- 1 Zamknięto jedyną ukraińską dyskotekę (159 opinii)
- 2 Gdański Żuraw otwiera się po remoncie (20 opinii)
- 3 Majówka: pomysły na jednodniowe wycieczki (45 opinii)
- 4 100cznia otworzyła sezon (58 opinii)
- 5 Pchli Targ w Oliwie rozpoczął sezon (55 opinii)
- 6 Oto najpiękniejsze kobiety Pomorza (119 opinii)
Do White House na świeżą rybę i kuchnię francuską
W samym sercu Sopotu - w Domu Zdrojowym na końcu ul. Monte Cassino jest restauracja inna niż wszystkie. Potrawy przyrządza w niej bowiem mistrz kuchni francuskiej Costant Michel Labarre, a jego wirtuozerię można podziwiać podczas pokazów gotowania na żywo, czyli live cooking.
Constant Michel Labarre to jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni w Europie. Specjalizuje się oczywiście w kuchni francuskiej, bo właśnie w Paryżu i Lyonie zdobył największe doświadczenie. Jest nie tylko mistrzem smaku, ale również showmanem. Dlatego w White House coraz większym zainteresowaniem cieszą się pokazy live cooking.
Praktycznie każdą zamówioną potrawę kucharze White House mogą przygotować przy stoliku gości. I co ważne, nie trzeba za to nic dopłacać. Specjalnością kuchni francuskiej są oczywiście owoce morza oraz świeże ryby, ale w karcie można znaleźć również wykwitnie podane mięsa w bardzo przystępnych cenach.
Piętrowa restauracja White House zachwyca nie tylko smakiem i gustownie urządzonymi wnętrzami, ale również widokiem na morze. Znajduje się bowiem tuż przed sopockim molo, skąd rozciąga się urzekająca panorama. To doskonałe miejsce na bussines lunch czy spokojne wieczorne spotkanie z przyjaciółmi. Uczta dla podniebienia zostanie podsycona dźwiękami jazzu, nu-jazzu i chilloutu - granych także na żywo.
Niewątpliwym atutem wnętrza jest możliwość niemal dowolnej aranżacji ustawienia stołów. Dzięki temu w tej restauracji można zorganizować imprezę, podczas której przy stołach na obu poziomach zasiądzie 150 osób. Podczas imprez typu open space z powodzeniem zmieści się w niej nawet 350 osób.
Dzięki temu wnętrza White House gościły już uczestników takich wydarzeń, jak Belveder Night czy oficjalne after party Fashion Sopot Day.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (9) 1 zablokowana
-
2011-10-14 08:41
LIVE COOKING !?!?! nosz....q !!! (6)
To już nie można po ludzku napisać ???Przeciez angielski to teraz taki must have inaczej text manager nie wyprintuje...Co za belkot !!!!
- 14 0
-
2011-10-14 15:06
moze i belkot (3)
ale chef cook jest w porzadku - taki authentic.
- 0 0
-
2011-10-14 20:50
menu przyzwoite (ułożone rozsądnie pod polskie paszcze) (2)
ale chciałbym usłyszeć skąd kucharz bierze cielęcinę, kaczkę i dorsza. Realistycznie dopuszczam zamrożenie cielęciny na tydzień do dwóch. Na kaczkę niemrożoną pewnie też nie ma szans. Natomiast za zamrożonego dorsza łeb urwę.
- 0 0
-
2011-10-14 20:59
nie wiem czy cokolwiek bym przełknął w nienaturalnym, fioletowym świetle (1)
poza tym wnętrze wygląda jak chamska dyskoteka a krzesła wyglądają na niewygodne. Trudno mi sobie wyobrazić klienta, który lubi taki wystrój i jednocześńie ma pieniądze.
- 1 0
-
2011-10-19 09:48
fajnie, że mówisz za wszystkich. zostaw swoje problemy z wyobraźnią dla siebie.
- 1 0
-
2011-10-14 10:25
Swieza ryba??? Szczegolnie krewetki albo sola sa super swieze (1)
- 4 0
-
2011-10-14 14:55
zapomnieli dopisac swiezo wyciagniete z lodu
- 2 0
-
2011-10-14 17:52
Menu
oczywiście zdjęcia stockowe.. i w menu nie ma pysznie wyglądających żeberek :(postarajcie się coś ugotować i zrobić własne, realne fotografie serwowanych potraw.
- 2 0
-
2011-10-14 07:48
a kełbasa z wody + musztarda i chleb
to po ile ?
- 9 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.