- 1 Jason Momoa w gdańskiej restauracji (131 opinii)
- 2 Co Jason Momoa robi w Gdańsku? (73 opinie)
- 3 Open House Gdynia: 90 lokalizacji (2 opinie)
- 4 Sanah wystąpi na Skwerze Kościuszki (82 opinie)
- 5 Zaprojektowała stroje dla Marilyna Mansona (22 opinie)
- 6 Planuj Tydzień: Noc Muzeów i Juwenalia (8 opinii)
Największy w Trójmieście bazar z ekologiczną żywnością czynny także w sobotę
Znaleźć prawdziwie ekologiczne i regionalne produkty wcale nie jest tak łatwo, jak się wielu wydaje. Możliwość zakupu takiej żywności oferuje Gdański Bazar Natury, gdzie wystawcy nie tylko sprzedają, ale także odpowiadają na wszystkie pytania dotyczące sprzedawanych produktów.
Klienci mogą kupować u 40 wystawców, którzy przyjeżdżają do Gdańska z całej Polski. W Hali Olivia oferują produkty takie jak: zioła, ekologiczne wędliny, świeże warzywa, drób, miody, sery, produkty garmażeryjne. W ofercie znajdują się także świeże i wędzone ryby, chleby, przetwory, ciasta, nabiał i sery i inne produkty, które ciężko jest nabyć w dobrej jakości w supermarketach, sklepach osiedlowych czy na zwykłych targach.
Na Gdańskim Bazarze Natury wystawcy cenią sobie indywidualny kontakt z każdym z klientów. Dlatego zawsze można ich o wszystko zapytać oraz rozwiązać każdą wątpliwość.
- Każdy z odwiedzających ma możliwość poznania i porozmawiania z producentem danego wyrobu, dzięki czemu ma okazję dowiedzieć się, w jaki sposób powstają produkty, które spożywają oraz jakie mają właściwości - opowiadają organizatorzy przedsięwzięcia.
Wśród wystawców znajdują się sprawdzeni i najlepsi producenci i rolnicy. W ten sposób kupujący mają pewność, że produkty są najwyższej jakości i nie muszą mieć żadnych obaw o ich skład ani pochodzenie.
Od połowy stycznia Gdański Bazar Natury oprócz czwartków w godzinach 14-19 jest także czynny w soboty w godz. 9-14. Zdecydowało ogromne powodzenie, jakim cieszyły się czwartkowe popołudnia z ekologiczną i zdrową żywnością.
W najbliższą sobotę, 24 stycznia w Hali Olivia odbędzie się gotowanie oraz degustacja na żywo z ekologicznych produktów, które można nabyć na Gdańskim Bazarze Natury. Gotować będzie Paweł Pawluk, szef kuchni restauracji Senso w hotelu Scandic. Całą akcję poprowadzi Michał Turek - dziennikarz, który jest autorem i prowadzącym audycji "Turek pomoże od kuchni" emitowanej w Radiu Plus.
Więcej informacji o Gdańskim Bazarze Natury można znaleźć na profilu przedsięwzięcia na Facebooku.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (33) 1 zablokowana
-
2015-03-06 22:31
Re: Największy w Trójmieście bazar z ekologiczną żywnością czynny także w sobotę
Inicjatywa fajna, ale skąd możemy mieć pewność, że ta żywność jest wolna od chemii i czy jest prawdziwa, zdrowa.
Ja kupiłam 1litr mleka koziego za 10zł, które okazało się być zwykłym mlekiem ze sklepu za 2,30zł. Do głowy mi nie przyszło, że mleko kozie może być nie kozie i podałam je mojemu synkowi, który jest uczulony na krowie mleko. Biedak zwijał się z bólu :( przez kilka dni i miał rozwolnienie.
Przestrzegam!
Polecam za to wyroby z Ostródy: oleje: lniany, rzepakowy, kasze jaglaną. Jakość pierwszorzędna!- 2 1
-
2016-03-28 07:06
Super inicjatywa
Jestem z Sopotu, a co tydzień staram się być na bazarze. Dla mnie świetne miejsce. Orłem z matematyki nie byłem, ale liczbie stanowisk jest na pewno bliżej do 40 niż do 10. Za każdym razem znajduję wszystko, co chciałem.
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.