• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

SurfBurger na Garncarskiej przyciąga imprezowiczów

18 grudnia 2015 (artykuł sprzed 8 lat) 
  • Burgery z SurfBurgera to zawsze stuprocentowa wołowina.

Zaczynali od foodtracków, a teraz nie tylko dysponują lokalami na Morenie i Chełmie, ale też doskonale wpisali się w klimat ul. Garncarskiej zobacz na mapie Gdańska i Śródmieście Gdańska. Mieszczący się tam lokal SurfBurgera nawet w nocy przyciąga imprezowiczów.



SurfBurger działa na rynku od dwóch lat i osiągnął w tym czasie spory sukces. Firma założona przez Łukasza Wingerta i Wojciecha Kamińskiego startowała od foodtrucka - jednego z pierwszych w Trójmieście. Oryginalne i wysokiej jakości burgery szybko zdobyły serca trójmiejskich smakoszy. Właściciele postanowili więc otworzyć niewielki bar na Morenie, który okazał się strzałem w dziesiątkę. Potem było już z górki: drugi foodtruck obsługujący festiwale muzyczne i prywatne imprezy firmowe oraz dwa kolejne lokale.

O lokalu na Chełmie pisaliśmy kilka tygodni temu, warto jednak zwrócić też uwagę na ten mieszczący się w Śródmieściu, przy coraz bardziej modnej ul. Garncarskiej. Otwarto go w lutym i już zdążył się on już wpisać w krajobraz centrum Gdańska i powtórzyć sukces pierwszego SurfBurgera.

  • Oprócz dobrego burgera w lokalu skosztować można też piw rzemieślniczych.

- To wyjątkowo klimatyczne miejsce, gdzie nie tylko skosztować można doskonałego burgera, ale też napić się polskich i czeskich piw rzemieślniczych m.in. z browaru Reden. Co ważne, we wszystkie piątki i soboty jesteśmy otwarci od południa do godziny 4 rano. Zapraszamy więc serdecznie wszystkich imprezowiczów - mówi Mariusz Skłodowski, menedżer SurfBurgera.
Stali klienci doskonale wiedzą, czego spodziewać się po jedzeniu z SurfBurgera: podstawowa oferta, czyli bułki z wołowiną na kilka sposobów, pozostaje bez zmian. Wciąż zjemy więc w barze Speciala (16 zł), Karmela z norweskim kozim serem karmelowym (19 zł), Słodkiego Górala z oscypkiem i borówką (18 zł) czy Wege z kotletem orzechowo-warzywnym (17 zł)

Niedawno wprowadzone bułki maślane tak zasmakowały klientom, że również pozostawiono je w menu. Podobnie jak Burger Dzik, który również z potrawy sezonowej zamienił się w stały element menu. Dostępne są również pankejki (15 zł), czyli pulchne naleśniki w stylu amerykańskim, które serwuje się na słodko, m.in. z truskawkowymi piankami, cukierkami, masłem orzechowym, ciasteczkami i czekoladą lub boczkiem i bananem.

- Nasze burgery to zawsze stuprocentowa wołowina, codziennie wypiekane pełnoziarniste bułki na naturalnym zakwasie, świeże nieprzetworzone i "niepryskane" warzywa oraz własne sosy - mówi Skłodowski.
SurfBurger do potraw serwuje napoje FritzKola nie zawierające konserwantów ani sztucznych barwników, będące zdrową alternatywą dla korporacyjnych marek. Poza tym napić można się napojów Mr. Dark, soków, wody i wspomnianych już piw rzemieślniczych. Te ostatnie najlepiej zamawiać w środy, kiedy to każde piwo z kega kosztuje jedynie 6 zł.

Lokal kusi też innymi promocjami. W poniedziałki wszystkie burgery z menu kupimy za 15 zł, we wtorki za duże frytki zapłacimy tyle, co za małe (5 zł), a w czwartki zjemy pankejki za jedyne 12 zł.

Od poniedziałku do piątku lokal jest czynny od godz. 12 do 23. W piątki i soboty - od 12 do 4 rano, a w niedzielę od 12 do 22. Z SurfBurgera można również zamówić jedzenie z dowozem (do 3km) - wystarczy zapisać sobie nr (58) 526 06 06. Warto również śledzić "Surfowe" promocje na Facebooku.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (77) 3 zablokowane

  • (1)

    Moda na Surfa trwa. A prawda jest taka, że podają bardzo słabe żarcie. Bułki sztuczne, a ta maziaja w środku nie zachęca do konsumpcji. Żeby nie było, jadam tam. Dwa dni temu jadłem osławionego "dzika" Odbijało mi się resztę dnia, a następnego ranka nie mogłem wstać z kibla :/ Ogólnie 3/10.

    • 18 12

    • Zgoda w 100%

      Ja sprobowalem 2 razy i niestety - to jest bardzo niskiej jakosci.

      • 4 0

  • Dostałem zimny (2)

    Byłem i dostałem z zimnym kotletem w środku po 20min czekania.
    Za smaczne uważają je ci, którzy najdalej od domu odchodzą, tak by dalej komin było widać.
    Po krótce - słabe jak większość w trójmiejscie.

    • 9 6

    • poleć proszę dobre lokale z burgerami (1)

      chętnie spróbuję

      • 2 2

      • Pan Burger

        we Wrzeszczu na Do Studzienki - świeżutkie żarcie, trochę zimny lokal, ale jedzonko nadrabia. A Surf jest przereklamowany

        • 5 0

  • a ja baaardzo lubię jak wracam z imprezy, idealnie double trouble wjeżdża

    • 3 10

  • Co to ma wspólnego z kulturą? (2)

    ?

    • 10 2

    • (1)

      hipsterka to rodzaj subkultury

      • 3 1

      • Rynsztokowej

        • 1 0

  • Po Polsku nie można (1)

    Pankejki, Burgery itp. Nie można prościej np. Kotlety, placki itd.

    • 13 1

    • i tak fala

      kasuje wszystkie te bzdury

      bo "FALA Smaku" ch niby brzmi? Przynajmniej nie tak, jakby jakiś gimbus to wymyślił.

      • 2 0

  • Rozszerzenie oferty

    Wnioskuję do Właściciela o rozszerzenie oferty wyrabiane o bułki do hamburgerów z innych zbóż niż pszenica, bez dodatku drożdży, jajek, mleka i glutenu!!!!! To wowczas będzie petarda dla ludzi z nietolerancją pokarmową na powyższe składniki.

    • 5 4

  • Lipa (2)

    To prawda. Osobiście sam czasami wpadam do surfa ale Morene unikam z daleka. Byłem tam 2 razy i lipa. Za pierwszym razem znajoma zamówiła ale bez sosu barbecue. Oczywiście dostała ten go. Pani ładnie przeprosiła i powiedziała że zrobi nowego. Zrobiła tylko szkoda że na tej samej bułce która była uwalona w niechcianym sosie.Zresztą mięso tak samo. Jakiś klient co stał w kolejce powiedział że wyrzuciła wszystko z burgera mięso podgrzała i wrzuciła wszystko na tą samą bułkę ze świeżymi dodatkami.Szkoda że tak podeszli do sprawy ponieważ naprawdę lubię te buły lecz w wspomnianym wyżej lokalu nie Zjem. Koleżanka zrezygnowała po całości z ich usług.

    • 9 3

    • Przecież ta buda wygląda gorzej niż budy z zapiekankami w 91 roku.
      Co trzeba mieć w głowie by jeść takie brudne ścierwo.

      • 2 1

    • Morenowa pani M

      Ehh tam jedna Pani nie uznaje mycia rąk :/

      • 1 1

  • cool luzno super (1)

    Polecam SER (decznie) i Dzika!

    • 2 7

    • Gdzie uczą tak debilnie języka polskiego?

      • 1 1

  • Tekst sponsorowany? (1)

    Zawsze zastanawiam sie, kogo ci ludzie znaja na tym portalu - wszak to nie pierwsza taka akcja promocyjna.

    A w temacie sprzedawanego towaru - jesli komus to smakuje, to nie wie, jak dobry moze byc burger.
    Bo "po pijaku", to wszystko smakuje.

    • 7 2

    • Przecież to żarcie dla gimbusów i idiotów.

      • 3 1

  • (1)

    Znowu nabijanie komentarzy przez właścicieli i personel ... Nikt nie śpi po północy i propsuje burgery surfa, ehe uważajcie bo ktoś uwierzy ... Żal -
    Janusze biznesu , Wasze buły są na prawdę słabe :(

    • 2 1

    • Re: masz

      zazdroscisz ze im sie udalo smieciu :)

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d." (2 opinie)

(2 opinie)
89 - 129 zł
Kup bilet
pop

Juwenalia Gdańskie 2024 (40 opinii)

(40 opinii)
75 - 290 zł
Kup bilet

The Robert Cray Band: Groovin' 50 years! (1 opinia)

(1 opinia)
159 - 249 zł
blues / soul, rock / punk

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Sopocka kawiarnia z przestrzenią artystyczną i imprezowym podziemiem to: