• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Do White House na świeżą rybę i kuchnię francuską

14 października 2011 (artykuł sprzed 12 lat) 
Wnętrza White House zmieniają swój charakter dzięki designerskim szczegółom, oświetlonych w technologii led. Wnętrza White House zmieniają swój charakter dzięki designerskim szczegółom, oświetlonych w technologii led.

W samym sercu Sopotu - w Domu Zdrojowym na końcu ul. Monte Cassino jest restauracja inna niż wszystkie. Potrawy przyrządza w niej bowiem mistrz kuchni francuskiej Costant Michel Labarre, a jego wirtuozerię można podziwiać podczas pokazów gotowania na żywo, czyli live cooking.



Constant Michel Labarre. Constant Michel Labarre.
Constant Michel Labarre to jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni w Europie. Specjalizuje się oczywiście w kuchni francuskiej, bo właśnie w Paryżu i Lyonie zdobył największe doświadczenie. Jest nie tylko mistrzem smaku, ale również showmanem. Dlatego w White House coraz większym zainteresowaniem cieszą się pokazy live cooking.

Praktycznie każdą zamówioną potrawę kucharze White House mogą przygotować przy stoliku gości. I co ważne, nie trzeba za to nic dopłacać. Specjalnością kuchni francuskiej są oczywiście owoce morza oraz świeże ryby, ale w karcie można znaleźć również wykwitnie podane mięsa w bardzo przystępnych cenach.

Piętrowa restauracja White House zachwyca nie tylko smakiem i gustownie urządzonymi wnętrzami, ale również widokiem na morze. Znajduje się bowiem tuż przed sopockim molo, skąd rozciąga się urzekająca panorama. To doskonałe miejsce na bussines lunch czy spokojne wieczorne spotkanie z przyjaciółmi. Uczta dla podniebienia zostanie podsycona dźwiękami jazzu, nu-jazzu i chilloutu - granych także na żywo.

Niewątpliwym atutem wnętrza jest możliwość niemal dowolnej aranżacji ustawienia stołów. Dzięki temu w tej restauracji można zorganizować imprezę, podczas której przy stołach na obu poziomach zasiądzie 150 osób. Podczas imprez typu open space z powodzeniem zmieści się w niej nawet 350 osób.

Dzięki temu wnętrza White House gościły już uczestników takich wydarzeń, jak Belveder Night czy oficjalne after party Fashion Sopot Day.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (9) 1 zablokowana

  • a kełbasa z wody + musztarda i chleb

    to po ile ?

    • 9 1

  • LIVE COOKING !?!?! nosz....q !!! (6)

    To już nie można po ludzku napisać ???Przeciez angielski to teraz taki must have inaczej text manager nie wyprintuje...Co za belkot !!!!

    • 14 0

    • Swieza ryba??? Szczegolnie krewetki albo sola sa super swieze (1)

      • 4 0

      • zapomnieli dopisac swiezo wyciagniete z lodu

        • 2 0

    • moze i belkot (3)

      ale chef cook jest w porzadku - taki authentic.

      • 0 0

      • menu przyzwoite (ułożone rozsądnie pod polskie paszcze) (2)

        ale chciałbym usłyszeć skąd kucharz bierze cielęcinę, kaczkę i dorsza. Realistycznie dopuszczam zamrożenie cielęciny na tydzień do dwóch. Na kaczkę niemrożoną pewnie też nie ma szans. Natomiast za zamrożonego dorsza łeb urwę.

        • 0 0

        • nie wiem czy cokolwiek bym przełknął w nienaturalnym, fioletowym świetle (1)

          poza tym wnętrze wygląda jak chamska dyskoteka a krzesła wyglądają na niewygodne. Trudno mi sobie wyobrazić klienta, który lubi taki wystrój i jednocześńie ma pieniądze.

          • 1 0

          • fajnie, że mówisz za wszystkich. zostaw swoje problemy z wyobraźnią dla siebie.

            • 1 0

  • Menu

    oczywiście zdjęcia stockowe.. i w menu nie ma pysznie wyglądających żeberek :(postarajcie się coś ugotować i zrobić własne, realne fotografie serwowanych potraw.

    • 2 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Open'er Festival 2024 (33 opinie)

(33 opinie)
555 - 1143 zł
hip-hop, festiwal muzyczny, rock / punk, pop

Ed Sheeran 2024 Gdańsk (8 opinii)

(8 opinii)
344 - 444 zł
pop

Wystawa Grand Press Photo 2024

wystawa

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Projekt, w którym publiczność festiwalu składała dary w kapsule czasu odbył się podczas: