- 1 Zamknięto jedyną ukraińską dyskotekę (159 opinii)
- 2 Gdański Żuraw otwiera się po remoncie (20 opinii)
- 3 Majówka: pomysły na jednodniowe wycieczki (45 opinii)
- 4 Pchli Targ w Oliwie rozpoczął sezon (55 opinii)
- 5 100cznia otworzyła sezon (59 opinii)
- 6 Recenzja "Challengers": intensywne kino (50 opinii)
Tłumy sopocian na Targu Śniadaniowym
Przegapiłeś? Nie martw się. Sopockie Targi Śniadaniowe będą odbywać się w każdą sobotę do końca września.
Sukcesem okazała się pierwsza sopocka edycja imprezy Targ Śniadaniowy, która w sobotę odbyła się w ogrodzie Muzeum Miasta Sopotu.
Impreza narodziła się w stolicy, gdzie obecnie jest nieźle rozpoznawalnym i popularnym wydarzeniem przyciągającym setki mieszkańców w sobotnie poranki. Pomysł jest prosty. Na trawiastym terenie stają kramy z regionalnymi produktami oraz stoły. Kupujemy jedzenie i przygotowujemy z niego śniadanie. Na miejscu, na świeżym powietrzu, w towarzystwie bliskich nam osób.
- To pomysł na spędzenia czasu ze znajomymi i wspólną celebrację śniadania. To również kontridea do świata, w którym coraz mniej spędzamy ze sobą czasu - twierdzi Krzysztof Cybruch, pomysłodawca Targów Śniadaniowych.
W Sopocie chętnych nie zabrakło. Na niemal każdym metrze kwadratowym trawnika rozłożono koce czy leżaki i w gronie rodziny lub znajomych biesiadowano. Pierwsi piknikowicze pojawili się już z samego rana.
- I dobrze zrobili, bo zainteresowanie przerosło nasze oczekiwania. Około południa niektórym wystawcom kończyły się już produkty - mówi Anna Włodarczyk, koordynatorka imprezy.
Na Targu można było kupić m.in. pieczywo pieczone na ekologicznej mące i zakwasie, naturalne soki owocowe, wędliny i ryby z niewielkich, lokalnych wędzarni czy regionalne sery kozie. Nie zabrakło też bardziej egzotycznych przysmaków - furorę robiło stoisko z turecką baklawą.
- Zaprosiliśmy ponad dwudziestu wystawców. Na następnych edycjach będzie ich maksymalnie trzydziestu pięciu. Więcej się po prostu nie zmieści - dodaje Włodarczyk.
Impreza będzie odbywać się do końca wrześnią w każdą sobotę w godz. 9-16 w ogrodzie Muzeum Miasta Sopotu. Wstęp jest wolny.
Miejsca
Wydarzenia
Opinie (99) ponad 10 zablokowanych
-
2014-05-05 11:03
wawa
Warszawka czuła się jak u siebie bravo . Ceny pewnie tez warszawskie .
- 9 0
-
2014-05-05 11:01
kopiowanie zwyczajow
kopia sniadania na trawie to kicz lepiej niech szpital buduja razem to moze szybciej to zrobia
- 5 1
-
2014-05-03 16:39
(6)
o godz. 12 nie było już praktycznie nic do jedzenia, bezsens kompletny
- 64 23
-
2014-05-05 10:26
kto rano wstaje temu .. wiadomo !
- 2 0
-
2014-05-05 07:39
bo to śniadanie
- 1 0
-
2014-05-04 04:09
Godzina 12:00 to pora na lunch
- 13 0
-
2014-05-03 21:40
12:00 to juz nie
o godz. 12 nie było już praktycznie nic do jedzenia, bezsens kompletny
dlaczego bezsens pisze śniadanie 0 12:00 to już podwieczorek nie ?- 9 12
-
2014-05-03 18:51
Spokojnie, pierwsza edycja i badanie tematu.
Będzie lepiej.
- 24 4
-
2014-05-03 17:10
...
o 10 też, zgadzam się - kompletna porażka
- 17 9
-
2014-05-04 06:49
malkontenci z PiSu (3)
Widać na forum malkontentow jak z PiSu!
Typowy jezyk Kalużnego, Hryszkiewicza i Kempy- 5 28
-
2014-05-05 01:06
Jarek, jakbyś się należycie bawił, to by ci się kurna Kaczyński ani Palikot nie przypominał. Tak wiec przemyśl na spokojnie swój stan.
- 0 0
-
2014-05-04 17:22
Uważam PIS za znacznie lepszą alternatywę wobec obecnych rządów ale zarazem nie mam nic przeciwko tej inicjatywie. Pomyśl głąbie zanim coś napiszesz.
Zdrowa krytyka która dotyczy braku toalet, cen czy czegokolwiek co zawodzi jest jak najbardziej na miejscu.- 3 2
-
2014-05-04 07:37
Jacek?
Kac ciebie dogania?
- 7 0
-
2014-05-03 21:49
Sniadanie (1)
Szkoda,że dowiedziałam sie po fakcie... Podobnie jak o innych, ciekawych imprezach w 3M...:-(
- 6 11
-
2014-05-05 01:03
O takim kiczu jak tak sobie patrzę, lepiej nie dowiedzieć się wcale. Gdańszczanka uznająca Sopot.
- 0 0
-
2014-05-05 00:59
Lubię robić śniadanie bez widzów. Za to z aplauzem od moich dzieci, gdy robię kanapki pirackie lub naleśniki od wróżki z Ciemnego Lasu.
- 9 0
-
2014-05-04 21:49
czemu eko musi być drogie? (1)
- 6 1
-
2014-05-04 21:54
bo ludzie mają mieć poczucie że dostają coś super czyli drogiego
Byłam, widziałam. Drogo - np. 18 zł mały ser kozi, 3 zł szczypiorek, 20 zł konfitury, chleb 7-10 zł. Kilka skrawków szynki 5 zł, 3 kawałki sera również. Ale najciekawsze że wszystko sobie leży na powietrzu, podawane jest tą samą ręką co pieniądze, nie wiadomo kiedy zostało wyprodukowane - sery, pasty, pasztety itp, jaki ma skład i do kiedy jest ważne. Nikogo to nie zastanawia??? W sklepie zwracamy na to uwagę - czemu tu nie?
- 10 1
-
2014-05-04 21:19
swietna inicjatywa!!!
Idealne na śniadania w gronie przyjaciół! Już w tę sobotę spotkałam wiele znajomych osób i wygląda na to, że Sopot wzbogaci się dzięki targowi o nowe miejsce służące integracji, takiej fajnej, sąsiedzko-przyjacielskiej:) Fajna alternatywa dla młodych ludzi, którzy lubią wcześnie wstać, zdrowo zjeść i pogadać z dala od turystycznego tłumu;) No i mamy lepiej niż ci z Żoliborza, bo tuż obok plaża, w sam raz na sobotni spacerek:D Byłam, sniadaniowalam i gorąco polecam!:):):)
- 3 8
-
2014-05-03 18:01
Wyroby "regionalne" (3)
Kiełbasa marynowana z Tesco.
Jaja prosto od koguta.
Chleb z Biedronki.
Ale frajerów nie brakuje.- 39 14
-
2014-05-03 22:20
(1)
Jedz kaszankę dalej...
- 3 5
-
2014-05-04 19:28
ostanio czesto jadłem kaszanke , ale dobra była
- 1 0
-
2014-05-03 20:52
plus suszone biedronki
- 6 0
-
2014-05-04 16:55
Zgapione z wawki.
Nic nowego i odkrywczego.
- 2 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.