- 1 Gdzie można grillować i zrobić ognisko? (17 opinii)
- 2 Co robić w długi weekend w mieście? (39 opinii)
- 3 Nie wyobrażamy sobie majówki bez piwa? (91 opinii)
- 4 Planuj Tydzień: Fado, Rynkowski i majówka
- 5 Majówka: pomysły na jednodniowe wycieczki (49 opinii)
- 6 Majówkowe świętowanie, ale bez parady (139 opinii)
SurfBurger na Garncarskiej przyciąga imprezowiczów
Zaczynali od foodtracków, a teraz nie tylko dysponują lokalami na Morenie i Chełmie, ale też doskonale wpisali się w klimat ul. Garncarskiej i Śródmieście Gdańska. Mieszczący się tam lokal SurfBurgera nawet w nocy przyciąga imprezowiczów.
SurfBurger działa na rynku od dwóch lat i osiągnął w tym czasie spory sukces. Firma założona przez Łukasza Wingerta i Wojciecha Kamińskiego startowała od foodtrucka - jednego z pierwszych w Trójmieście. Oryginalne i wysokiej jakości burgery szybko zdobyły serca trójmiejskich smakoszy. Właściciele postanowili więc otworzyć niewielki bar na Morenie, który okazał się strzałem w dziesiątkę. Potem było już z górki: drugi foodtruck obsługujący festiwale muzyczne i prywatne imprezy firmowe oraz dwa kolejne lokale.
O lokalu na Chełmie pisaliśmy kilka tygodni temu, warto jednak zwrócić też uwagę na ten mieszczący się w Śródmieściu, przy coraz bardziej modnej ul. Garncarskiej. Otwarto go w lutym i już zdążył się on już wpisać w krajobraz centrum Gdańska i powtórzyć sukces pierwszego SurfBurgera.
- To wyjątkowo klimatyczne miejsce, gdzie nie tylko skosztować można doskonałego burgera, ale też napić się polskich i czeskich piw rzemieślniczych m.in. z browaru Reden. Co ważne, we wszystkie piątki i soboty jesteśmy otwarci od południa do godziny 4 rano. Zapraszamy więc serdecznie wszystkich imprezowiczów - mówi Mariusz Skłodowski, menedżer SurfBurgera.
Stali klienci doskonale wiedzą, czego spodziewać się po jedzeniu z SurfBurgera: podstawowa oferta, czyli bułki z wołowiną na kilka sposobów, pozostaje bez zmian. Wciąż zjemy więc w barze Speciala (16 zł), Karmela z norweskim kozim serem karmelowym (19 zł), Słodkiego Górala z oscypkiem i borówką (18 zł) czy Wege z kotletem orzechowo-warzywnym (17 zł)
Niedawno wprowadzone bułki maślane tak zasmakowały klientom, że również pozostawiono je w menu. Podobnie jak Burger Dzik, który również z potrawy sezonowej zamienił się w stały element menu. Dostępne są również pankejki (15 zł), czyli pulchne naleśniki w stylu amerykańskim, które serwuje się na słodko, m.in. z truskawkowymi piankami, cukierkami, masłem orzechowym, ciasteczkami i czekoladą lub boczkiem i bananem.
- Nasze burgery to zawsze stuprocentowa wołowina, codziennie wypiekane pełnoziarniste bułki na naturalnym zakwasie, świeże nieprzetworzone i "niepryskane" warzywa oraz własne sosy - mówi Skłodowski.
SurfBurger do potraw serwuje napoje FritzKola nie zawierające konserwantów ani sztucznych barwników, będące zdrową alternatywą dla korporacyjnych marek. Poza tym napić można się napojów Mr. Dark, soków, wody i wspomnianych już piw rzemieślniczych. Te ostatnie najlepiej zamawiać w środy, kiedy to każde piwo z kega kosztuje jedynie 6 zł.
Lokal kusi też innymi promocjami. W poniedziałki wszystkie burgery z menu kupimy za 15 zł, we wtorki za duże frytki zapłacimy tyle, co za małe (5 zł), a w czwartki zjemy pankejki za jedyne 12 zł.
Od poniedziałku do piątku lokal jest czynny od godz. 12 do 23. W piątki i soboty - od 12 do 4 rano, a w niedzielę od 12 do 22. Z SurfBurgera można również zamówić jedzenie z dowozem (do 3km) - wystarczy zapisać sobie nr (58) 526 06 06. Warto również śledzić "Surfowe" promocje na Facebooku.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (77) 3 zablokowane
-
2015-12-21 21:06
(1)
Znowu nabijanie komentarzy przez właścicieli i personel ... Nikt nie śpi po północy i propsuje burgery surfa, ehe uważajcie bo ktoś uwierzy ... Żal -
Janusze biznesu , Wasze buły są na prawdę słabe :(- 2 1
-
2016-04-12 12:40
Re: masz
zazdroscisz ze im sie udalo smieciu :)
- 0 0
-
2015-12-18 07:05
Artykuł sponsorowany.... (1)
....i komentarze sponsorowane....żenujące bułki po 2 dychy + cola za 8 zeta ,gimbo-hipsterka zeżre nawet z pod siebie ....
- 25 19
-
2015-12-25 17:29
Pisowskie bidoki, teraz Polska wstała z kolan, PO was nie okrada, więc chyba już was stać
- 0 0
-
2015-12-18 00:37
Chełm (1)
Na chełmie to totalna porażka! Sos pseudo serowy, zimne kotlety i bułki o niezidentyfikowanym smaku.. Zapomniałabym pozdrowić pana który tam kroi warzywa! Wsadzanie deski do smieci i stukanie nią o wewnętrzne ścianki kubła ową deską jest obrzydliwe szczególnie gdy bez umycia zaraz po tym kroiłeś następne warzywa na niej!.
- 21 21
-
2015-12-25 17:27
Na Chelmie w ogole zycie jest kijowe
- 1 0
-
2015-12-18 00:33
(3)
same dobre d*peczki tam u nich pracujo, skąd oni je bioro?
- 15 9
-
2015-12-25 17:26
Sami testujo
- 0 0
-
2015-12-19 00:35
Onanistom wszystkie sie podobają.
- 0 0
-
2015-12-18 22:28
Z d*py
potwierdzone
- 1 1
-
2015-12-18 11:17
Morena !!! (4)
Jedzenie pycha mniam mniam, ale w srode na morenie kasjerka wymieniająca smieci a pozniej bez mycia rąk podająca burgery OCHYDNA ! (srednia brunetka) nigdy wiecej widzac ta pania nie wejdziemy do surfa :( a szkoda...
obym trafiał na jak najmniej zmian tej pani.- 16 6
-
2015-12-19 09:47
Kesler@o2.pl (2)
Surfburger dużo traci zatrudniając takie osoby niestety zgadzam się z opinią.. A szkoda bo mogli by bardziej precyzyjnie dobierać personel. Brudna sprawa..
- 2 1
-
2015-12-22 00:03
Ta
Ja dostałam bez słowa żadnego, nie wiem co to za dziewuszysko nie wychowane
- 1 0
-
2015-12-19 10:04
Kesler
Tez byłem w tą środę jakiś zły dzień :/
- 2 0
-
2015-12-19 00:39
Nie tylko śmieci miała w rekach...
if ju noł łot aj min- 4 3
-
2015-12-18 00:48
Genialne! (1)
Gorąco polecam Surf Burgera!
Serwują najlepsze burgsy w Trójmieście!
Ekipa zawsze uśmiechnięta.
Czystość na lokalach też nie ulega dyskusji.
Jem tu już od roku i myślę, że nie przestanę szybko być ich stałym klientem.
Wraz z miłością do wołowiny, rozpoczęła się moja miłość do Surfa!- 10 16
-
2015-12-19 09:57
Brud
To idź na morene i zobacz jak kasjerka podaje burgsy
- 0 0
-
2015-12-18 20:27
Lipa (2)
To prawda. Osobiście sam czasami wpadam do surfa ale Morene unikam z daleka. Byłem tam 2 razy i lipa. Za pierwszym razem znajoma zamówiła ale bez sosu barbecue. Oczywiście dostała ten go. Pani ładnie przeprosiła i powiedziała że zrobi nowego. Zrobiła tylko szkoda że na tej samej bułce która była uwalona w niechcianym sosie.Zresztą mięso tak samo. Jakiś klient co stał w kolejce powiedział że wyrzuciła wszystko z burgera mięso podgrzała i wrzuciła wszystko na tą samą bułkę ze świeżymi dodatkami.Szkoda że tak podeszli do sprawy ponieważ naprawdę lubię te buły lecz w wspomnianym wyżej lokalu nie Zjem. Koleżanka zrezygnowała po całości z ich usług.
- 9 3
-
2015-12-19 09:51
Morenowa pani M
Ehh tam jedna Pani nie uznaje mycia rąk :/
- 1 1
-
2015-12-19 00:41
Przecież ta buda wygląda gorzej niż budy z zapiekankami w 91 roku.
Co trzeba mieć w głowie by jeść takie brudne ścierwo.- 2 1
-
2015-12-18 00:15
Coco (1)
Co tu dużo pisać: dobra szama broni się sama :)
- 19 10
-
2015-12-19 00:47
Wow
Pewnie była szóstka z polskiego na maturze.- 1 1
-
2015-12-18 00:12
dziko (2)
Kto jeszcze nie próbował polecam dzika. Sztosik
- 19 15
-
2015-12-18 20:32
(1)
Tego skłusowanego na Myśliwskiej?
- 2 1
-
2015-12-19 00:46
Tego z biedry...
- 0 1
-
2015-12-18 00:11
No i gra muzyka (1)
Spoko żarło, niech się rozwijają jak ludziom smakuje
- 30 10
-
2015-12-19 00:46
Lemingom raczej...
- 2 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.