• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Karnawałowe ostatki w Malinowym Ogrodzie

artykuł sponsorowany
28 stycznia 2008 (artykuł sprzed 16 lat) 

Słyszeliście kiedyś o funduszu wspierania dobrej zabawy i przeciwdziałaniu trzeźwości? Jeśli w najbliższą sobotę odwiedzicie restaurację Malinowy Ogród, to poznacie jego dobroczynny wpływ na karnawałową zabawę.



Niech nikt nie da się zwieść nazwie sobotniej zabawy. "Bal Osowianina" to impreza otwarta dla wszystkich: zarówno dla mieszkańców tej gdańskiej dzielnicy, jak i ich przyjaciół z całego Trójmiasta i okolic. By wziąć w niej udział wystarczy przyjechać w sobotę 2 lutego do restauracji Malinowy Ogród. A tam już się postarają byśmy o ostatniej sobocie karnawału 2008 szybko nie zapomnieli.

Zabawa zacznie się wraz z pierwszymi taktami muzyki granej na żywo przez zespół Szeyker.

Ponieważ od dobrej zabawy na parkiecie człowiek zwykłe głodnieje, w czasie sobotniego balu w Malinowym Ogrodzie nie zabraknie zróżnicowanego menu, z którego zadowoleni powinni być nawet najbardziej wybredni smakosze.

I tak na sam początek, żeby nabrać sił przed ostatnią sobotnią nocą karnawału kelnerzy podadzą schabik cielęcy faszerowany musem orzechowo - migdałowym z dodatkiem sosu korniszonowego i pomidorków koktajlowych. Zaraz po nim lekka zupa: consomme z gotowanymi jarzynami i kluseczkami ziołowymi i już można będzie ruszać na parkiet.

Na parkiecie będzie można nie tylko kręcić piruety przy muzyce Szeykera, ale także wygrywać konkursy z nagrodami.

Gdy przyjdzie czas, by ochłonąć i wzmocnić się na stołach pojawi się danie główne, czyli medaliony z perliczki owijane bekonem, podane na duszonych warzywach z dodatkiem sosu wiśniowego i kluseczek serowych. Danie delikatne, by ciała uczestników balu nie stały się ociężałe i zarazem treściwe, by wszystkim starczyło energii na zabawę do rana. Po północy zaś na stołach pojawi się Boeuf Strogonoff z polędwicy wołowej, podany z gorącymi bułeczkami.

Pomiędzy tańcami cały czas będzie można się posilać frykasami z zimnego bufetu: śledziem w dwóch smakach, okoniem morskim marynowanym w pikantnym occie pomidorowym, terriną z pstrąga potokowego.

Smakosze czerwonego mięsa będą delektować się pieczonym schabem w panierce ziołowej, roladą cielęca faszerowana pikantnym omletem i pasztetem z dzika.

Dla miłośników drobiu kucharz przygotuje roladę z indyka faszerowana fetą i zielonym pieprzem.
Miłośnicy lekkich dań z przyjemnością sami skomponują sobie ulubioną sałatę z dużego wyboru składników: feta, mozzarella, grillowana pierś z kurczaka, pestki dyni, ziarna słonecznika, sos jogurtowy, sos vinaigrette.

A do tego zawsze odświeżające i pełne energii owoce i słodycze, m.in. puszysty deser owocowy, sernik i jabłecznik.

To wszystko? Jeszcze jedna, ale ważna rzecz: tajemniczy fundusz, o którym wspomnieliśmy na samym początku. W tę ostatnią sobotnią noc karnawału fundusz dobrej zabawy i przeciwdziałaniu trzeźwości weźmie na siebie aż jedną czwartą rachunków za alkohol i napoje. Dzięki temu na taki właśnie upust z będą mogli liczyć goście zamawiający trunki w czasie balu.

2 lutego, ostatnia sobota karnawału 2008 r.
Niezapomniany i pełen niespodzianek
BAL OSOWIANINIA
przyjaciele spoza Osowej - 165 zł
mieszkańcy dzielnicy - 139 zł
gorące rytmy zapewni zespół Szeyker
kucharz serwuje:
zimne przekąski,
zupa
danie główne
bufet,
danie gorące po północy

restauracja Malinowy Ogród, Osowa, ul.Pegaza 2
rezerwacje: 058 554 61 43, 0 662 014 855
szczegóły: MalinowyOgrod.pl
artykuł sponsorowany

Brak możliwości dodawania opinii

Wydarzenia

South Molo Festival - Delfinalia 2024 (5 opinii)

(5 opinii)
105,22 zł
hip-hop, festiwal muzyczny, w plenerze

Paweł Stasiak z zespołem PapaD (1 opinia)

(1 opinia)
120 zł
Kup bilet
pop

ADELE - Tribute from London by Stacey Lee

148 zł
Kup bilet
pop

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Gdynia stała się tłem fabularnym dla serialu kryminalnego, w którym główną rolę gra Agata Kulesza. O jaką produkcję chodzi?