• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Bar Niko: makarony z wieloletnią tradycją

8 marca 2016 (artykuł sprzed 8 lat) 
  • Spaghetti z przygotowywanym od podstaw sosem bolońskim to wizytówka baru Niko.
  • Gość może wybierać w kilku rodzajach makaronów.
  • Tort naleśnikowy ze szpinakiem i migdałami to przebój ostatnich tygodni w lokalu.
  • Focaccia wypiekana na miejscu.
  • W Niko działa również bar sałatkowy.

Szybkość i wysoka jakość serwowanych dań to atuty nowego Spaghetti Baru Niko przy ul. Romana Dmowskiego 2 we Wrzeszczu. To pierwszy w Trójmieście punkt sieci barów z ponad osiemnastoletnią tradycją.



Marka barów Niko ruszyła w 1997 roku i w Pile, gdzie jako rodzinna firma rozpoczęła działalność, stała się jedną z najbardziej znanych i lubianych. Po ponad osiemnastu latach funkcjonowania właściciele postanowili otworzyć lokal w Trójmieście. Pierwszy Spaghetti Bar Niko od kilku miesięcy działa przy ul. Romana Dmowskiego 2 zobacz na mapie Gdańska niedaleko stacji SKM we Wrzeszczu.

- Nasza wieloletnia tradycja i doświadczenie nie jest bez znaczenia - zapewniają współwłaściciele Niko Gdańsk Izabela i Aneta Krajdocha. - Współpracujemy z zaufanymi dostawcami, używamy sprawdzonych, wysokiej jakości produktów i gotujemy według dopracowanych przez lata receptur, które nasi goście zdążyli polubić. Nasze przepisy są inspirowane oryginalnymi włoskimi daniami, ale również są odrobinę dostosowane do podniebienia Polaków. Zasmakują w nich ci, którzy lubią smacznie i konkretnie się posilić.
Podstawą niewielkiej karty w Niko są makarony. Specjalność szefa kuchni to spaghetti z sosem bolońskim. Dostępne są również: sos con piselli, czyli z groszkiem i papryką, pieczarkowy albo delikatny sos napoli z pomidorami na maśle. Można również wybierać w innych rodzajach makaronów, m.in. penne, farfalle, fusilli czy makaronie razowym, które gość dowolnie może łączyć na talerzu w ofercie "Pasta Mix".

- Wszystkie nasze potrawy są gotowane codziennie od podstaw. Makaron sprowadzamy z Włoch od zaufanego producenta. Mieliśmy parę razy klientów, którzy są makaronowymi smakoszami i wystawili nam bardzo dobre opinie oraz chwalili, że jeszcze nie mieli okazji próbować tak dobrej pasty - dodaje Izabela Krajdocha.
  • Szybkość obsługi to atut Niko - gość otrzymuje danie w kilka chwil po złożeniu zamówienia.
  • Obsługa dba o dobrą i przyjazną atmosferę w lokalu.
  • Lokal jest urządzony w nowoczesny i kameralny sposób.
  • Menu w Niko.
  • Reklamujące bar Niko Piaggio można zobaczyć m.in. w centrum Gdańska.
W karcie znajdują się również m.in. naleśniki z różnymi nadzieniami - z kurczakiem, warzywami oraz z twarogiem na słodko dla najmłodszych i nie tylko, lasagne, risotto, tortellini czy sałatki. Na miejscu pieczona jest focaccia serwowana m.in. jako dodatek do sałatek. Furorę w ostatnich tygodniach w lokalu robi naleśnikowy tort ze szpinakiem i migdałami.

- Cenimy czas naszych gości, bo wiemy, że to jedna z najbardziej wartościowych rzeczy we współczesnym świecie. Dlatego z całych sił staramy się, aby naszym atutem była nie tylko wysoka jakość jedzenia, ale i krótki czas jego serwowania. Ze względu na technologię przechowywania gotowych dań w bemarach istnieje możliwość wydania potraw bezpośrednio z baru, dzięki czemu nasz gość ma pewność, że większość dań otrzyma w kilka chwil po złożeniu zamówienia. Maksymalnie kilka minut poczeka tylko na niektóre dania, jak naleśniki, risotto czy lasagnę, które przygotowywane są na bieżąco na kuchni - tłumaczy Aneta Krajdocha.
Poza naprawdę wyśmienitym jedzeniem, największą atrakcją w Niko są ceny dań. Makaron zjemy już od 6,99 zł za 400-gramową porcję. Za naleśniki zapłacimy 9,90 zł, najdroższa w karcie jest lasagne, której porcja kosztuje 12,90 zł. To niskie ceny jak na trójmiejski rynek gastronomiczny.

Spaghetti Bar Niko otwarty jest od poniedziałku do soboty w godz. 10-21, a w niedziele w godz. 12-20. Jak zapowiadają właściciele, są już plany uruchomienia kolejnych lokali sieci przy głównych, codziennych szlakach mieszkańców Gdańska. Więcej informacji o Niko można znaleźć na Facebooku.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (11) 2 zablokowane

  • Elita Sopot (2)

    Bar Elita w Sopocie to jedyne miejsce w trójmieście a może nawet na pomorzu gdzie od prawie 30 - tu lat (wczesne lata 80te) działa knajpka ze smacznym jedzeniem w tym samym miejscu z jednym (tym samym) włascicielem. Ewenement

    • 9 1

    • początek spływu a często i koniec (1)

      pozdrawiam

      • 3 0

      • swiete słowa Łukaszu!

        swiete slowa !!!

        • 0 0

  • Słabo tam ...

    • 6 4

  • Polecam

    Relacja jakość/cena rewelacyjna.

    • 2 5

  • Tak!!! (1)

    Jak dobrze słyszeć, że są w planach kolejne punkty Niko. Jedzenie tam jest zarąbiaste i to za śmieszna cenę. Polecam.

    • 1 6

    • dobry pomysł z tym na kółkach

      podoba mnie się

      • 0 0

  • Jedzenie smaczne, ale po wizycie, ubrania nie mogłem wywietrzyć przez kilka dni.

    Jedzenie smaczne za rozsądną cenę, ale totalny brak wentylacji.
    Po wizycie, ubrania nie mogłem wywietrzyć przez kilka dni.
    Kurtka poszła do pralni i nic.
    Zróbcie coś!!!
    Macie smaczne jedzonko, ale strach do Was wejść

    • 8 2

  • Prawdziwy sos bolonski ma tylko odrobine pomidorow.

    Ten ze zdjecia jest az czerwony od nich. To raczej amerykanska wariacja.

    • 0 1

  • makarony to jedzenie ludzi zdesperowanych

    jak pomysle jakim kalorycznym zapychaczem sa te kluski- to mi sie odechciewa.
    Kupa tanich klusek polana sosem

    • 2 5

  • O klamkę można się pokaleczyć.!

    • 1 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d." (2 opinie)

(2 opinie)
89 - 129 zł
Kup bilet
pop

Juwenalia Gdańskie 2024 (40 opinii)

(40 opinii)
75 - 290 zł
Kup bilet

The Robert Cray Band: Groovin' 50 years! (1 opinia)

(1 opinia)
159 - 249 zł
blues / soul, rock / punk

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Z jakiej dzielnicy pochodzi Tomasz "Lipa" Lipnicki?