- 1 "Kaskader": kciuk w górę, a nawet dwa (15 opinii)
- 2 Co robić w długi weekend w mieście? (39 opinii)
- 3 Gdzie można grillować i zrobić ognisko? (28 opinii)
- 4 Planuj Tydzień: Fado, Rynkowski i majówka (6 opinii)
- 5 Nie wyobrażamy sobie majówki bez piwa? (102 opinie)
- 6 Majówkowe świętowanie, ale bez parady (139 opinii)
Ofensywa sieci fastfoodowych w Trójmieście
Pierwszy w Trójmieście i drugi w Polsce bar szwedzkiej sieci Max Premium Burgers powstanie latem w Gdańsku. Z kolei w Gdyni trwa budowa nowego lokalu Burger King, który ma zostać otwarty w lutym. W obu tych miastach powstają też nowe bary KFC. Jeśli do tego dodamy niedawne otwarcie baru McDonald's na lotnisku oraz KFC na terenie dworca w Sopocie, to okaże się, że sieciowe fast-foody w Trójmieście przeszły do ofensywy.
Co prawda cztery lata temu zamknął się jeden McDonald's we Wrzeszczu, co wzbudziło duże zainteresowanie wśród naszych czytelników, a wiele lat temu z ul. Długiej zniknęło KFC i Pizza Hut, ale był ty raczej wyjątki.
Tymczasem w Trójmieście powstają nowe bary szybkiej obsługi. W budowie są dwa nowe lokale KFC i Burger King, czyli marki rodem z USA.
Teraz dołącza do niech europejska konkurencja. Szwedzki Max Premium Burgers niedawno otworzył we Wrocławiu pierwszy lokal w Polsce, a teraz firma otrzymała pozwolenie na budowę obiektu u zbiegu ulic Przywidzkiej i Czermińskiego w Gdańsku. Będzie tam można zamówić i odebrać jedzenie nie wysiadając z samochodu (drive thru). Otwarcie zaplanowano przed przyszłorocznym sezonem letnim.
Co ciekawe, w menu pierwszego polskiego baru tej marki znajdziemy nie tylko mięsne burgery, ale też wegetariańskie i wegańskie (np. burger z halloumi czy meksykański z fasolą).
Tylko w 2018 roku Max Premium Burgers planuje otworzyć w Polsce od trzech do sześciu obiektów, a w ciągu 10 lat przynajmniej 200 barów - zarówno swoich, jak i franczyzowych.
Od pewnego czasu trwają też prace przy al. Zwycięstwa w Gdyni, zaraz za skrzyżowaniem z ul. Wielkopolską. Powstaje tam piąty w Trójmieście bar sieci Burger King, ale dopiero drugi w wolno stojącym budynku. Obiekt ma zostać otwarty najpóźniej w lutym 2018 roku.
Ofensywę szykuje też KFC. W połowie listopada odbędzie się otwarcie dwóch nowych lokali. Jeden powstaje na rogatkach Gdańska, przy ul. Glazurowej , obok stacji Orlenu w pobliżu węzła Kowale. Drugi znajdzie się we wnętrzach CH Batory w Gdyni. Po tych inwestycjach sieć KFC w Trójmieście przekroczy liczbę 15 placówek.
Na koniec warto przypomnieć, że niedawno otwarty został 16. bar McDonald's w Trójmieście, tym razem na gdańskim lotnisku . Natomiast na początku lata w kompleksie Sopot Centrum przy dworcu zaczęło działać KFC. Wcześniej lokal zamknął się na Monciaku.
Opinie (96) ponad 10 zablokowanych
-
2017-10-10 19:58
Syf (4)
Jeżeli burger to tylko Surf Burger :)
- 6 33
-
2017-10-10 20:03
Zjedz gdzie indziej (3)
Bo Surf to syf. Jadłem kilka razy zarowno w lokalach w Gdansku i Gdyni jak i z foodtracka i moze na poczatku boomu na burgery bylo to ok, ale przy obecnej konkurencji Surf to strasznie przereklamowane jedzenie. Chyba ze jako lans dla gimnazjum. Jesli chodzi o smak i jakosc to tylko Srodmiescie w Gdyni, wszystko inne lige nizej.
- 15 2
-
2017-10-11 04:42
Surf slabe mieso tylko sos dobry
- 6 0
-
2017-10-10 22:00
Zgadzam sie z przedmowca, jezdze troszke po kraju i nie jadam w sieciowkach typu burdel king ale na burgera zawsze mam ochote i kiedys myslalem ze surf jest the best ale we wrocku czy wawie czy poznaniu burgery za ta sama cene maja min 200g wolowiny i sa duzo bardziej "wyposazone" niz w surfie. Jada na fali fejmu ale to sie skonczy jak nic nie zmienia.
- 12 1
-
2017-10-10 20:20
!!!
w samo sedno!! surf to tylko marketing i durne wlepki!! I barmani z koczkiem na glowie i tatuazami po licencjacie z socjologii, dramat
- 20 1
-
2017-10-10 22:08
(1)
Max ma dobre burgery, więc odbieram to jako dobrą wiadomość. Tylko dlaczego na końcu świata, a nie w gdzieś bliżej centrum miasta?
- 7 3
-
2017-10-11 03:21
kuba
Aby były większe korki na przywidzkiej i te w samochodach i na drodze ;)
- 1 0
-
2017-10-10 23:27
(1)
Patologiczne jedzenie w ofensywie. Niesamowite, że ktoś to je z własnej woli....
- 8 2
-
2017-10-11 03:19
Ja czasem jadam z własnej woli - i to dla przyjemności
Tak 1-2x w miesiącu. Na co dzień jadam zdecydowanie rozważnie i nietanio. Nawet za rozważnie. Ale nie znaczy to, że nie lubię raz na jakiś czas pożreć kury od colonela czy pizzy na grubym z dominos :)
- 3 0
-
2017-10-10 19:15
Chemia ,deski z budy ,kartony (2)
Wysatarczy wam dać kawałek czegoś co wyglada na pyszniutkie mięsko i już jesteście zadowoleni .A tak żrecie odpady z chlewni ,papier ,bułkę tarta.Jak widze te osobniki zajadające sie makdonaldach to po prostu sięgam po woreczek i puszczam pawia.
- 8 9
-
2017-10-11 01:11
oni też puszczają
dlatego ta pasza pakowana jest w torebki, zażrą i zaraz wyżygają i tak na okrągło
- 0 0
-
2017-10-10 22:48
Nie to co Ty
mielone z biedrodnki, 60% mięsa, 40% dodatków
- 2 0
-
2017-10-10 19:02
podobno to grubszy szwindel.są w to wmieszane obce cywilizacje (3)
chcą nas utuczyć.i potem zjeść
- 20 4
-
2017-10-11 01:04
(1)
dziwne jak raz na pół roku jestem w mc to nie widzę grubasów.
- 1 1
-
2017-10-11 01:07
parówo
nie widzisz bo są podobni do ciebie
- 0 3
-
2017-10-10 19:13
mnie dziwi że ludzie tę paszę jedzą. Koszt mielonego albo parówki w bułce zapakowanego w papierową torebkę podobny jak w restauracji dobry obiad podany na talerzu przez kelnera.
- 4 0
-
2017-10-10 21:47
żryjta to guano... (1)
smacznego :)
- 7 3
-
2017-10-11 01:06
skoro ciebie tam nie będzie to chętnie zajrzę..
(ufff.. :)- 0 1
-
2017-10-10 17:46
Ja bym im nie zabraniał ale niech wliczają w koszty tego smiecio zarcia koszty leczenia przyszłych grubasów i zawałowców! (5)
Nikt nie broni sobie szkodzic i natym jeszcze zarabiac innym ale niech ponoszą koszty swojej głupoty!!
- 64 26
-
2017-10-11 00:57
jaka łaska, :) pffff....
"Ja bym im nie zabraniał "- 1 0
-
2017-10-11 00:52
taki bar placi podatki
Zatrudnia ludzi, ktorzy tez płacą, więc wymagania kolejnych danin, jest zwyklym komunizmem, jestes komunistą ?
- 5 0
-
2017-10-10 22:34
Sam jesteś głupi.
Jeśli opisałbyś swoje prawdziwe życie, a nie wirtualne (młody, vege, sportowiec, bio itd.) to bez problemu można zrobić listę przez jakie czynniki ty też możesz zachorować.
Może np. masz grzyba w domu i nie tylko w domu...- 9 1
-
2017-10-10 18:57
(1)
I sądzisz, że te brzuchy to po macu, a nie po chipsach, coli i piwie?
- 26 0
-
2017-10-10 21:43
po wszystkim po trochu
- 4 4
-
2017-10-10 18:13
KFC (2)
W Pucku też będzie. :)
- 15 8
-
2017-10-11 00:43
masz w Redzie Burger King, to prawie jak w domu
- 3 0
-
2017-10-10 19:28
nie bedzie bo dla kogo?
- 5 2
-
2017-10-10 17:38
Drogo i niezdrowo a ludzi grubych coraz więcej! (5)
- 145 36
-
2017-10-10 23:43
To zryj swoje sałatki
- 8 4
-
2017-10-10 23:11
F*k slow food !:) niech zyja burgery i kebaby !!:)
- 9 5
-
2017-10-10 18:26
ja tam czasem lubie opierdzielić bułe z makdonaldu (2)
- 23 13
-
2017-10-10 20:04
(1)
Wole bułki z piekarni Szwedka Gdynia
- 3 14
-
2017-10-10 22:16
max premium burgers robi z doookladnie tych samych komponentow co mcdonalds :) od tych samych dostawcow, co ciekawe wiekszosc w polsce, co mniej ciekawe, znaczna czesc z tych zakladow jest finansowana z kapitalu zagranicznego :)
pozdrawiam- 9 5
-
2017-10-10 23:41
śmieci
Mogą powstać tysiące,niech głupie Polacy jedzą ,swiat odchodzi od tego typu żywienia,ale w Polsce to wciąż DELUX ja nawet jakby dopłacali di każdego zestawu czy kanapki na to świństwo nie skuszę się,a nosacze 500plus nawet dzieci,zaciągną ,bo zabawka do bułki gratis
- 2 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.