seafood znajdziemy, oprócz wspomnianych ryb i owoców morza z całego świata, również fantastyczne mięsa, jak np. wołowina Hereford, Wagyū, Limousine, Simental czy Black Angus, pozyskiwana z najlepszych hodowli.

Ryba świeża czy mrożona? Sprawdzamy, co mają w ofercie trójmiejskie restauracje



  • Wieczór umilił występ zespołu Kombii.
  • Wieczór umilił występ zespołu Kombii.
  • Wieczór umilił występ zespołu Kombii.
  • Wieczór umilił występ zespołu Kombii.
  • Wieczór umilił występ zespołu Kombii.

Mięsa, owoce morza i bogaty wybór trunków



Goście chętnie próbowali nowości, których wcześniej nie mieli okazji skosztować. Na stołach znalazły się m.in. ostrygi, grillowane małże św. Jakuba, dzikie krewetki argentyńskie w białym winie, kraby kamczackie, ośmiornice, mule, ryby, tatar i carpaccio wołowe czy marynowana polędwica.

Atrakcją wieczoru był występ zespołu Kombii w wersji akustycznej. Grzegorz Skawiński zaśpiewał kilka piosenek z nowszych płyt oraz największe przeboje zespołu. Goście imprezy głośno towarzyszyli artystom w odśpiewaniu największych hitów, z kultowym "Słodkiego miłego życia" na bis.

Właścicielki restauracji i gospodynie wieczoru - Katarzyna SoltauAgnieszka Łangowska, obie w długich, czarnych sukniach - przywitały gości ze sceny i opowiedziały historię restauracji. Podziękowały również serdecznie całemu zespołowi True za zaangażowanie i profesjonalizm. Na scenie pojawił się też szef kuchni Rafał Kopicki.

Po zakończeniu koncertu sala restauracji została szybko przearanżowana i goście bawili się dalej do muzyki granej przez didżeja.

Miejsca

Zobacz także

Opinie (25) 10 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • Opinia wyróżniona

    Nie moje klimaty

    Ale jak kogoś stać i lubi zaplacić duzo - to takie miejsca musza być. Oby tylko byla rownowaga, dla jednych zapiekanka i kebab dla innych wyzsza (droższa) półka

    • 35 6

  • Opinia wyróżniona

    elegancko!

    super, że przetrwali pandemie! takie eleganckie miejsca jak najbardziej potrzebne! i biznesowi i bogatym, turystom i lokalesom. A wyspa spichrzów stala sie centrum restauracyjnym Gdańska

    • 22 18

  • smaczne (1)

    papugoryba z grilla, mega danie!!!

    • 5 7

    • Widać, ze nigdy nie jadłeś. Klamco

      • 0 0

  • Akustycznie ale czy dźwiękowo ? I z echem ?

    • 6 2

  • Opinia wyróżniona

    Fajne miejsce (3)

    Drogo, ale wiesz, za co płacisz i to, co podają, warte jest swojej ceny. Menu nieoczywiste i naprawdę niebanalne. Większości z serwowanych produktów nie kupisz w sklepie. Bywam tam, kiedy tylko mam okazję i wszytkim polecam.

    • 22 18

    • (1)

      Drogo, tzn. ile za kolację dla dwóch osób?

      • 2 0

      • 2tys pln

        • 0 0

    • uwielbiam ten pustoslow nowomowy "nieoczywiste i niebanalne" czyli duzo slow na temat niczego z solidna podmurowka z ubitej

      piany

      • 4 1

  • Orkiestra na Titanicu grała do końca.

    Takie lokale niebawem znikną z naszej przestrzeni. Druga Grecja już czeka za progiem. A teraz minusujcie.

    • 18 7

  • Następne atencjusze czekają w kolejce (6)

    Nie, nie zazdroszczę. Ale wolę coś prawdziwego ,nie ten sztuczny, wymuszony blichtr. Trójmiasto robi się mekką dla aspirujących.

    • 13 5

    • Ale że o co chodzi? (4)

      I atencjusze?
      Wzięłam i błysłam

      • 0 1

      • To tajemna wiedza ( słowo atencjusz) (3)

        Ale rasowe snoby powinny wiedzieć o co chodzi. Oni lubią wszystko, co może podkreślić ich wyjątkowość, " boskość". Wszystko co może różnić ich od "pospólstwa". A jak spojrzysz głębiej, to Oni tylko za wszelką cenę chcą się odciąć od korzeni, od miejsc i rodzin z których pochodzą, a których się wstydzą.

        • 3 1

        • To jakaś wiejska psychoanaliza? (2)

          A używanie makaronizmów ma stworzyć jakąś wartość dodaną dla tych pseudo wynurzeń?

          Mowa o restauracji którą można odwiedzić, a na pewno nie trzeba. Kompleksy leczyć można natomiast u specjalistów.

          • 2 1

          • Dziekuję (1)

            Zalecam trochę poczucia humoru i zrozumienia ,czym jest sarkazm. Serdecznie pozdrawiam

            • 0 2

            • Proszę

              • 0 0

    • Oj

      • 1 1

  • Sztuczne to wszystko. Knajpa spoko, ale te towarzystwo...

    • 13 6

  • Wszystko pieknie

    Ale czy jest krótkie menu i sezonowe dania z lokalnych komponentów?

    • 4 0

  • Papugoryby?! Dranie! Te ryby są wstrętne w smaku ale pieknie wyglądają (1)

    Na żywo, gnojki! Jak
    Można jeść coś co wygląd jak dzięki sztuki! Fuj!!!!

    • 3 2

    • Na szczeście mają papugoryby prosto z kutra

      Pewnie z Helu bo w Jelitkowie jakoś nie widziałem

      • 2 2

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d."

89 - 129 zł
Kup bilet
pop

The Robert Cray Band: Groovin' 50 years!

159 - 249 zł
blues / soul, rock / punk

Paweł Stasiak z zespołem PapaD (1 opinia)

(1 opinia)
120 zł
Kup bilet
pop

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Pierwszym dyrektorem Teatru Wybrzeże był: