• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Kuchnia Molekularna dla każdego

26 listopada 2011 (artykuł sprzed 12 lat) 

Dzięki firmie thefood.pl od kilku miesięcy można dotknąć, zasmakować, a nawet przygotować samemu takie cuda jak: Tagiatelle z Whiskey, sorbet Mojito czy owocowy kawior z ciekłego azotu.



Lodowy kawior z owoców leśnych na śmietance waniliowej. Lodowy kawior z owoców leśnych na śmietance waniliowej.
Sferyczny ser mozarella na galaretce pomidorowej z sosem pesto. Sferyczny ser mozarella na galaretce pomidorowej z sosem pesto.
Tagiatelle z Whiskey z pianką żurawinową. Tagiatelle z Whiskey z pianką żurawinową.
- Pokazy kuchni molekularnej to niesamowite show. Nasza firma udowadnia wszystkim, że gotowanie może być przyjemne, a czerpanej z tego radości nie ma końca! Oferowane przez nas pokazy to idealna oferta dla różnego rodzaju imprez biznesowych oraz uroczystości rodzinnych - tłumaczy Mateusz Trzeciak, założyciel thefood.pl, mieszczącej się w Gdyni, przy ul. Słupeckiej zobacz na mapie Gdańska.

Czytając menu i przeglądając zdjęcia, nasza wyobraźnia siłą rzeczy zaczyna mocno pracować....

No bo jak wyobrazić sobie tymiankowe lizaki z parmezanu? A czy ktoś kiedyś słyszał o sałatce z soku owocowego, serwowanej jako shot z probówki w formie sferycznego kawioru? Czy jest może ktoś, kto jest w stanie wyobrazić sobie sferyczne balony z sera mozarella, pękające w ustach?

Jeśli chcemy aby organizowane przez nas wydarzenie zapadło na długo w pamięć naszym gościom - oferta thefood.pl na pewno podoła temu wyzwaniu.

Powstawaniu tym malutkim dziełom sztuki towarzyszy mnóstwo widowiskowej pary, wydobywającej się z ciekłego azotu, osiągającego temperaturę -197°C.

Odważni mogą poczuć ten efekt na własnej skórze. A jeśli podczas pokazu znajdą się osoby bardziej śmiałe - mogą zmierzyć się z galaretką z wódki lub Tagiatelle z Whiskey z pianką żurawinową. Ostrzegamy, następnego dnia nie ominą nas konsekwencje, również może boleć głowa jak po tradycyjnych drinkach.

- Dla chętnych pogłębienia wiedzy na temat Kuchni Molekularnej przygotowaliśmy również pakiet szkoleń dzięki współpracy z Pawłem Wątorem i jego firmą Food-Live! - zapowiada Mateusz Trzeciak.

Tym razem zbliżająca się firmowa Wigilia może być magiczna i wyjątkowa dzięki thefood.pl. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy na www.thefood.pl

Kto nie lubi dobrego jedzenia?
Ten kto to lubi, niechaj również polubi thefood.pl na facebooku!

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (5)

  • Super sprawa

    Polecamy byliśmy na takim pokazie magiczne chwile

    • 6 5

  • 39 zł / osoba
    Powyżej 100 osób upust 7%

    • 3 2

  • kuchnia molekularna , piekna sprawa , byłem na takim pokazie i polecam wszystkim nie zastanawiajcie sie tylko zamawiajcie pokaz juz dzis pozdro

    • 5 0

  • (1)

    Sa lepsi kucharze ktorzy pokazuja dobra kuchnie molekularna:

    Amaro, Konik czy Bos.

    • 0 0

    • to oglądaj AMARO

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d." (2 opinie)

(2 opinie)
89 - 129 zł
Kup bilet
pop

Juwenalia Gdańskie 2024 (40 opinii)

(40 opinii)
75 - 290 zł
Kup bilet

The Robert Cray Band: Groovin' 50 years! (1 opinia)

(1 opinia)
159 - 249 zł
blues / soul, rock / punk

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

W którym roku odbyły się pierwsze gdyńskie CudaWianki?