- 1 Zrobili karierę dzięki "Szansie na sukces" (14 opinii)
- 2 Gdzie na karaoke w Trójmieście? (27 opinii)
- 3 Co robić w długi weekend w mieście? (40 opinii)
- 4 "Grillujemy" współczesne kino (55 opinii)
- 5 Gdzie można grillować i zrobić ognisko? (34 opinie)
- 6 "Kaskader": kciuk w górę, a nawet dwa (20 opinii)
Karaibskie wnętrze, latynoskie dźwięki i pyszne jedzenie czekają na gości restauracji Del Mar.
Specjalnością nowego miejsca na Plaży Miejskiej w Gdyni są dania z ryb i owoców morza, przyrządzone na sposób polski i śródziemnomorski.
Właściciele starali się aby wystrój wnętrza nawiązywał do niepowtarzalnego widoku z okien restauracji. Dzięki przeszklonym powierzchniom wydaje się, że przestrzenie Del Mar i plaży wzajemnie się przenikają. W pogodne dni goście skorzystać mogą z tarasu restauracji. Na najmłodszych natomiast czeka plac zabaw na plaży.
Z kolei w pozostałe dni można miło spędzić czas w niezwykle przestronnym wnętrzu. Zgromadzone w nim dekoracje, wiklinowe krzesła i palmy w efektownych donicach dają wrażenie pobytu w nadmorskim kurorcie. Choć wystrój doskonale współgra z bałtyckim wybrzeżem, obecność palm i bambusów pozwala poczuć się jak w tropikach. Wystrój jest nowoczesny i przytulny zarazem. Proste linie mebli doskonale grają z bogatą fakturą innych powierzchni.
Uwagę zwraca także nietypowa bryła budynku. Opiera się ona na trzech przenikających się okręgach, a stożkowate powierzchnie trzech dachów zwieńczone oryginalnymi kominami, łączą się ze sobą.
W Del Mar zjeść można obiad z najbliższymi, lub spotkać się w interesach. W ofercie znajduje się także organizacja imprez okolicznościowych.
Specjalności zakładu to między innymi Truchas a"la navarra czyli filet z pstrąga opiekany w plasterkach szynki serrano, serwowany na smażonych warzywach z sosem ziołowym lub Dorsz Del Mar z warzywami i pikantną kiełbasą hiszpańską chorizo.
Na romantycznej kolacji we dwoje zamówić można krewetki smażone na oliwie z masłem i koniakiem, podawane z grzankami, kompozycją sałat i sosami. To danie przewidziane dla dwóch osób.
Godny polecenia jest także pieczony halibut, serwowany z warzywami i sosem porowo-krewetkowym i grillowany łosoś, podawany na szpinaku z dipem anchois.
Jednak kuchnia Del Mar nie ogranicza się do ryb i owoców morza. Można zamówić także doskonały stek, soczystą pierś kurczaka, czy pierogi nadziewane borowikami i polane delikatnym sosem pietruszkowym.
Dla łasuchów, którzy posiłek lubią wieńczyć deserem przygotowano grzechu warte choć lekkie propozycje. Warto spróbować jabłko w cieście piwnym w płatkach migdałowych z dodatkiem cukru cynamonowego i gałką lodów waniliowych lub sorbetu cytrynowego.
Więcej informacji znajdziesz na delmar.gdynia.pl
Miejsca
Opinie (20) 1 zablokowana
-
2009-11-17 11:26
czas
beznadziejna obsuga.a barmani wygladaja jak by cos pili lub coś brali !!!!!!!!!!
- 0 0
-
2008-02-27 17:48
spokojna i ciepła restauracyjka
moim zdaniem jest to najoodpowiedniejsze miejsce na restauracje i chociaz teraz jest spokojnie jezeli chodzi o klientów to w sezsonie bedzie pekac w szwach szkoda tylko ze wlasciciele nie pomyslą o obrusach na stół wtedy juz w ogóle by było super kelnerki znają sie na rzeczy potrafią świetnie doradzić, nie każą na siebie czekać goraco polecam na zebrania biznesowe jak i na romantyczna kolacje we dwoje
- 0 1
-
2008-01-26 14:10
gość
fajnie tylko nie wiem czy to bar czy restauracja młoda czarna kelnerka chyba dziś jest za kare w pracy jej zachowanie mi się nie podobało mam prawo przyj ść tylko na kawe powodzenia
- 0 0
-
2008-01-26 14:03
polecam
pyszne jedzenie kelnerki miłe przefajna ta blondyna w kucyku zawsze miło spokojnie tylko deserów za małonie podoba mi się tylko to że lódzie mylą pojęcie słowa restauracja z barem piwnym
- 0 0
-
2008-01-22 11:42
czekolada
na gorąco jest super - polecam. Poza tym nie ma tam tłoku , przynajmniej w zimowych miesiacach - można swobodnie pogadac
- 0 0
-
2008-01-17 15:14
To jest restauracja e nie drugi kontrast!
Odwołując sie do wcześniejszej wypowiedzi, to jest restauracja a nie bar piwny, jeśli masz ochote wypic piwo to do Kontrastu. Byłam zjadłam, i bardzo mi sie podobało, obsługa bardzo miła i sympatyczna, jedzenie wyśmienite.
- 0 0
-
2008-01-16 19:46
bardzo fajnie!!!
Bardzo fajna restauracja,super jedzenie,obsługa sympatyczna,ceny jak na restauracje przystało moim zdaniem względne.Rejony dla palacych i nie palących bardzo dobry pomysł.Ocena podsumująca b.dobra!!!
- 0 1
-
2008-01-07 11:36
greds
zależy ile chcesz zapłacić za rybę.
bo jak to bywa na pomorzu, nie zjesz dobrej ryby w barze rybnym za 20 zeta. dobra rybę zjesz w restauracji za 50!
polska logika...- 0 0
-
2008-01-06 23:04
ryba w Trójmieście - zasadniczo nie ma dobrego lokalu w 3city gdzie podają na prawdę smacznie przyżądzoną rybę
zazwyczaj to jakies wysmażone g. w 'pachnącym' oleju i panierki jest prawie tyle samo co ryby ...
- 0 0
-
2008-01-06 18:43
to na Karaibach serwuja dorsze i pstragi ???
to w zyciu tam nie pojade !!!
jedz dorsze bo tylko g.... gorsze a ceny pewnie z kosmosu- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.