- 1 Juwenalia: Bajm, LemON i strefy z nagrodami (45 opinii)
- 2 Trzydniowa kulinarna Feta na stoczni (39 opinii)
- 3 Momoa spotkał się z Michalczewskim (58 opinii)
- 4 Jason Momoa w gdańskiej restauracji (137 opinii)
- 5 Chowają pieniądze w miejscach publicznych (50 opinii)
- 6 Juwenalia Gdańskie: koncerty i atrakcje (12 opinii)
Bar dla ćwiczących także w Sopocie
House of Protein, to bar dla trenujących w siłowniach, klubach fitness czy kulturystów rozszerzył działalność. Miejsce, gdzie znajdziemy potrawy bez cukru, konserwantów, zrobione ze świeżych produktów, a przy ich nazwie w menu informacje o zawartości składników odżywczych oraz liczbie kalorii jest teraz także w Sopocie, przy al. Niepodległości 685 .
Odpowiednie odżywanie przed i po treningu siłowym czy wytrzymałościowym to podstawa, aby ćwiczenia dawały efekty. Wiele osób nie ma jednak czasu, aby przygotowywać je w domu. Na szczęście w Gdańsku i od niedawna w Sopocie mamy miejsca, gdzie można zjeść zdrowo i odpowiednio do potrzeb diety.
House of Protein to pierwszy w Polsce bar dla ludzi trenujących w siłowniach, klubach fitness czy kulturystów. Najpierw powstał w Gdańsku, przy al. Grunwaldzkiej 229 teraz znajdziemy go także w Sopocie, przy al. Niepodległości 685 . Do otwarcia nowego punktu skłoniła właściciela popularność pierwszego z nich. Pojawia się tam wielu stałych klientów, którzy jedzą nawet 3-4 razy dziennie.
Co ich przyciąga poza łatwą dostępnością zdrowego jedzenia? Przede wszystkim jego jakość. Kucharze nie używają cukru czy konserwantów. Wszystkie produkty są ekologiczne i świeże. Na to składają się codzienne dostawy mięsa i warzyw.
W menu znajdziemy dania z chudej wołowiny, z piersi indyka, steki, kurczaki, tortille z razowych mąk z piersią kurczaka, do których placki wypiekane są na miejscu. Do tego mamy bogatą ofertę tzw. super food, czyli m.in.: desery z jagód acai, goji, swieżo wyciskane soki i koktajle.
Podstawą kuchni są, poza tortillą z pojedynczą piersią z kurczaka, warzywami oraz sosem jogurtowym w środku, także kulki mocy z wołowiny, czy kulki rzeźby z piersi indyka. Do wyboru są także: makaron razowy, ryż, kasza, świeże sałatki i surówki.
Każde danie jest przemyślane pod kątem sportowej diety. Znajdziemy przy jego nazwie w menu dokładną zawartość białka, węglowodanów i tłuszczy oraz liczbę kalorii, które w sobie zawiera. Najważniejsze jest to, że kuchnia bardzo szybko wydaje posiłki.
Oryginalność miejsca na skalę Polski sprawiła, że zainteresował się nim m.in. program Dzień Dobry TVN. Wyemitowano w nim specjalny materiał o House of Protein, a potrawy podawane w barze odwzorowano w telewizyjnej kuchni. Miejsce było także pozytywnie komentowane w radiu i wielokrotnie w Internecie.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (36)
-
2015-10-10 14:15
(1)
Same przyglupy pisza tutaj opinie. polaki biedaczki cebulaczki
- 8 13
-
2015-10-10 16:13
i czosnkowe smakosze
- 5 0
-
2015-10-10 13:06
Bez zastrzyku nie ma wyniku.
Meta na śniadanie, Deca na obiad, na kolację Susta. Ot i cały jadłospis.
- 21 2
-
2015-10-10 12:36
A czy dostanę tam szpinak w puszce? Taki żebym sam mógł sobie wycisnąć.
- 8 0
-
2015-10-10 11:44
Obsluga
Jeszcze niech obsluga sie troszke ogarnie z zamowieniami, bo jak bedzie wiekszy ruch to zgina :)).
Proponuje zanosic kucharzowi karteczki z potrawami a nie tylko mowic :))- 11 1
-
2015-10-10 11:03
nie pakuje i polecaam
jem tam czasami po pracy - jedyne miejsce w 3miescie gdzie po zjedzeniu nie czuje ciezaru w brzuchu a zdrowe najedzenie
- 17 3
-
2015-10-10 08:59
"Na szczęście w Gdańsku i od niedawna w Sopocie mamy miejsca, gdzie można zjeść zdrowo..."
no to w Gdyni i innych ludzie nam powymierają lub będą niezdrowi?
- 18 9
-
2015-10-10 07:33
Motto dnia
Szesciopak robi sie na talerzu , nie na silowni :)
Prawda jest ze taki bar wypelnil luke dla ludzi zwiazanych z silownia i zdrowym trybem zycia . Ja osobiscie jestem ciekaw cen . Poki co sam robie posilki ale czesto nie mam czasu wiec takie miejsce jak znalazl. Jesli ceny nie beda zaporowe a jedzenie pseudo zdrowe to na pewno wpadne !- 25 4
-
2015-10-10 01:01
wow,zjem stejka i będą bickikruszyna
- 12 9
-
2015-10-10 00:10
Ciekawe co na to Magda Gesler, szybko bo potrawy mrożone na zapas.
- 36 3
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.