- 1 Juwenalia: Bajm, LemON i strefy z nagrodami (52 opinie)
- 2 Trzydniowa kulinarna Feta na stoczni (51 opinii)
- 3 Momoa spotkał się z Michalczewskim (58 opinii)
- 4 Chowają pieniądze w miejscach publicznych (51 opinii)
- 5 Jason Momoa w gdańskiej restauracji (137 opinii)
- 6 Juwenalia Gdańskie: koncerty i atrakcje (12 opinii)
Kuchnia Molekularna dla każdego
Dzięki firmie thefood.pl od kilku miesięcy można dotknąć, zasmakować, a nawet przygotować samemu takie cuda jak: Tagiatelle z Whiskey, sorbet Mojito czy owocowy kawior z ciekłego azotu.
Czytając menu i przeglądając zdjęcia, nasza wyobraźnia siłą rzeczy zaczyna mocno pracować....
No bo jak wyobrazić sobie tymiankowe lizaki z parmezanu? A czy ktoś kiedyś słyszał o sałatce z soku owocowego, serwowanej jako shot z probówki w formie sferycznego kawioru? Czy jest może ktoś, kto jest w stanie wyobrazić sobie sferyczne balony z sera mozarella, pękające w ustach?
Jeśli chcemy aby organizowane przez nas wydarzenie zapadło na długo w pamięć naszym gościom - oferta thefood.pl na pewno podoła temu wyzwaniu.
Powstawaniu tym malutkim dziełom sztuki towarzyszy mnóstwo widowiskowej pary, wydobywającej się z ciekłego azotu, osiągającego temperaturę -197°C.
Odważni mogą poczuć ten efekt na własnej skórze. A jeśli podczas pokazu znajdą się osoby bardziej śmiałe - mogą zmierzyć się z galaretką z wódki lub Tagiatelle z Whiskey z pianką żurawinową. Ostrzegamy, następnego dnia nie ominą nas konsekwencje, również może boleć głowa jak po tradycyjnych drinkach.
- Dla chętnych pogłębienia wiedzy na temat Kuchni Molekularnej przygotowaliśmy również pakiet szkoleń dzięki współpracy z Pawłem Wątorem i jego firmą Food-Live! - zapowiada Mateusz Trzeciak.
Tym razem zbliżająca się firmowa Wigilia może być magiczna i wyjątkowa dzięki thefood.pl. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy na www.thefood.pl
Ten kto to lubi, niechaj również polubi thefood.pl na facebooku!
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (5)
-
2013-02-03 20:21
(1)
Sa lepsi kucharze ktorzy pokazuja dobra kuchnie molekularna:
Amaro, Konik czy Bos.- 0 0
-
2013-02-21 14:28
to oglądaj AMARO
- 0 0
-
2011-12-03 20:11
kuchnia molekularna , piekna sprawa , byłem na takim pokazie i polecam wszystkim nie zastanawiajcie sie tylko zamawiajcie pokaz juz dzis pozdro
- 5 0
-
2011-11-27 00:07
39 zł / osoba
Powyżej 100 osób upust 7%- 3 2
-
2011-11-26 09:46
Super sprawa
Polecamy byliśmy na takim pokazie magiczne chwile
- 6 5
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.