- 1 Chcą cię namalować. Nowy rodzaj oszustwa (46 opinii)
- 2 Nie lubisz tłoku? Poszukaj jezior w okolicy (173 opinie)
- 3 Cudawianki: dobra zabawa z Trojmiasto.pl (31 opinii)
- 4 To zrozumieją tylko ludzie z Trójmiasta (117 opinii)
- 5 Nadchodzą Dźwięki Północy. Wygraj bilety
- 6 Aktorka z Muzycznego w "Koronie Królów" (18 opinii)
Premiera SeaFood Day w sopockim Café Resto
SeaFood Day to pierwsza tego typu kulinarna impreza w nowym miejscu spotkań w sercu Sopotu w eleganckiej i beztroskiej atmosferze Café Resto, która mieści się tuż przy Monciaku , w budynku Hotelu Rezydent.
- Mnóstwo Polaków pokochało już owoce morza i w tym kierunku poszukuje kolejnych uciech dla swojego podniebienia. Sam się do nich zaliczam. Dlatego postanowiliśmy co piątek raczyć miłośników frutti di mare wyjątkowo efektownym menu, jednakże przystępnym cenowo. Naszą intencją jest, by kuchnia śródziemnomorska przestała być postrzegana jako przysmak z etykietką "tylko dla zamożnych" - wyjaśnia Jacek Fedde, szef kuchni i mistrz sztuki kulinarnej.
Sopockie święto ryb i owoców morza przyjmuje formułę najbardziej swobodną i przyjazną gościom, czyli menu w formie otwartego bufetu, do wyboru dania ciepłe i zimne, z możliwością komponowania potraw z wybranych przez siebie składników. Ponadto warto podglądać tzw. "żywą stację", gdzie dania przygotowywane będą na oczach Gości przez Szefa Kuchni, który chętnie podzieli się swoją wiedzą i pasją kulinarną.
Przewidziano między innymi:
Chowder rybny
Niezwykle kremowa zupa z białych ryb i owoców morza. Nieodzowny element kuchni angielskiej i amerykańskiej. Popularność zapewniła sobie wyjątkową lekkością i niepowtarzalnym, delikatnym smakiem ryb i owoców morza. Zupa dla wszystkich tych, którzy dbają o zdrowie i smukłą sylwetkę.
Paella z owocami morza
Tradycyjne danie kuchni hiszpańskiej stworzone z ryżu aromatyzowanego szafranem, z dodatkiem kurczaka i owoców morza. Południowy temperament tej potrawy podkreśla głęboki słoneczny kolor oraz oceaniczny posmak świeżych kalmarów i krewetek. Danie to łączy w sobie morskie smaki z kurczakiem i hiszpańską kiełbasą chorizo.
Krewetki po prowansalsku
Tygrysie krewetki smażone na oliwie z oliwek z dodatkiem czosnku i pomidorów, w akompaniamencie ziół prowansalskich. Doskonale aromatyczne danie rodem z pachnącej ziołami Prowansji. Jedno z ulubionych dań Szefa Kuchni.
Począwszy od tego dnia wszystkich smakoszy owoców morza zapraszamy do Café Resto w każdy piątek od godz. 12 do 22.
Cena: 65 złotych od osoby (bez napojów)
Café Resto
Plac Konstytucji 3 Maja 3, Sopot
budynek Hotelu Rezydent
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Opinie (30) 3 zablokowane
-
2008-08-28 08:56
bez limitu?
Czy dobrze rozumiem, że otwarty bufet to znaczy jem bez ograniczeń??? Jeśli tak to fajnie.
- 0 0
-
2008-08-28 09:04
Mniam
Super, już mi ślinka leci! Trzeba się wybrać. Jak na takie specjały, to wcale nie drogo.
- 0 0
-
2008-08-28 09:04
uwielbiam!
ciekawa impreza... mam nadzieję, że będzie kontynuowana ;-)
nie ma nic lepszego od dobrze przyrządzonych owoców morza, mniam!- 0 0
-
2008-08-28 09:30
?
a będzie lornetka i meduza???:)
żartowałem
na poważnie - bardzo ciekawy event gastronomiczny. idealny dla miłośników frutti di mare- 0 0
-
2008-08-28 09:40
SeaFood Day
Kolejni kretyni co myślą, że jak nazwą imprezę po "hamerykńsku" to doda to jej prestizu. Normalnie jakbym mieszkał w angileskiej kolonii a nie w Polsce!
Żenada!- 0 0
-
2008-08-28 10:21
e tam
Mnie tam interesuje dobre jedzenie, a nie nazwa. Natomiast poprzednik, gdyby był tak gorliwym Bralczykiem, to by dokonał porządnego wpisu, a nie z gromadą literówek i obelgami. Zresztą i tak pewnie zaraz wciągnie "adidasy", włączy w aucie 50 centa i pojedzie na jakiegoś rdzennie polskiego "hot doga" czy "kebaba".
- 0 0
-
2008-08-28 11:25
Mniam!!!
Nie wiem jak Wy, ale ja się wybieram :) Uwielbiam owoce morza, a w takiej cenie, to chyba nigdzie w Trójmieście się ich nie dostanie. Ciekawe jakie będą inne dania...
- 0 0
-
2008-08-28 11:56
Nazwa
Prawdą jest, że nadużywa się nazw obcojęzycznych, ale skoro Sopot stał się miejscem uwielbianym przez zagranicznych turystów, to chyba dobrze, aby i oni mogli korzystać z tego typu wydarzeń. Jeśli nie zrozumieją, nie skorzystają i więcej nie przyjadą.
- 0 0
-
2008-08-28 13:10
byłem w Cafe resto - całkiem całkiem miejsce i jedzenie ok
nie lubię owoców morza typu krewetki czy kraby ale na rybę się tam wybiorę. byłem w sobotę - jadłem turbota - palce lizać
- 0 0
-
2008-08-28 13:10
LOKALIZACJA
GDZIE DOKŁADNIE ZNAJDUJE SIĘ CAFE RESTO, CHCIAŁABYM SIĘ WYBRAĆ, TYLE ŻE NIE MAM POJĘCIA, JAK TAM TRAFIĆ?
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.