• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Kolejny Surfburger otwarty. Nowy lokal na Chełmie

30 października 2015 (artykuł sprzed 8 lat) 
  • Nowy lokal Surfburgera znajduje się pawilonach handlowych przy ul.  Władysława Cieszyńskiego 1C. To bar o powierzchni 90 mkw., który pomieści do 50 osób.

Surfburger to dla trójmiejskich miłośników jedzenia ulicznego synonim wysokiej jakości burgerów. Do dwóch foodtrucków i dwóch stacjonarnych barów właśnie dołączył trzeci lokal na Chełmie.



SurfBurger w ciągu dwóch lat osiągnął spory sukces. Firma założona przez Łukasza Wingerta i Wojciecha Kamińskiego startowała od foodtrucka - jednego z pierwszych w Trójmieście. Oryginalne i wysokiej jakości burgery momentalnie zdobyły serca trójmiejskich smakoszy jedzenia ulicznego. Właściciel postanowili więc otworzyć niewielki bar na Morenie, który okazał się strzałem w dziesiątkę. Potem było już z górki: drugi foodtruck obsługujący festiwale muzyczne i prywatne imprezy firmowe oraz lokal w Śródmieściu, który rozruszał gastronomicznie coraz modniejszą dziś ulicę Garncarską , powtórzyły sukces. Na kolejny bar nie trzeba było długo czekać.

- Zdecydowaliśmy się na Chełm, ponieważ tamta okolica nie ma zaplecza gastronomicznego. Brakuje miejsc, gdzie można zjeść coś dobrego, napić się piwa czy spotkać z przyjaciółmi i rodziną. To zresztą problem wielu blokowisk w Gdańsku, dlatego kolejny lokal otworzymy również poza centrum - zapowiada Mariusz Skłodowski, menedżer Surfburgera.
Nowy Surfburger znajduje się w nowo wybudowanym centrum handlowym przy ul. Władysława Cieszyńskiego 1C zobacz na mapie Gdańska. To bar o powierzchni 90 mkw., który pomieści do 50 osób, co czyni go największym spośród wszystkich trzech należących do firmy.

  • Stali klienci nie będą specjalnie zaskoczeni, ponieważ podstawowa oferta, czyli bułki z wołowiną na kilka sposobów, została bez zmian. Nowością są bułki maślane.
- W nowym miejscu oczywiście kontynuujemy naszą pasję do domowych burgerów przyrządzanych z naturalnych i świeżych składników - mówi Skłodowski.
Burgery w Surfie - jak o sieci mówią bywalcy - to zawsze kotlety ze stuprocentowej wołowiny, codziennie wypiekane pełnoziarniste bułki na naturalnym zakwasie, świeże warzywa i dodatki oraz autorskie sosy.

Stali klienci nie będą specjalnie zaskoczeni, ponieważ podstawowa oferta, czyli bułki z wołowiną na kilka sposobów, została bez zmian. Wciąż zjemy "Speciala" (16 zł), "Karmela" z norweskim kozim serem karmelowym (19 zł), "Słodkiego Górala" z oscypkiem i borówką (18 zł) czy "Wege" z kotletem orzechowo-warzywnym (17 zł). W menu znajdziemy również burgery miesiąca - obecnie jest burger z dzika. W sprzedaży są także niemrożone frytki belgijskie (5 zł za małą i 9 zł za dużą porcję).

- Nowością są bułki maślane, które świetnie się komponują m.in. z burgerem z serem karmelowym - dodaje Skłodowski.
  • W ofercie nowego lokalu są również "pankejki", czyli puszyste naleśniki na słodko w stylu amerykańskim.
  • Stali klienci nie będą specjalnie zaskoczeni, ponieważ podstawowa oferta, czyli bułki z wołowiną na kilka sposobów, została bez zmian. Nowością są bułki maślane.
W nowym punkcie zjeść można także "pankejki" (15 zł), czyli pulchne naleśniki w stylu amerykańskim, które swoją premierę miały w lokalu na Garncarskiej. W Surfie serwuje się je na słodko, m.in. z truskawkowymi piankami, cukierkami m&ms, masłem orzechowym, ciasteczkami oreo i czekoladą lub boczkiem i bananem.

Do burgera serwowane są napoje firmy FritzKola, które nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników i są zdrowszą alternatywą dla popularnych korporacyjnych marek. W ofercie są również napoje Mr. Dark, soki oraz - nowość na trójmiejskim rynku - ekologiczny napój relaksujący The Haze.

Niedługo w sprzedaży będą piwa rzemieślnicze z Czech i Polski.

Lokal na Chełmie czynny jest od poniedziałku do czwartku w godz. 11-22, w piątki do godz. 23, w soboty w godz. 11-23, a w niedzielę w godz. 12-22. Dowóz na telefon (537 470 470) realizowany jest do 3 km.

- Warto również śledzić nasze promocje na facebooku, na przykład w poniedziałki wszystkie burgery w lokalach sprzedajemy za 15 zł - kończy Skłodowski.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (72)

  • bardzo lubię, ale muszę przyznać, że na początku burgery były lepsze. W lokalu na Chełmie byłem 3 raz, 3 razy czekałem na burgera 25-30 minut, to trochę za długo jak na fast food. Co do obsługi, rozumiem, że taka jest wasza stylówka, ale bez przesady dziewczyny nie każdy chce oglądać wasze staniki w tych bluzkach z wyciętymi pachami. Pani z kolczykiem w nosie świetnie sprząta stoliki (szacunek), zebranie ręką okruchów i wytarcie sosu ze stołu, również ręką. Chociaż przy klientach moglibyście stwarzać pozory. foodtruc'ki zdecydowanie lepsze.

    • 0 0

  • Zawsze wracam!

    Super lokal, miła obsługa, burgery najwyższej klasy, zawsze fajna muza!

    Polecam!

    • 1 0

  • Bardzo lubie

    Nie ma co się sugerować negatywnymi opiniami, tylko przyjść i spróbować osobiście. Znam ich od początku, parę razy i mnie spotkały kłopoty z zamówieniem,ale zdarza się i powiem szczerze ze podwójne kłopoty (doubletrouble) szybko pozwoliły o tym zapomnieć:)
    Jak czas pozwoli to wpadamy w środku tygodnia, zawsze jakaś promocja, a i mniejszy ruch niż w weekendy pozwala pożartować z miłą obsługą.
    Bardzo lubię tą zwariowaną ekipę i ich pyszne bułeczki.
    polecam:)

    • 2 0

  • (1)

    Jezu...niezły czub z tego menago-wieśniaka :) że też chce mu sie po północy 3 komentarze na minute pisać :D Panie o 11 musisz otworzyć, idź spać :D Naprawdę IP jest tak łatwo sprawdzić :P

    • 3 3

    • Surf

      Byłem dzisiaj: Spoko lokal, spoko jedzenie i spoko obsługa. Pozdro

      • 0 0

  • Skad te opinie? (2)

    Kiedys moze i byl dobry, teraz chyba siedli na laurach i nic specjalnego nie reprezentuja, w porownaniu chociazby z warszawskimi burgerami sa bardzo slabi.

    • 5 3

    • O tak, w Warszawie rządzi Barn Burger na Złotej (pierwotnie w zburzonym pawilonie na Przeskok). Od niedawna mają drugi lokal, gdzie kilka burgerów to dodatek do nieco szerszego menu. W nowym lokalu pracuje "core" tej firmy, dwóch ojców sukcesu i "pierwszych grillowych", więc muszę się w końcu wybrać aby ich odwiedzić. Barn rules!

      • 1 0

    • to jedz do warszawy na burgera.....jak juz porownujesz to porownuj z czyms w trojmiescie.

      • 0 2

  • Janusze mark(i)etingu (3)

    Zastanawiające ze pozytywne opinie maja głownie jeden numer IP komputera;)))). Brawo surf, Janusze marketingu. Dla bardziej spostrzegawczych i nie potrafiących sprawdzać numery IP polecam znalezienie wspólnego szczegółu ktory łączy wszystkie pozytywne komentarze: tym szczegółem jest konstrukcja zdań oraz fakt, iż w każdym komentarzu występuje wykrzyknik (!) - jakie to naturalne;)))). Prawda jest taka ze surf jest nawet spoko ale szalenstw zdecydowanie nie ma natomiast Januszowy marketing bardziej zniechęca niz zachęca...

    • 13 6

    • (1)

      Czarny Burger,mniami. Na Dmowskiego 16

      • 0 3

      • kacperek łajzo, przestań robic reklamę tej nory

        • 1 3

    • Rzeczywiście!

      Komentarz trafiony w 100%

      Surf'ie WSTYDZ się!

      • 4 0

  • naciagane opinie (6)

    Dokladnie widac,ze wszystkie pozytywne opinie byly pisane w tym samym czasie pewnie,prze samego menadzera.
    Burgery tragedia,obsluga bez doswiadzenia...nie polecam.

    • 17 7

    • konkurencja (4)

      to niby gdzie sa lepsze burgery ?

      • 1 0

      • (2)

        Czarny Burger na Dmowskiego 16 we Wrzeszczu, od jakiegoś czasu hit

        • 0 1

        • (1)

          w czarnym burgerze? w tej dziurze gdzie menagerem jest jakis smarkacz z mlekiem pod nosem??

          • 0 2

          • Nie obchodzi mnie kto jest menagerem.. Ważne, ze jedzenie jest wyższych standartów niż w Surfie. Pozdrawiam, komentujących oraz zawistnych pracownikow.

            • 0 1

      • wszędzie

        • 2 1

    • Racja dobrego menadżera mają a jakość slaba

      Shift i tyle

      • 6 2

  • Dobre

    A co codziennie robi samochód na ul. Garncarskiej z Selgrosa i worki z mięsem przerzucające przez pracownikow? 100 % wołowina? Bez jaj..

    • 4 5

  • Surf jeden ze słabszych

    Bardzo przeciętny burger, jadłem dwukrotnie i niestety drugie podejście było słabsze od pierwszego - nie polecam - najbardziej wkurzało to że był zimny ... Próbowałem już chyba wszystkie trójmiejskie foodtrucki - są lepsze i gorsze i dużo gorsze.

    • 3 2

  • Miasto

    Lipa nie dobre dorgo sztywny klimat miejsce dobre dla przyjezdnych z podlasia

    • 6 5

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d." (2 opinie)

(2 opinie)
89 - 129 zł
Kup bilet
pop

The Robert Cray Band: Groovin' 50 years! (1 opinia)

(1 opinia)
159 - 249 zł
blues / soul, rock / punk

Paweł Stasiak z zespołem PapaD (1 opinia)

(1 opinia)
120 zł
Kup bilet
pop

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Jak nazywał się pierwszy polski zespół bigbitowy założony w Gdyni przez Franciszka Walickiego?