- 1 "Grillujemy" współczesne kino (49 opinii)
- 2 Co robić w długi weekend w mieście? (40 opinii)
- 3 "Kaskader": kciuk w górę, a nawet dwa (19 opinii)
- 4 Gdzie można grillować i zrobić ognisko? (34 opinie)
- 5 Planuj Tydzień: Fado, Rynkowski i majówka (7 opinii)
- 6 Nie wyobrażamy sobie majówki bez piwa? (110 opinii)
SurfBurger na Garncarskiej przyciąga imprezowiczów
Zaczynali od foodtracków, a teraz nie tylko dysponują lokalami na Morenie i Chełmie, ale też doskonale wpisali się w klimat ul. Garncarskiej i Śródmieście Gdańska. Mieszczący się tam lokal SurfBurgera nawet w nocy przyciąga imprezowiczów.
SurfBurger działa na rynku od dwóch lat i osiągnął w tym czasie spory sukces. Firma założona przez Łukasza Wingerta i Wojciecha Kamińskiego startowała od foodtrucka - jednego z pierwszych w Trójmieście. Oryginalne i wysokiej jakości burgery szybko zdobyły serca trójmiejskich smakoszy. Właściciele postanowili więc otworzyć niewielki bar na Morenie, który okazał się strzałem w dziesiątkę. Potem było już z górki: drugi foodtruck obsługujący festiwale muzyczne i prywatne imprezy firmowe oraz dwa kolejne lokale.
O lokalu na Chełmie pisaliśmy kilka tygodni temu, warto jednak zwrócić też uwagę na ten mieszczący się w Śródmieściu, przy coraz bardziej modnej ul. Garncarskiej. Otwarto go w lutym i już zdążył się on już wpisać w krajobraz centrum Gdańska i powtórzyć sukces pierwszego SurfBurgera.
- To wyjątkowo klimatyczne miejsce, gdzie nie tylko skosztować można doskonałego burgera, ale też napić się polskich i czeskich piw rzemieślniczych m.in. z browaru Reden. Co ważne, we wszystkie piątki i soboty jesteśmy otwarci od południa do godziny 4 rano. Zapraszamy więc serdecznie wszystkich imprezowiczów - mówi Mariusz Skłodowski, menedżer SurfBurgera.
Stali klienci doskonale wiedzą, czego spodziewać się po jedzeniu z SurfBurgera: podstawowa oferta, czyli bułki z wołowiną na kilka sposobów, pozostaje bez zmian. Wciąż zjemy więc w barze Speciala (16 zł), Karmela z norweskim kozim serem karmelowym (19 zł), Słodkiego Górala z oscypkiem i borówką (18 zł) czy Wege z kotletem orzechowo-warzywnym (17 zł)
Niedawno wprowadzone bułki maślane tak zasmakowały klientom, że również pozostawiono je w menu. Podobnie jak Burger Dzik, który również z potrawy sezonowej zamienił się w stały element menu. Dostępne są również pankejki (15 zł), czyli pulchne naleśniki w stylu amerykańskim, które serwuje się na słodko, m.in. z truskawkowymi piankami, cukierkami, masłem orzechowym, ciasteczkami i czekoladą lub boczkiem i bananem.
- Nasze burgery to zawsze stuprocentowa wołowina, codziennie wypiekane pełnoziarniste bułki na naturalnym zakwasie, świeże nieprzetworzone i "niepryskane" warzywa oraz własne sosy - mówi Skłodowski.
SurfBurger do potraw serwuje napoje FritzKola nie zawierające konserwantów ani sztucznych barwników, będące zdrową alternatywą dla korporacyjnych marek. Poza tym napić można się napojów Mr. Dark, soków, wody i wspomnianych już piw rzemieślniczych. Te ostatnie najlepiej zamawiać w środy, kiedy to każde piwo z kega kosztuje jedynie 6 zł.
Lokal kusi też innymi promocjami. W poniedziałki wszystkie burgery z menu kupimy za 15 zł, we wtorki za duże frytki zapłacimy tyle, co za małe (5 zł), a w czwartki zjemy pankejki za jedyne 12 zł.
Od poniedziałku do piątku lokal jest czynny od godz. 12 do 23. W piątki i soboty - od 12 do 4 rano, a w niedzielę od 12 do 22. Z SurfBurgera można również zamówić jedzenie z dowozem (do 3km) - wystarczy zapisać sobie nr (58) 526 06 06. Warto również śledzić "Surfowe" promocje na Facebooku.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (77) 3 zablokowane
-
2015-12-18 12:12
(1)
Moda na Surfa trwa. A prawda jest taka, że podają bardzo słabe żarcie. Bułki sztuczne, a ta maziaja w środku nie zachęca do konsumpcji. Żeby nie było, jadam tam. Dwa dni temu jadłem osławionego "dzika" Odbijało mi się resztę dnia, a następnego ranka nie mogłem wstać z kibla :/ Ogólnie 3/10.
- 18 12
-
2015-12-18 21:54
Zgoda w 100%
Ja sprobowalem 2 razy i niestety - to jest bardzo niskiej jakosci.
- 4 0
-
2015-12-18 13:44
Dostałem zimny (2)
Byłem i dostałem z zimnym kotletem w środku po 20min czekania.
Za smaczne uważają je ci, którzy najdalej od domu odchodzą, tak by dalej komin było widać.
Po krótce - słabe jak większość w trójmiejscie.- 9 6
-
2015-12-18 14:16
poleć proszę dobre lokale z burgerami (1)
chętnie spróbuję
- 2 2
-
2015-12-18 14:21
Pan Burger
we Wrzeszczu na Do Studzienki - świeżutkie żarcie, trochę zimny lokal, ale jedzonko nadrabia. A Surf jest przereklamowany
- 5 0
-
2015-12-18 14:10
a ja baaardzo lubię jak wracam z imprezy, idealnie double trouble wjeżdża
- 3 10
-
2015-12-18 14:30
Co to ma wspólnego z kulturą? (2)
?
- 10 2
-
2015-12-18 15:28
(1)
hipsterka to rodzaj subkultury
- 3 1
-
2015-12-19 00:32
Rynsztokowej
- 1 0
-
2015-12-18 17:27
Po Polsku nie można (1)
Pankejki, Burgery itp. Nie można prościej np. Kotlety, placki itd.
- 13 1
-
2015-12-18 19:38
i tak fala
kasuje wszystkie te bzdury
bo "FALA Smaku" ch niby brzmi? Przynajmniej nie tak, jakby jakiś gimbus to wymyślił.- 2 0
-
2015-12-18 19:21
Rozszerzenie oferty
Wnioskuję do Właściciela o rozszerzenie oferty wyrabiane o bułki do hamburgerów z innych zbóż niż pszenica, bez dodatku drożdży, jajek, mleka i glutenu!!!!! To wowczas będzie petarda dla ludzi z nietolerancją pokarmową na powyższe składniki.
- 5 4
-
2015-12-18 20:27
Lipa (2)
To prawda. Osobiście sam czasami wpadam do surfa ale Morene unikam z daleka. Byłem tam 2 razy i lipa. Za pierwszym razem znajoma zamówiła ale bez sosu barbecue. Oczywiście dostała ten go. Pani ładnie przeprosiła i powiedziała że zrobi nowego. Zrobiła tylko szkoda że na tej samej bułce która była uwalona w niechcianym sosie.Zresztą mięso tak samo. Jakiś klient co stał w kolejce powiedział że wyrzuciła wszystko z burgera mięso podgrzała i wrzuciła wszystko na tą samą bułkę ze świeżymi dodatkami.Szkoda że tak podeszli do sprawy ponieważ naprawdę lubię te buły lecz w wspomnianym wyżej lokalu nie Zjem. Koleżanka zrezygnowała po całości z ich usług.
- 9 3
-
2015-12-19 00:41
Przecież ta buda wygląda gorzej niż budy z zapiekankami w 91 roku.
Co trzeba mieć w głowie by jeść takie brudne ścierwo.- 2 1
-
2015-12-19 09:51
Morenowa pani M
Ehh tam jedna Pani nie uznaje mycia rąk :/
- 1 1
-
2015-12-18 20:47
cool luzno super (1)
Polecam SER (decznie) i Dzika!
- 2 7
-
2015-12-19 00:33
Gdzie uczą tak debilnie języka polskiego?
- 1 1
-
2015-12-18 21:54
Tekst sponsorowany? (1)
Zawsze zastanawiam sie, kogo ci ludzie znaja na tym portalu - wszak to nie pierwsza taka akcja promocyjna.
A w temacie sprzedawanego towaru - jesli komus to smakuje, to nie wie, jak dobry moze byc burger.
Bo "po pijaku", to wszystko smakuje.- 7 2
-
2015-12-19 00:34
Przecież to żarcie dla gimbusów i idiotów.
- 3 1
-
2015-12-21 21:06
(1)
Znowu nabijanie komentarzy przez właścicieli i personel ... Nikt nie śpi po północy i propsuje burgery surfa, ehe uważajcie bo ktoś uwierzy ... Żal -
Janusze biznesu , Wasze buły są na prawdę słabe :(- 2 1
-
2016-04-12 12:40
Re: masz
zazdroscisz ze im sie udalo smieciu :)
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.