• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Zaproś szefa kuchni do swojego domu

Magda Mielke
26 lutego 2021 (artykuł sprzed 3 lat) 
Nie możemy odwiedzać ulubionych restauracji, ale to nie oznacza, że restauracja nie może odwiedzić nas - w dodatku z zastawą, kelnerem, a przede wszystkim z szefem kuchni. Taką wyjątkową ofertę przygotowało kilka trójmiejskich lokali. Nie możemy odwiedzać ulubionych restauracji, ale to nie oznacza, że restauracja nie może odwiedzić nas - w dodatku z zastawą, kelnerem, a przede wszystkim z szefem kuchni. Taką wyjątkową ofertę przygotowało kilka trójmiejskich lokali.

Od dłuższego czasu nie mamy możliwości stacjonarnego korzystania z restauracji. Choć wiele trójmiejskich lokali działa na wynos i z dowozem do domu, nie zastąpi to kulinarnego doświadczenia, na które poza samym daniem ogromny wpływ ma atmosfera, obsługa czy wystrój wnętrza. Jedną z ciekawych alternatyw na czas lockdownu jest zaproszenie szefa kuchni do swojego domu. To atrakcja sama w sobie, a także szansa na poszerzenie kulinarnych horyzontów pod okiem doświadczonego eksperta.



Jedzenie na telefon i z dowozem


Zaproszenie szefa kuchni do domu to:

Wizyta w restauracji to nie tylko jedzenie. Choć ono jest w tym wszystkim najważniejsze, to na całość kulinarnych wrażeń składa się znacznie więcej elementów: wystrój wnętrza, obsługa, muzyka, atmosfera czy światło. O ile jedzenie bez problemu zamówimy z restauracji, o tyle całą restauracyjną otoczkę odtworzyć jest znacznie trudniej. Tu rozwiązaniem może okazać się zaproszenie szefa kuchni do swojego domu. W dobie pandemii to dobra alternatywa dla wizyty w restauracji czy zamówienia cateringu, a także atrakcja, która pomoże niejedną okazję zamienić w coś wyjątkowego. Taki niebanalny pomysł może okazać się sposobem na romantyczną kolację, uczczenie ważnej rocznicy, spędzenie Dnia Kobiet, kameralną uroczystość rodzinną czy spotkanie z przyjaciółmi.

  • Kucharz, którego zapraszamy do domu, powinien umieć odnaleźć się w domowej kuchni i poradzić sobie z tym, co zastanie na miejscu. To on odpowiada za zakupy i wszystkie składniki potraw. Jeśli zachodzi taka potrzeba, może przywieźć m.in. obrus, sztućce, zastawę stołową, a nawet kuchenkę indukcyjną. Wybierając kucharza, wybieramy konkretne dania, ale jeśli zachodzi taka potrzeba, można je modyfikować. Na zdjęciu: Przemysław Woźny.
  • Kucharz, którego zapraszamy do domu, powinien umieć odnaleźć się w domowej kuchni i poradzić sobie z tym, co zastanie na miejscu. To on odpowiada za zakupy i wszystkie składniki potraw. Jeśli zachodzi taka potrzeba, może przywieźć m.in. obrus, sztućce, zastawę stołową, a nawet kuchenkę indukcyjną. Wybierając kucharza, wybieramy konkretne dania, ale jeśli zachodzi taka potrzeba, można je modyfikować.
  • Kucharz, którego zapraszamy do domu, powinien umieć odnaleźć się w domowej kuchni i poradzić sobie z tym, co zastanie na miejscu. To on odpowiada za zakupy i wszystkie składniki potraw. Jeśli zachodzi taka potrzeba, może przywieźć m.in. obrus, sztućce, zastawę stołową, a nawet kuchenkę indukcyjną. Wybierając kucharza, wybieramy konkretne dania, ale jeśli zachodzi taka potrzeba, można je modyfikować. Na zdjęciu: Przemysław Woźny.
  • Kucharz, którego zapraszamy do domu, powinien umieć odnaleźć się w domowej kuchni i poradzić sobie z tym, co zastanie na miejscu. To on odpowiada za zakupy i wszystkie składniki potraw. Jeśli zachodzi taka potrzeba, może przywieźć m.in. obrus, sztućce, zastawę stołową, a nawet kuchenkę indukcyjną. Wybierając kucharza, wybieramy konkretne dania, ale jeśli zachodzi taka potrzeba, można je modyfikować. Na zdjęciu: Paweł Stawicki.
  • Szef kuchni Przemysław Woźny inspiruje się klasyczną kuchnią Danii, Norwegii i Szwecji.

Jak to działa?



Zaproszenie szefa kuchni do swojego domu sprawia, że nie musimy o nic się martwić. To szef kuchni ułoży menu, zrobi zakupy, ugotuje w naszym domu i zaserwuje dania, a na koniec jeszcze posprząta kuchnię. W ten sposób możemy poczuć się we własnym domu jak w prawdziwej restauracji, a zwykłą kolację czy rodzinną imprezę zamienić w niezapomnianą, kulinarną przygodę.

Jedzenie do domu: testujemy kuchnię polską



Choć takie rozwiązanie do najtańszych nie należy, niesie za sobą szereg korzyści. Otrzymujemy dania wysokiej jakości jak w najlepszej restauracji, a nie jak w przypadku firm cateringowych - gotowe dania w pudełkach. Wszystko odbywa się na oczach gości, co samo w sobie może stanowić atrakcję wieczoru. Skorzystać można z wcześniej opracowanego menu albo wraz z szefem kuchni opracować własne, dostosowane do swoich upodobań. Później już - zamiast planować zakupy, spędzać długie godziny w kuchni czy w trakcie spotkania zawracać sobie głowę podawaniem dań - możemy się zrelaksować i zająć rozmową z gośćmi.

Uczta kulinarna z L'Entre Villes



Niezapomnianą kolację w domu jako jedna z pierwszych w Trójmieście wprowadziła do swojej oferty restauracja L'Entre Villes z Sopotu. Szef kuchni Sławomir Hahn, na oczach gości przygotowuje przeróżne kulinarne arcydzieła, a obsługa kelnerska sprawia, że wieczór, pomimo że spędzony w domowym zaciszu, nabiera wyjątkowego wymiaru. Atmosferę całości dopełniają zaś ciekawostki dotyczące serwowanych potraw.

W kwestii doboru dań restauracja pozostaje elastyczna i uwzględnia wszelkie sugestie i preferencje smakowe zamawiających usługę. Szef kuchni może zaproponować autorskie menu lub skomponować je wspólnie z nami. Proponowane jest siedmiodaniowe menu degustacyjne, na które składają się: amouse bouche, przystawka, zupa, danie główne rybne, intermezzo, danie główne mięsne i deser. Wieczór dodatkowo można wzbogacić dobierając do serwowanych dań odpowiednie gatunki wina z całego świata.

Cena takiej usługi to 750 zł. W jej skład wchodzą: siedmiodaniowe menu degustacyjne dla dwóch osób, obecność szefa kuchni, obsługa kelnerska, wine pairing, nakrycia według preferencji oraz transport. Przy większej liczbie gości cena ustalana jest indywidualnie.

  • Wyjątkowy wieczór w domu, zorganizowany przez L'Entre Villes, może być dobrą niespodzianką dla bliskiej osoby, sposobem na zaskoczenie rodziny lub przyjaciół, a przede wszystkim niecodziennym wydarzeniem, które na długo zapadnie w pamięć gościom.
  • Wyjątkowy wieczór w domu, zorganizowany przez L'Entre Villes, może być dobrą niespodzianką dla bliskiej osoby, sposobem na zaskoczenie rodziny lub przyjaciół, a przede wszystkim niecodziennym wydarzeniem, które na długo zapadnie w pamięć gościom.
  • Wyjątkowy wieczór w domu, zorganizowany przez L'Entre Villes, może być dobrą niespodzianką dla bliskiej osoby, sposobem na zaskoczenie rodziny lub przyjaciół, a przede wszystkim niecodziennym wydarzeniem, które na długo zapadnie w pamięć gościom.
  • Wyjątkowy wieczór w domu, zorganizowany przez L'Entre Villes, może być dobrą niespodzianką dla bliskiej osoby, sposobem na zaskoczenie rodziny lub przyjaciół, a przede wszystkim niecodziennym wydarzeniem, które na długo zapadnie w pamięć gościom.
  • Wyjątkowy wieczór w domu, zorganizowany przez L'Entre Villes, może być dobrą niespodzianką dla bliskiej osoby, sposobem na zaskoczenie rodziny lub przyjaciół, a przede wszystkim niecodziennym wydarzeniem, które na długo zapadnie w pamięć gościom.
  • Wyjątkowy wieczór w domu, zorganizowany przez L'Entre Villes, może być dobrą niespodzianką dla bliskiej osoby, sposobem na zaskoczenie rodziny lub przyjaciół, a przede wszystkim niecodziennym wydarzeniem, które na długo zapadnie w pamięć gościom.
  • Wyjątkowy wieczór w domu, zorganizowany przez L'Entre Villes, może być dobrą niespodzianką dla bliskiej osoby, sposobem na zaskoczenie rodziny lub przyjaciół, a przede wszystkim niecodziennym wydarzeniem, które na długo zapadnie w pamięć gościom.
  • Wyjątkowy wieczór w domu, zorganizowany przez L'Entre Villes, może być dobrą niespodzianką dla bliskiej osoby, sposobem na zaskoczenie rodziny lub przyjaciół, a przede wszystkim niecodziennym wydarzeniem, które na długo zapadnie w pamięć gościom.

Biały Królik w twoim domu



Taką ofertę przygotował gdyński Biały Królik, restauracja finediningowa, która słynie ze współczesnej kuchni opartej o lokalne składniki i receptury. W ramach usługi Biały Królik at Home restauracja proponuje kolację degustacyjną, zorganizowaną we wskazanym miejscu i terminie. Zapewnia oryginalne Menu Chef's Choice, nakrycia, obsługę i przede wszystkim szefa kuchni, który zadba o całość. W trakcie tego szczególnego kulinarnego spotkania można porozmawiać z szefem kuchni Marcinem Popielarzem o daniach, składnikach i wszystkim, co nurtuje nas w temacie gastronomii.

Zobacz także: Domowe warzenie piwa

Na menu Chef's Choice składa się zestaw pięciu dań degustacyjnych: amuse-bouche, przystawka, danie główne, deser i petit-fours (słodkie przekąski na jeden kęs). Dania oparte są o najlepsze produkty kuchni sezonowej i do samego końca pozostają niespodzianką (wcześniej można uwzględnić nietolerancje i restrykcje żywieniowe). Kolację można wzbogacić także o wina, specjalnie dobrane do przygotowanych dań. Cena takiej atrakcji to 1000 zł za kolację dla dwóch osób (pairing win jest dodatkowo płatny i wynosi 500 zł).

  • Kolacja Biały Królik at Home to inny wymiar doznań kulinarnych - domowy, ale nadal elegancki, inspirujący i bogaty w smakowe wrażenia.
  • Kolacja Biały Królik at Home to inny wymiar doznań kulinarnych - domowy, ale nadal elegancki, inspirujący i bogaty w smakowe wrażenia.
  • Kolacja Biały Królik at Home to inny wymiar doznań kulinarnych - domowy, ale nadal elegancki, inspirujący i bogaty w smakowe wrażenia.
  • Kolacja Biały Królik at Home to inny wymiar doznań kulinarnych - domowy, ale nadal elegancki, inspirujący i bogaty w smakowe wrażenia.
  • Kolacja Biały Królik at Home to inny wymiar doznań kulinarnych - domowy, ale nadal elegancki, inspirujący i bogaty w smakowe wrażenia.

Private dining ze Sztuczką



Możliwość przygotowania kolacji przez szefa kuchni proponuje też restauracja Sztuczka w Gdyni i sopockie Sztuczka Bistro. Jeden z szefów kuchni może znaleźć się w naszej kuchni, przygotować i podać coś wyjątkowego.

Private dining to opcja, którą można dostosować do swoich potrzeb - określić budżet, opowiedzieć o swoich upodobaniach, a w efekcie uzyskać idealne menu, dostrojone do własnych potrzeb. Może to być zarówno kolacja dla dwojga, jak i spotkanie w większym gronie. Swobodna atmosfera i rozmowa przy gotowaniu albo oficjalna kolacja z sommelierem i obsługą - wszystkie opcje wchodzą w grę. Można także zamówić wizytę szefa kuchni jako prezent-niespodziankę. Niezdecydowani mogą skorzystać z gotowych zestawów menu - szef kuchni na oczach gości może przygotować dania, które na stałe znajdują się w menu restauracji, takie jak: polędwica wołowa Wellington, pierś z kaczki, cytrynowe risotto czy tatar z łososia.

- Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych gości, którzy nie mają możliwości przyjścia do naszych restauracji, zaproponowaliśmy przygotowanie posiłku w ich domach. Chętni organizacją takiej usługi kontaktują się z nami, a my indywidualnie dopasowujemy wszelkie detale do rodzaju kolacji/obiadu w zależności od okazji, czy jest to romantyczna kolacja, niespodzianka urodzinowa, kolacja biznesowa etc. Jesteśmy pozytywnie zaskoczeni, że oferowany przez nas "private dining" przyciągnął tak dużą rzeszę stałych, jak i nowych gości. Wszystko odbywa się oczywiście z zachowaniem wszelkich zasad bezpieczeństwa oraz przestrzeganiem restrykcji związanych z pandemią - mówi Rafał Wałęsa, szef kuchni i współwłaściciel Sztuczek.
W zależności od menu cena takiej kolacji wynosi średnio od 160 do 250 zł za osobę (przy min. 5 osobach). Zarówno mięsne, jak i wegetariańskie menu przygotowywane na miejscu można zamówić także na kameralne przyjęcie rodzinne oraz na romantyczną kolację - w tym przypadku koszty wzrastają do 500-625 zł za osobę.

  • Szefowie kuchni Sztuczki byli i są nagradzani w wielu prestiżowych wydarzeniach i rankingach. Zdolni kucharze, kelnerzy i sommelierzy przygotują, ugotują "na żywo" i zaserwują najwyższej jakości posiłek w domu, firmie czy w plenerze.
  • Szefowie kuchni Sztuczki byli i są nagradzani w wielu prestiżowych wydarzeniach i rankingach. Zdolni kucharze, kelnerzy i sommelierzy przygotują, ugotują "na żywo" i zaserwują najwyższej jakości posiłek w domu, firmie czy w plenerze.
  • Szefowie kuchni Sztuczki byli i są nagradzani w wielu prestiżowych wydarzeniach i rankingach. Zdolni kucharze, kelnerzy i sommelierzy przygotują, ugotują "na żywo" i zaserwują najwyższej jakości posiłek w domu, firmie czy w plenerze.
  • Szefowie kuchni Sztuczki byli i są nagradzani w wielu prestiżowych wydarzeniach i rankingach. Zdolni kucharze, kelnerzy i sommelierzy przygotują, ugotują "na żywo" i zaserwują najwyższej jakości posiłek w domu, firmie czy w plenerze.
  • Szefowie kuchni Sztuczki byli i są nagradzani w wielu prestiżowych wydarzeniach i rankingach. Zdolni kucharze, kelnerzy i sommelierzy przygotują, ugotują "na żywo" i zaserwują najwyższej jakości posiłek w domu, firmie czy w plenerze.
  • Szefowie kuchni Sztuczki byli i są nagradzani w wielu prestiżowych wydarzeniach i rankingach. Zdolni kucharze, kelnerzy i sommelierzy przygotują, ugotują "na żywo" i zaserwują najwyższej jakości posiłek w domu, firmie czy w plenerze.
  • Szefowie kuchni Sztuczki byli i są nagradzani w wielu prestiżowych wydarzeniach i rankingach. Zdolni kucharze, kelnerzy i sommelierzy przygotują, ugotują "na żywo" i zaserwują najwyższej jakości posiłek w domu, firmie czy w plenerze.

Take Away by Rafał Koziorzemski



Jednym z szefów kuchni, którzy mogą zjawić się w naszym domu i "na żywo" przygotować kolację, jest Rafał Koziorzemski. Jednym z szefów kuchni, którzy mogą zjawić się w naszym domu i "na żywo" przygotować kolację, jest Rafał Koziorzemski.
Przeniesienie restauracji do domu oferuje też były szef kuchni restauracji Biały Królik i obecny współwłaściciel sopockiej restauracji Fisherman Rafał Koziorzemski. "Restauracja w domu" to opcja, w której zapraszamy do domu szefa kuchni i sommeliera lub kelnera, którzy zapewnią profesjonalną obsługę. Zajmą się aranżacją stolika, przygotują zastawę kelnerską i zadbają o niepowtarzalną, restauracyjną atmosferę. W trakcie wieczoru zaserwowane zostanie pięciodaniowe menu degustacyjne, złożone z wcześniej ustalonych dań. Cena takiej kolacji dla dwóch osób to 1200 zł.

Do wyboru jest też nieco skromniejsza opcja, w której w naszym domu zjawi się sam szef kuchni, który na miejscu przygotuje trzydaniową kolację à la carte i zaserwuje dania do stolika gości. Kolacja w takiej opcji to koszt 700 zł dla dwóch osób.

- Przygotowałem taką opcję na walentynki i od tego czasu cieszy się ona dużym powodzeniem. Widać, że ludzie szukają innych atrakcji w związku z tym, że restauracje są zamknięte, a możliwości podróżowania ograniczone - mówi Rafał Koziorzemski. - Najczęściej taka usługa zamawiana jest na kameralne spotkania w gronie znajomych, ale zdarzyło mi się też przygotowywać kolację dla par czy na uroczystości rodzinne.

Zamów szefa kuchni przez internet



W prosty sposób zamówimy szefa kuchni do swojego domu za pomocą platformy internetowej Ulala Chef. Ten projekt kulinarny skupia wokół siebie lokalnych szefów kuchni, którzy mogą przyjechać i przygotować dania w naszym domu. Wystarczy podać interesujący nas termin, liczbę gości, przejrzeć dostępne oferty menu, wybrać dogodną opcję i zapłacić, a szef kuchni - po wcześniejszym potwierdzeniu - zjawi się w naszym domu na ok. 2 godziny przed planowanym czasem przyjścia gości i przygotuje kolację.

Platforma skupia kilku dobrze znanych trójmiejskich szefów kuchni. Adam Woźniak, szef kuchni Mercatobistro B13, przygotuje kolację inspirowaną gdańskim szlakiem. Na czterodaniowe menu składa się: amuse bouche - dorsz suszony z chlorofilem, przystawki w postaci podwędzanego tatara z jelenia lub troci bałtyckiej oraz dwóch dań głównych: dorsza na bobie, zraza z polędwicy wołowej lub łososia z topinamburem i kapustą.

  • Na domowych przyjęciach szefowie kuchni często przygotowują bardzo rzadkie, oryginalne i odważne kompozycje smaków. Choć ta forma gotowania nie zastąpi bywania w restauracji, pozwala poszerzać kulinarne horyzonty w luźnej atmosferze i mieć szefa kuchni na wyłączność.
  • Na domowych przyjęciach szefowie kuchni często przygotowują bardzo rzadkie, oryginalne i odważne kompozycje smaków. Choć ta forma gotowania nie zastąpi bywania w restauracji, pozwala poszerzać kulinarne horyzonty w luźnej atmosferze i mieć szefa kuchni na wyłączność.
  • Na domowych przyjęciach szefowie kuchni często przygotowują bardzo rzadkie, oryginalne i odważne kompozycje smaków. Choć ta forma gotowania nie zastąpi bywania w restauracji, pozwala poszerzać kulinarne horyzonty w luźnej atmosferze i mieć szefa kuchni na wyłączność.
  • Na domowych przyjęciach szefowie kuchni często przygotowują bardzo rzadkie, oryginalne i odważne kompozycje smaków. Choć ta forma gotowania nie zastąpi bywania w restauracji, pozwala poszerzać kulinarne horyzonty w luźnej atmosferze i mieć szefa kuchni na wyłączność.
  • Na domowych przyjęciach szefowie kuchni często przygotowują bardzo rzadkie, oryginalne i odważne kompozycje smaków. Choć ta forma gotowania nie zastąpi bywania w restauracji, pozwala poszerzać kulinarne horyzonty w luźnej atmosferze i mieć szefa kuchni na wyłączność.
  • Na domowych przyjęciach szefowie kuchni często przygotowują bardzo rzadkie, oryginalne i odważne kompozycje smaków. Choć ta forma gotowania nie zastąpi bywania w restauracji, pozwala poszerzać kulinarne horyzonty w luźnej atmosferze i mieć szefa kuchni na wyłączność.
Przyjęcie rodzinne, zmysłowa kolacja, wykwintna klasyka, degustacja skandynawskich smaków, menu inspirowane wodą i lasem czy po prostu szaleństwo na talerzu - to propozycje przygotowane przez Przemysława Woźnego. Szef kuchni, który zdobywał doświadczenie w restauracjach znanych sieci hotelowych - m.in. Mercure Posejdon Gdańsk, Novotel Marina Gdańsk i Sofitel Grand Sopot, specjalizuje się w kuchni skandynawskiej.

Ofertę kolacji w domu zrealizuje też Paweł Stawicki - do niedawna związany z restauracją Mercato w gdańskim hotelu Hilton. Szef kuchni może przygotować "na żywo" kolację opartą o dziczyznę, inspirowaną smakami lasu lub wody.

Ceny takich kolacji zależą od nazwiska kucharza, menu i liczby osób. Wynoszą od 80 zł do 250 zł za osobę przy trzech daniach (i przy 7-10 osobach). W przypadku kameralnych spotkań i romantycznych kolacji koszty wzrastają zwykle do ok. 500-600 zł za osobę, choć górnej granicy właściwie nie ma - zdarzają się bardzo drogie kolacje z wymyślnymi daniami. W cenę nie jest wliczony alkohol.

Miejsca

Zobacz także

Opinie (51)

  • Ja zaprosiłbym Panią Magde (10)

    Chciałbym przekonać się czy jest taka dobra jak w TV.

    • 22 6

    • (4)

      Pójdź do jakiejkolwiek jej restauracji to sie przekonasz. Szału nie ma...

      • 14 2

      • Ona tam nie gotuje (3)

        • 4 6

        • (2)

          Co to ma do rzeczy?

          • 2 4

          • (1)

            Bardzo dużo.

            • 3 2

            • Nie masz pojęcia o kierowaniu restauracjami

              Ktoś firmuje swoim nazwiskiem i gwarantuje jakość. To chyba jasne, że nie może być naraz w kilku miejscach. Ma zespół.

              • 0 0

    • z tymi jej kudłami w garach?? (1)

      już nie wspominając o krzywym...

      • 13 0

      • Dokładnie

        Jak widzę ją z tym mopem na łbie w kuchni to mi się flaki przewracają, i zawodowym kucharzom pewnie też

        • 6 0

    • A pamiętacie

      jak p.Magda G. wypowiadała się w TV na temat kupowania masła?

      • 3 0

    • Gessler to Nazwisko a nie zawód..z czym myli się kudłata!

      Już kiedyś jej telewizyjna koleżanka Welman Dorota powiedziała ze nikt nie widział żeby ona gotowała! Tak samo jak na ekranach ,,rewolucji" ona nigdy nie gotuje, tylko dosypuje zawsze całą paczkę przypraw do zup, sosów bez względu czy jest tego 3 czy 10 litrów!!!! Taka to z niej kucharka!

      • 8 1

    • Ja tak zawsze mowilem o Sashy Grey

      • 0 1

  • czy o poziomie współczesnych chefów decyduje ilość tatuaży? (3)

    bo ja pamiętam czasy orbisów, polonii czy panoramy i tamci szefowie musieli mieć mocne głowy, bo za kołnierz się nie wylewało
    ale czy dziś alko jest problemem w gastro, to nie mam pojęcia :(

    • 29 5

    • Nie do końca

      Żaden z Ciebie chef jeśli nie masz dziar. A jeśli jesteś chef wegański, to koniecznie dziary na całe ręce i broda!

      • 27 3

    • Alkohol był, jest i będzie problemem w tym fachu.

      • 6 0

    • Nie. Długość brody;)))

      • 1 0

  • Tłum chętnych (1)

    Za 500 zł na osobę połowa Polaków je przez cały miesiąc

    • 56 5

    • w tej połowie 20 % to nieroby, a reszta boi się pracy zmienić.

      • 5 17

  • Dam 23 złote razem z zupą.

    Więcej wydać tonjyz fanaberia

    • 24 2

  • wynajmuję mieszkanie, więc ...nie ma szans

    do swojego...phii...nie w tym kraiku z tektury

    • 10 1

  • Po co, zeby mi zrobił smażone w karmelu nosy borsuka z molekularną mgiełką z selera? (1)

    I obowiązkowo zupe nalewaną z karafki do wina do talerza średnicy koła od stara mogącego pomiescić w zaglębieniu w środkowej czesci 3 naparstki ?

    • 71 5

    • :D

      • 3 0

  • Szef kuchni? (4)

    Czyli po prostu kucharz- nie bojmy sie tego slowa. Jak sam robi to z niego taki szef, jak dyrektor na traktorze...:-)

    • 32 8

    • raczej kucharzyna

      • 5 6

    • Jesteś ograniczonym tępakiem, to widać (1)

      Chociażby po tym, że mylisz chefa z szefem

      • 4 6

      • chyba tobie odwaliło kucharzu

        chef :D chef to jest w paryzu w plaza athene. te wasze turboskille gotowania odmrazanych filetow i produktow z promocyjnej gazetki z makro są smieszne. wielki chef de kuchnie swiata

        • 11 2

    • .... Bo na traktorze jadzie i łorze..

      • 3 0

  • e tam na telefon to wiecie co...

    • 10 1

  • Zamiast oddawać się za pieniądze. (3)

    Niech otworzą bar mleczny, zapewniam, że będą mieć klientów od otwarcia do zamknięcia.

    • 30 3

    • (2)

      Bary mleczne byly taniutkie bo je dotowano. Zawsze były na minusie
      Teraz ta idea nierealna.

      • 4 5

      • (1)

        trzy bary mleczne w śródmieściu - ruch od 09:00 do 18:00, w sezonie kolejki na 15 minut stania

        także ten...

        • 1 0

        • Znaczy, że jako podatnik finansuje znacznie więcej darmozjadów niż myślałem.

          • 0 0

  • Najlepszym szefem kuchni i (6)

    Najlepszym szefem kuchni na świecie jest moja żona. Nie będzie mnie żaden obcy w garnkach mieszał. Moje cudowne szczęście tak pysznie gotuje że niejeden szef kuchni czułby się zażenowany i zawstydzony.

    • 24 5

    • (2)

      Słabo gotuje
      W ogóle jest słaba

      • 6 7

      • Potwierdzam (1)

        • 4 6

        • Z gotowaniem to nie wiem

          Ale reszta całkiem nieźle

          • 4 3

    • A ty co? Leniwy knur. (1)

      • 3 5

      • Nie,

        Wściekła macica.

        • 1 1

    • Powiedź coś po...

      Kazała Ci to napisać ? :P

      • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Targi Rzeczy Ładnych (2 opinie)

(2 opinie)
15 zł
Kup bilet
targi

Wielka Szama na Stadionie - wielkie otwarcie sezonu w Gdańsku! (12 opinii)

(12 opinii)
street food

Kwiat Jabłoni "Nasze ulubione kluby" (11 opinii)

(11 opinii)
pop

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Muzyk ze zdjęcia to: