• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Kolejny Surfburger otwarty. Nowy lokal na Chełmie

30 października 2015 (artykuł sprzed 8 lat) 
  • Nowy lokal Surfburgera znajduje się pawilonach handlowych przy ul.  Władysława Cieszyńskiego 1C. To bar o powierzchni 90 mkw., który pomieści do 50 osób.

Surfburger to dla trójmiejskich miłośników jedzenia ulicznego synonim wysokiej jakości burgerów. Do dwóch foodtrucków i dwóch stacjonarnych barów właśnie dołączył trzeci lokal na Chełmie.



SurfBurger w ciągu dwóch lat osiągnął spory sukces. Firma założona przez Łukasza Wingerta i Wojciecha Kamińskiego startowała od foodtrucka - jednego z pierwszych w Trójmieście. Oryginalne i wysokiej jakości burgery momentalnie zdobyły serca trójmiejskich smakoszy jedzenia ulicznego. Właściciel postanowili więc otworzyć niewielki bar na Morenie, który okazał się strzałem w dziesiątkę. Potem było już z górki: drugi foodtruck obsługujący festiwale muzyczne i prywatne imprezy firmowe oraz lokal w Śródmieściu, który rozruszał gastronomicznie coraz modniejszą dziś ulicę Garncarską , powtórzyły sukces. Na kolejny bar nie trzeba było długo czekać.

- Zdecydowaliśmy się na Chełm, ponieważ tamta okolica nie ma zaplecza gastronomicznego. Brakuje miejsc, gdzie można zjeść coś dobrego, napić się piwa czy spotkać z przyjaciółmi i rodziną. To zresztą problem wielu blokowisk w Gdańsku, dlatego kolejny lokal otworzymy również poza centrum - zapowiada Mariusz Skłodowski, menedżer Surfburgera.
Nowy Surfburger znajduje się w nowo wybudowanym centrum handlowym przy ul. Władysława Cieszyńskiego 1C zobacz na mapie Gdańska. To bar o powierzchni 90 mkw., który pomieści do 50 osób, co czyni go największym spośród wszystkich trzech należących do firmy.

  • Stali klienci nie będą specjalnie zaskoczeni, ponieważ podstawowa oferta, czyli bułki z wołowiną na kilka sposobów, została bez zmian. Nowością są bułki maślane.
- W nowym miejscu oczywiście kontynuujemy naszą pasję do domowych burgerów przyrządzanych z naturalnych i świeżych składników - mówi Skłodowski.
Burgery w Surfie - jak o sieci mówią bywalcy - to zawsze kotlety ze stuprocentowej wołowiny, codziennie wypiekane pełnoziarniste bułki na naturalnym zakwasie, świeże warzywa i dodatki oraz autorskie sosy.

Stali klienci nie będą specjalnie zaskoczeni, ponieważ podstawowa oferta, czyli bułki z wołowiną na kilka sposobów, została bez zmian. Wciąż zjemy "Speciala" (16 zł), "Karmela" z norweskim kozim serem karmelowym (19 zł), "Słodkiego Górala" z oscypkiem i borówką (18 zł) czy "Wege" z kotletem orzechowo-warzywnym (17 zł). W menu znajdziemy również burgery miesiąca - obecnie jest burger z dzika. W sprzedaży są także niemrożone frytki belgijskie (5 zł za małą i 9 zł za dużą porcję).

- Nowością są bułki maślane, które świetnie się komponują m.in. z burgerem z serem karmelowym - dodaje Skłodowski.
  • W ofercie nowego lokalu są również "pankejki", czyli puszyste naleśniki na słodko w stylu amerykańskim.
  • Stali klienci nie będą specjalnie zaskoczeni, ponieważ podstawowa oferta, czyli bułki z wołowiną na kilka sposobów, została bez zmian. Nowością są bułki maślane.
W nowym punkcie zjeść można także "pankejki" (15 zł), czyli pulchne naleśniki w stylu amerykańskim, które swoją premierę miały w lokalu na Garncarskiej. W Surfie serwuje się je na słodko, m.in. z truskawkowymi piankami, cukierkami m&ms, masłem orzechowym, ciasteczkami oreo i czekoladą lub boczkiem i bananem.

Do burgera serwowane są napoje firmy FritzKola, które nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników i są zdrowszą alternatywą dla popularnych korporacyjnych marek. W ofercie są również napoje Mr. Dark, soki oraz - nowość na trójmiejskim rynku - ekologiczny napój relaksujący The Haze.

Niedługo w sprzedaży będą piwa rzemieślnicze z Czech i Polski.

Lokal na Chełmie czynny jest od poniedziałku do czwartku w godz. 11-22, w piątki do godz. 23, w soboty w godz. 11-23, a w niedzielę w godz. 12-22. Dowóz na telefon (537 470 470) realizowany jest do 3 km.

- Warto również śledzić nasze promocje na facebooku, na przykład w poniedziałki wszystkie burgery w lokalach sprzedajemy za 15 zł - kończy Skłodowski.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (72)

  • Smród burger

    Nie kumam dlaczego tak chwała to
    Dawałem im szansę trzy razy i już więcej tam nie pójdę
    Sorry to jest jakaś pomyłka ludzie tam to żenada a właściciel ten grubaska beka z niego c*otka klotka

    • 12 6

  • naciagane opinie (6)

    Dokladnie widac,ze wszystkie pozytywne opinie byly pisane w tym samym czasie pewnie,prze samego menadzera.
    Burgery tragedia,obsluga bez doswiadzenia...nie polecam.

    • 17 7

    • Racja dobrego menadżera mają a jakość slaba

      Shift i tyle

      • 6 2

    • konkurencja (4)

      to niby gdzie sa lepsze burgery ?

      • 1 0

      • wszędzie

        • 2 1

      • (2)

        Czarny Burger na Dmowskiego 16 we Wrzeszczu, od jakiegoś czasu hit

        • 0 1

        • (1)

          w czarnym burgerze? w tej dziurze gdzie menagerem jest jakis smarkacz z mlekiem pod nosem??

          • 0 2

          • Nie obchodzi mnie kto jest menagerem.. Ważne, ze jedzenie jest wyższych standartów niż w Surfie. Pozdrawiam, komentujących oraz zawistnych pracownikow.

            • 0 1

  • Najlepsze burgery jakie jadłam!

    • 2 4

  • 3x tak!

    W koncu na chelmie! Tuz pod blokiem! Bede wpadac codziennie, w kapciach, na GORALA! dzieki Wam, jestescie wspaniali!

    • 4 4

  • Bułka z kotletem za dwie dychy to przeginka. A kolejna to... (1)

    ... nachalne wychwalanie na zlecenie. Rozumiem, że artykuł sponsorowany, ale niech ludzie sami ocenią, czy to takie dobre - smaczny produkt wybroni się sam. Ja tam się nie wybiorę, właśnie przez nachalność niby-komentujących.

    • 17 2

    • Twoj problem

      co za glupie podejscie.

      • 0 5

  • Jak fan burgerów mogę napisać z pełną odpowiedzialnością, że jest to najgorsze miejsce w okolicy, które robi burgery (4)

    SurfBurger nie ma pojęcia jak robić burgery. Świeżość składników pozostawia wiele do życzenia. Jadłem tam dwa razy i dwa razy się sparzyłem. Od roku omijam te jeżdżące budy szerokim łukiem. Przykładowo chwalą się, że podają hamburgera w super crispy bun, tymczasem otrzymałem czerstwe pieczywo. Za drugim razem było jeszcze gorzej, bo składniki na pewno nie były świeże - miałem poważne problemy żołądkowe i nawet Fritz-Kola nie pomogła.

    • 8 3

    • crispy bun (1)

      A ty nadal od dwóch lat to samo w kółko

      • 0 2

      • g*wna się nie zapomina

        • 3 0

    • pieprzysz jak potłuczony (1)

      własnie SurfBurger ma pojęcie jak robić burgery i to kozackie ! niby skąd zbudowali taką renomę i markę ? bo na pewno nie z tego, że ludziom ich burgery nie smakują.

      • 0 3

      • Renoma stad ze byl to jeden z pierwszych foodtruckow..

        • 2 0

  • Tomasz Jankowski

    Jem TYLKO w Surfie i nie tyje!!

    • 3 5

  • Najlepszy burger w 3mieście (1)

    Te łapki w dół przy każdym pozytywnym komentarzu tego miejsca to chyba konkurencja daje, bo coś CZARNO to wygląda! :D
    Burgery 10/10!!! Nigdy nie zawiodłam się na Surfburgerze, a Nacho z gorącym sosem serowym to najlepsze co można zjeść po ciężkim dniu. Poza tym burger sezonowy z mięsem z dzika to coś niesamowitego, mięso rozpływa się w ustach,a nowa maślana buła z karmelem i bekonem smakuje zarąbiście! Polecam wpaść i sprawdzić te nowości, a do tego naprawdę ciekawe promocje każdego dnia. Cena adekwatna do jakości produktu, a obsługa spisuje się na medal! TAK DALEJ!

    • 4 12

    • kolejna sciemniona opinia

      Skonczcie z tym swoim sztucznym piarem,czuc to przeciez na odleglosc

      • 4 1

  • super Burger

    Powiem krótko jeśli te burgery smakują tak jak wyglądają na zdjęciu to ja się na nie pisze od razu cena też ok

    • 1 5

  • za tą cene to ja wolę pójść do restauracji

    a nie bułkę z kotletem jeść

    • 7 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d." (2 opinie)

(2 opinie)
89 - 129 zł
Kup bilet
pop

The Robert Cray Band: Groovin' 50 years! (1 opinia)

(1 opinia)
159 - 249 zł
blues / soul, rock / punk

Paweł Stasiak z zespołem PapaD (1 opinia)

(1 opinia)
120 zł
Kup bilet
pop

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Która z sopockich restauracji brała udział w programie "Kuchenne Rewolucje" prowadzonym przez Magdę Gessler?