- 1 "Grillujemy" współczesne kino (44 opinie)
- 2 "Kaskader": kciuk w górę, a nawet dwa (19 opinii)
- 3 Co robić w długi weekend w mieście? (40 opinii)
- 4 Planuj Tydzień: Fado, Rynkowski i majówka (6 opinii)
- 5 Gdzie można grillować i zrobić ognisko? (34 opinie)
- 6 Nie wyobrażamy sobie majówki bez piwa? (110 opinii)
Restauracje hotelowe oferują dania na wynos
Hotele i restauracje w hotelach przechodzą trudny okres. Zmusza ich do zmian, zadbania o bezpieczeństwo gości, a czasami również motywuje do wprowadzenia nowej oferty. W sytuacji spowodowanej przez koronawirusa wiele obiektów zmienia swój standardowy sposób działania, a tym samym np. hotelowe restauracje wprowadzają możliwość zamówienia jedzenia do domu.
Czytaj też: Jedzenie na telefon: testujemy dania zamówione do domu
Dyskusyjnie wygląda kwestia spa: wiele hoteli decyduje się na zamknięcie tej strefy, jednak niektóre stawiają głównie na dezynfekcję i ograniczenie liczby osób korzystających ze spa w jednym czasie.
Ze względu na ograniczenie kontaktu między gośćmi, wprowadzono darmową usługę "room service", dzięki której wszystkie posiłki podawane są do pokoi gości bez dodatkowej opłaty.
- W tych trudnych czasach, kiedy nic nie jest pewne, również i my dostosowaliśmy nasze działania do obecnej sytuacji. Naszym gościom zapewniamy śniadania dostarczane do pokoi, zaś w ciągu dnia mogą oni skorzystać z oferty Baru 512, w której każdy gość znajdzie coś dla siebie. Dania wydajemy jedynie na miejscu tak, by goście mogli w spokoju, w hotelowym lobby skonsumować zamówienie - mówi Krzysztof Gbur, manager ds. marketingu w hotelu Sheraton Sopot.
Dania na wynos z restauracji hotelowych
W Hotelu Sopot działa Restauracja No.88, która wychodząc naprzeciw oczekiwaniom gości, wprowadziła możliwość zamówienia dań na wynos z odbiorem osobistym. Zamówienia można składać ze skróconej karty menu.
- W naszej hotelowej Restauracji No. 88, w obliczu obecnej sytuacji, w trosce o bezpieczeństwo naszych gości, uruchomiliśmy możliwość zamówienia dań na wynos z odbiorem osobistym. Nasz szef kuchni, Rafał Błoński, przygotował skrócona kartę, którą można znaleźć na naszej stronie internetowej. Są tam m.in owoce morza, burgery, sałatki, a także zupy. Zamówienia przyjmujemy na wybraną godzinę telefonicznie. Sugerujemy płatności wyłącznie kartą - opowiada Jakub Bałazy, Marketing Manager Hotelu Sopot.
Domowe dania z dostawą do domu oferuje Restauracja Brovarnia. W menu znajdziemy klasyki polskiej kuchni (żurek, pierogi ruskie lub z gęsiną, udko z kaczki z kopytkami), jak również sałatkę z szarpaną wołowiną albo kurczakiem i grillowanymi warzywami, dorsz z ziemniakami czy żeberka BBQ. A na deser domową szarlotkę.
Taką możliwość wprowadziła również restauracja Hotelu Haffner w Sopocie, informując klientów:
- Świadczymy usługę dań na wynos i w tym celu została przygotowana specjalna karta menu. Dla gości aktualnie przebywających w hotelu wszystkie dania, łącznie ze śniadaniami są serwowane w formie room service przy zachowaniu najwyższych standardów bezpieczeństwa oraz higieny. Zamówienia przyjmowane są telefonicznie, a dania o ustalonej godzinie pozostawiane pod drzwiami pokoju - mówi Rafał Starobrat, Dyrektor Sprzedaży w Hotelu Haffner.
Restauracje związane z hotelami, które obecnie nie oferują dań gościom, starają się wykorzystywać ten czas produktywnie, nawiązując współpracę z lokalnymi firmami lub pomagając innym.
- Szefowie Rafał Koziorzemski i Marcin Popielarz wykorzystują ten czas na intensywną współpracę z lokalnymi partnerami. I tak wypiekają chleby dla Zakwasowni, tworzą proste przepisy na bazie warzyw dla Lilu Fruits oraz produkują autorską linię produktów wegańskich, która już niebawem będzie dostępna w naszym sklepie internetowym. W międzyczasie starają się wspierać Pomorskie Szpitale, przygotowując jedzenie dla lekarzy - mówi Marta Dworak, PR&Marketing Manager restauracji Biały Królik.
Restauracje wspierają lekarzy
Zarówno gości hotelowych, jak i zamawiających dania na wynos, zachęca się do płacenia bezgotówkowego.
Jedzenie na telefon w Trójmieście - aktualizacja na bieżąco
Gdańsk - jedzenie na wynos
Gdynia - jedzenie na wynos
Sopot - jedzenie na wynos
Miejsca
Zobacz także
Opinie (93) ponad 10 zablokowanych
-
2020-03-22 08:05
Dlaczego
żaden wielki restaurator nie zrobił żadnego rabatu na kartę mieszkańca? Dlaczego menu stały na zewnątrz po norwesku ? A teraz nagle pamiętacie o mieszkańcach ? Życzę wam smacznego drodzy restauratorzy.
- 31 0
-
2020-03-21 21:01
Proponuje (1)
niech sami jedzą swoje mikro dania po 350. Jakoś wcześniej mieszkańcy trojmiasta nie byli witani żadnymi rabatami. Może niech za granice dowożą teraz.
- 48 5
-
2020-03-22 06:58
Bardzo dobra wypowiedz. Dlaczego teraz są tacy nastawieni do klientów? Dlaczego nie ma jakichś akcji rabatowych cały rok? Szkoda personelu, ze dostanie po d*pie, ale wlasciciele hotelów to raczej do biednych nie należą...
- 16 1
-
2020-03-22 06:34
Hotelowe restauracje to jest przepis na średnio smaczne jedzenie i wysoki rachunek. Zdecydowanie z daleka od takich miejsc
- 20 0
-
2020-03-21 20:25
(4)
Niech wysyłają do Szwecji, Norwegii, Niemiec...
Przecież skupiali się na klientach z zagranicy.- 61 7
-
2020-03-21 20:37
(2)
makaron na Targu Rybnym za 50 zł nigdy nie zapomnę :)
- 24 0
-
2020-03-21 23:57
(1)
Jak cię nie stać, to się nie pchaj. Mnie nie stać, jadam taniej i wydaje mi się, że równie smacznie. Nie płacę za miejsce, tylko za danie. Takie miejsca, to dla zagranicznych i tych co się chcą popisać nadmiarem gotówki. Ciekawe jakie dają napiwki, jak się szarpną na taki lokal. Pewnie gruby portfel, a słoma z butów. Trzeba umieć grać pana. Oj znam ja takich.
- 3 18
-
2020-03-22 00:21
Ale bełkot
- 12 1
-
2020-03-21 22:01
Nic dodać nic ująć!
- 12 0
-
2020-03-22 00:11
Opinia wyróżniona
Zamawiam, ale z knajp z normalnymi cenami na lokalną kieszeń, na których przetrwaniu mi zależy, bo nie liczą tylko na zyski z turystów, ale wspierają lokalne inicjatywy. Normalnie również w nich jadam i zwyczajnie byłoby mi smutno gdyby nie przetrwały.
- 42 1
-
2020-03-21 23:47
Artykuł mało aktualny
Artykuł mało aktualny. Połowa hoteli w trójmieście już pozamykana.
- 13 3
-
2020-03-21 22:43
na 100% zaraz wywalą mój koment.
Zarcie na wynos/wywóz jest jak stara kufajka zdarta z bezdomnego .
nigdy nie bedzie strawa taką, jak podana zaraz po zrobieniu.
zamnawiać można ok!
tam gdzie znasz kucharzy - wiesz co jak robia
poprostu wiesz ze syfu nie kupujesz.- 14 0
-
2020-03-21 19:34
Oby tak dalej.... (2)
Ok, ale np Różany Gaj w Gdyni jest otwarty i restauracja również goście się tam kręcą jak i niekiedy klienci z zewnątrz plus pracownicy A i kucharz robi Też jako ochroniarz na nockach, życzę Wam smacznego...
- 19 3
-
2020-03-21 20:36
(1)
gdzie?
- 2 3
-
2020-03-21 22:22
Hotel Różany Gaj w Gdyni
- 4 1
-
2020-03-21 13:36
(2)
Papu na wynos. Hmm. Niestety,ale po dostarczeniu jedzenie jest "skapciale". Pizza długo w kartonie. Danie obiadowe w pojemniku. Niestety,ale taka prawda. Oby wszystko szybko i pomyślnie się zakończyło z tym wirusem.
- 51 1
-
2020-03-21 18:29
Wrzuć pizzę do rozgrzanego pieca z termoobiegiem 120 st C na 10 minut
- 0 10
-
2020-03-21 15:06
Juz nie kombinuj.
Ostryg nie dostaniesz w kartonie.- 3 5
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.