• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Del Mar - Karaiby w Gdyni

artykuł sponsorowany
5 stycznia 2008 (artykuł sprzed 16 lat) 

Karaibskie wnętrze, latynoskie dźwięki i pyszne jedzenie czekają na gości restauracji Del Mar.



Specjalnością nowego miejsca na Plaży Miejskiej w Gdyni są dania z ryb i owoców morza, przyrządzone na sposób polski i śródziemnomorski.

Właściciele starali się aby wystrój wnętrza nawiązywał do niepowtarzalnego widoku z okien restauracji. Dzięki przeszklonym powierzchniom wydaje się, że przestrzenie Del Mar i plaży wzajemnie się przenikają. W pogodne dni goście skorzystać mogą z tarasu restauracji. Na najmłodszych natomiast czeka plac zabaw na plaży.
Z kolei w pozostałe dni można miło spędzić czas w niezwykle przestronnym wnętrzu. Zgromadzone w nim dekoracje, wiklinowe krzesła i palmy w efektownych donicach dają wrażenie pobytu w nadmorskim kurorcie. Choć wystrój doskonale współgra z bałtyckim wybrzeżem, obecność palm i bambusów pozwala poczuć się jak w tropikach. Wystrój jest nowoczesny i przytulny zarazem. Proste linie mebli doskonale grają z bogatą fakturą innych powierzchni.

Uwagę zwraca także nietypowa bryła budynku. Opiera się ona na trzech przenikających się okręgach, a stożkowate powierzchnie trzech dachów zwieńczone oryginalnymi kominami, łączą się ze sobą.

W Del Mar zjeść można obiad z najbliższymi, lub spotkać się w interesach. W ofercie znajduje się także organizacja imprez okolicznościowych.

Specjalności zakładu to między innymi Truchas a"la navarra czyli filet z pstrąga opiekany w plasterkach szynki serrano, serwowany na smażonych warzywach z sosem ziołowym lub Dorsz Del Mar z warzywami i pikantną kiełbasą hiszpańską chorizo.

Na romantycznej kolacji we dwoje zamówić można krewetki smażone na oliwie z masłem i koniakiem, podawane z grzankami, kompozycją sałat i sosami. To danie przewidziane dla dwóch osób.
Godny polecenia jest także pieczony halibut, serwowany z warzywami i sosem porowo-krewetkowym i grillowany łosoś, podawany na szpinaku z dipem anchois.

Jednak kuchnia Del Mar nie ogranicza się do ryb i owoców morza. Można zamówić także doskonały stek, soczystą pierś kurczaka, czy pierogi nadziewane borowikami i polane delikatnym sosem pietruszkowym.

Dla łasuchów, którzy posiłek lubią wieńczyć deserem przygotowano grzechu warte choć lekkie propozycje. Warto spróbować jabłko w cieście piwnym w płatkach migdałowych z dodatkiem cukru cynamonowego i gałką lodów waniliowych lub sorbetu cytrynowego.

Więcej informacji znajdziesz na delmar.gdynia.pl
artykuł sponsorowany

Miejsca

Opinie (20) 1 zablokowana

  • czas

    beznadziejna obsuga.a barmani wygladaja jak by cos pili lub coś brali !!!!!!!!!!

    • 0 0

  • spokojna i ciepła restauracyjka

    moim zdaniem jest to najoodpowiedniejsze miejsce na restauracje i chociaz teraz jest spokojnie jezeli chodzi o klientów to w sezsonie bedzie pekac w szwach szkoda tylko ze wlasciciele nie pomyslą o obrusach na stół wtedy juz w ogóle by było super kelnerki znają sie na rzeczy potrafią świetnie doradzić, nie każą na siebie czekać goraco polecam na zebrania biznesowe jak i na romantyczna kolacje we dwoje

    • 0 1

  • gość

    fajnie tylko nie wiem czy to bar czy restauracja młoda czarna kelnerka chyba dziś jest za kare w pracy jej zachowanie mi się nie podobało mam prawo przyj ść tylko na kawe powodzenia

    • 0 0

  • polecam

    pyszne jedzenie kelnerki miłe przefajna ta blondyna w kucyku zawsze miło spokojnie tylko deserów za małonie podoba mi się tylko to że lódzie mylą pojęcie słowa restauracja z barem piwnym

    • 0 0

  • czekolada

    na gorąco jest super - polecam. Poza tym nie ma tam tłoku , przynajmniej w zimowych miesiacach - można swobodnie pogadac

    • 0 0

  • To jest restauracja e nie drugi kontrast!

    Odwołując sie do wcześniejszej wypowiedzi, to jest restauracja a nie bar piwny, jeśli masz ochote wypic piwo to do Kontrastu. Byłam zjadłam, i bardzo mi sie podobało, obsługa bardzo miła i sympatyczna, jedzenie wyśmienite.

    • 0 0

  • bardzo fajnie!!!

    Bardzo fajna restauracja,super jedzenie,obsługa sympatyczna,ceny jak na restauracje przystało moim zdaniem względne.Rejony dla palacych i nie palących bardzo dobry pomysł.Ocena podsumująca b.dobra!!!

    • 0 1

  • greds

    zależy ile chcesz zapłacić za rybę.

    bo jak to bywa na pomorzu, nie zjesz dobrej ryby w barze rybnym za 20 zeta. dobra rybę zjesz w restauracji za 50!

    polska logika...

    • 0 0

  • ryba w Trójmieście - zasadniczo nie ma dobrego lokalu w 3city gdzie podają na prawdę smacznie przyżądzoną rybę

    zazwyczaj to jakies wysmażone g. w 'pachnącym' oleju i panierki jest prawie tyle samo co ryby ...

    • 0 0

  • to na Karaibach serwuja dorsze i pstragi ???

    to w zyciu tam nie pojade !!!
    jedz dorsze bo tylko g.... gorsze a ceny pewnie z kosmosu

    • 0 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d." (2 opinie)

(2 opinie)
89 - 129 zł
Kup bilet
pop

Juwenalia Gdańskie 2024 (40 opinii)

(40 opinii)
75 - 290 zł
Kup bilet

The Robert Cray Band: Groovin' 50 years! (1 opinia)

(1 opinia)
159 - 249 zł
blues / soul, rock / punk

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Międzynarodowy Festiwal Teatrów Plenerowych i Ulicznych odbywający się latem w Gdańsku to: