• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

SurfBurger na Garncarskiej przyciąga imprezowiczów

18 grudnia 2015 (artykuł sprzed 8 lat) 
  • Burgery z SurfBurgera to zawsze stuprocentowa wołowina.

Zaczynali od foodtracków, a teraz nie tylko dysponują lokalami na Morenie i Chełmie, ale też doskonale wpisali się w klimat ul. Garncarskiej zobacz na mapie Gdańska i Śródmieście Gdańska. Mieszczący się tam lokal SurfBurgera nawet w nocy przyciąga imprezowiczów.



SurfBurger działa na rynku od dwóch lat i osiągnął w tym czasie spory sukces. Firma założona przez Łukasza Wingerta i Wojciecha Kamińskiego startowała od foodtrucka - jednego z pierwszych w Trójmieście. Oryginalne i wysokiej jakości burgery szybko zdobyły serca trójmiejskich smakoszy. Właściciele postanowili więc otworzyć niewielki bar na Morenie, który okazał się strzałem w dziesiątkę. Potem było już z górki: drugi foodtruck obsługujący festiwale muzyczne i prywatne imprezy firmowe oraz dwa kolejne lokale.

O lokalu na Chełmie pisaliśmy kilka tygodni temu, warto jednak zwrócić też uwagę na ten mieszczący się w Śródmieściu, przy coraz bardziej modnej ul. Garncarskiej. Otwarto go w lutym i już zdążył się on już wpisać w krajobraz centrum Gdańska i powtórzyć sukces pierwszego SurfBurgera.

  • Oprócz dobrego burgera w lokalu skosztować można też piw rzemieślniczych.

- To wyjątkowo klimatyczne miejsce, gdzie nie tylko skosztować można doskonałego burgera, ale też napić się polskich i czeskich piw rzemieślniczych m.in. z browaru Reden. Co ważne, we wszystkie piątki i soboty jesteśmy otwarci od południa do godziny 4 rano. Zapraszamy więc serdecznie wszystkich imprezowiczów - mówi Mariusz Skłodowski, menedżer SurfBurgera.
Stali klienci doskonale wiedzą, czego spodziewać się po jedzeniu z SurfBurgera: podstawowa oferta, czyli bułki z wołowiną na kilka sposobów, pozostaje bez zmian. Wciąż zjemy więc w barze Speciala (16 zł), Karmela z norweskim kozim serem karmelowym (19 zł), Słodkiego Górala z oscypkiem i borówką (18 zł) czy Wege z kotletem orzechowo-warzywnym (17 zł)

Niedawno wprowadzone bułki maślane tak zasmakowały klientom, że również pozostawiono je w menu. Podobnie jak Burger Dzik, który również z potrawy sezonowej zamienił się w stały element menu. Dostępne są również pankejki (15 zł), czyli pulchne naleśniki w stylu amerykańskim, które serwuje się na słodko, m.in. z truskawkowymi piankami, cukierkami, masłem orzechowym, ciasteczkami i czekoladą lub boczkiem i bananem.

- Nasze burgery to zawsze stuprocentowa wołowina, codziennie wypiekane pełnoziarniste bułki na naturalnym zakwasie, świeże nieprzetworzone i "niepryskane" warzywa oraz własne sosy - mówi Skłodowski.
SurfBurger do potraw serwuje napoje FritzKola nie zawierające konserwantów ani sztucznych barwników, będące zdrową alternatywą dla korporacyjnych marek. Poza tym napić można się napojów Mr. Dark, soków, wody i wspomnianych już piw rzemieślniczych. Te ostatnie najlepiej zamawiać w środy, kiedy to każde piwo z kega kosztuje jedynie 6 zł.

Lokal kusi też innymi promocjami. W poniedziałki wszystkie burgery z menu kupimy za 15 zł, we wtorki za duże frytki zapłacimy tyle, co za małe (5 zł), a w czwartki zjemy pankejki za jedyne 12 zł.

Od poniedziałku do piątku lokal jest czynny od godz. 12 do 23. W piątki i soboty - od 12 do 4 rano, a w niedzielę od 12 do 22. Z SurfBurgera można również zamówić jedzenie z dowozem (do 3km) - wystarczy zapisać sobie nr (58) 526 06 06. Warto również śledzić "Surfowe" promocje na Facebooku.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (77) 3 zablokowane

  • (1)

    Znowu nabijanie komentarzy przez właścicieli i personel ... Nikt nie śpi po północy i propsuje burgery surfa, ehe uważajcie bo ktoś uwierzy ... Żal -
    Janusze biznesu , Wasze buły są na prawdę słabe :(

    • 2 1

    • Re: masz

      zazdroscisz ze im sie udalo smieciu :)

      • 0 0

  • Artykuł sponsorowany.... (1)

    ....i komentarze sponsorowane....żenujące bułki po 2 dychy + cola za 8 zeta ,gimbo-hipsterka zeżre nawet z pod siebie ....

    • 25 19

    • Pisowskie bidoki, teraz Polska wstała z kolan, PO was nie okrada, więc chyba już was stać

      • 0 0

  • Chełm (1)

    Na chełmie to totalna porażka! Sos pseudo serowy, zimne kotlety i bułki o niezidentyfikowanym smaku.. Zapomniałabym pozdrowić pana który tam kroi warzywa! Wsadzanie deski do smieci i stukanie nią o wewnętrzne ścianki kubła ową deską jest obrzydliwe szczególnie gdy bez umycia zaraz po tym kroiłeś następne warzywa na niej!.

    • 21 21

    • Na Chelmie w ogole zycie jest kijowe

      • 1 0

  • (3)

    same dobre d*peczki tam u nich pracujo, skąd oni je bioro?

    • 15 9

    • Sami testujo

      • 0 0

    • Onanistom wszystkie sie podobają.

      • 0 0

    • Z d*py

      potwierdzone

      • 1 1

  • Morena !!! (4)

    Jedzenie pycha mniam mniam, ale w srode na morenie kasjerka wymieniająca smieci a pozniej bez mycia rąk podająca burgery OCHYDNA ! (srednia brunetka) nigdy wiecej widzac ta pania nie wejdziemy do surfa :( a szkoda...
    obym trafiał na jak najmniej zmian tej pani.

    • 16 6

    • Kesler@o2.pl (2)

      Surfburger dużo traci zatrudniając takie osoby niestety zgadzam się z opinią.. A szkoda bo mogli by bardziej precyzyjnie dobierać personel. Brudna sprawa..

      • 2 1

      • Ta

        Ja dostałam bez słowa żadnego, nie wiem co to za dziewuszysko nie wychowane

        • 1 0

      • Kesler

        Tez byłem w tą środę jakiś zły dzień :/

        • 2 0

    • Nie tylko śmieci miała w rekach...
      if ju noł łot aj min

      • 4 3

  • Genialne! (1)

    Gorąco polecam Surf Burgera!
    Serwują najlepsze burgsy w Trójmieście!
    Ekipa zawsze uśmiechnięta.
    Czystość na lokalach też nie ulega dyskusji.
    Jem tu już od roku i myślę, że nie przestanę szybko być ich stałym klientem.
    Wraz z miłością do wołowiny, rozpoczęła się moja miłość do Surfa!

    • 10 16

    • Brud

      To idź na morene i zobacz jak kasjerka podaje burgsy

      • 0 0

  • Lipa (2)

    To prawda. Osobiście sam czasami wpadam do surfa ale Morene unikam z daleka. Byłem tam 2 razy i lipa. Za pierwszym razem znajoma zamówiła ale bez sosu barbecue. Oczywiście dostała ten go. Pani ładnie przeprosiła i powiedziała że zrobi nowego. Zrobiła tylko szkoda że na tej samej bułce która była uwalona w niechcianym sosie.Zresztą mięso tak samo. Jakiś klient co stał w kolejce powiedział że wyrzuciła wszystko z burgera mięso podgrzała i wrzuciła wszystko na tą samą bułkę ze świeżymi dodatkami.Szkoda że tak podeszli do sprawy ponieważ naprawdę lubię te buły lecz w wspomnianym wyżej lokalu nie Zjem. Koleżanka zrezygnowała po całości z ich usług.

    • 9 3

    • Morenowa pani M

      Ehh tam jedna Pani nie uznaje mycia rąk :/

      • 1 1

    • Przecież ta buda wygląda gorzej niż budy z zapiekankami w 91 roku.
      Co trzeba mieć w głowie by jeść takie brudne ścierwo.

      • 2 1

  • Coco (1)

    Co tu dużo pisać: dobra szama broni się sama :)

    • 19 10

    • Wow
      Pewnie była szóstka z polskiego na maturze.

      • 1 1

  • dziko (2)

    Kto jeszcze nie próbował polecam dzika. Sztosik

    • 19 15

    • (1)

      Tego skłusowanego na Myśliwskiej?

      • 2 1

      • Tego z biedry...

        • 0 1

  • No i gra muzyka (1)

    Spoko żarło, niech się rozwijają jak ludziom smakuje

    • 30 10

    • Lemingom raczej...

      • 2 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d." (2 opinie)

(2 opinie)
89 - 129 zł
Kup bilet
pop

The Robert Cray Band: Groovin' 50 years! (1 opinia)

(1 opinia)
159 - 249 zł
blues / soul, rock / punk

Paweł Stasiak z zespołem PapaD (1 opinia)

(1 opinia)
120 zł
Kup bilet
pop

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Projekt towarzyszący: „Schopenhauera. Ulica do życia” odbył się przy okazji: