• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Nowa odsłona menu restauracji Barracuda

19 listopada 2011 (artykuł sprzed 12 lat) 
Jedną ze specjalności nowego menu Barracudy będą ryby, choć kucharze nie zapomną także o miłośnikach mięs, serwując im m.in. steki wołowe. Jedną ze specjalności nowego menu Barracudy będą ryby, choć kucharze nie zapomną także o miłośnikach mięs, serwując im m.in. steki wołowe.
Mimo młodego wieku Kamil Sadowski, nowy szef kuchni Barracudy, pracował jako szef kuchni w pięciogwiazdkowych hotelach. Mimo młodego wieku Kamil Sadowski, nowy szef kuchni Barracudy, pracował jako szef kuchni w pięciogwiazdkowych hotelach.
W Barracudzie serwowane będzie wino z południa Francji, z winnic Cotes de Ventoux. W Barracudzie serwowane będzie wino z południa Francji, z winnic Cotes de Ventoux.

W sierpniu minęło 6 lat, odkąd przy Bulwarze Nadmorskim w Gdyni zobacz na mapie Gdyni powstała Restauracja Barracuda. Teraz stali klienci, którzy przez te lata związali się z restauracją, dostaną prezent: nowy szef kuchni zapowiedział odświeżone, spektakularne menu.



Jak potrzebne na kulinarnej mapie Gdyni było to miejsce, najlepiej świadczy popularność restauracji, którą po sześciu latach działania wciąż odwiedzają liczni goście. Przychodzą tu nie tylko dla ciekawego menu, oryginalnego wystroju wnętrza, ale także dla wyjątkowego widoku na Zatokę Gdańską i port w Gdyni. Niewiele jest w Trójmieście miejsc, które mogą rywalizować z taką panoramą.

Od początku swojego istnienia Barracuda dawała swoim klientom szeroki wybór. Na ich życzenie organizuje wytworne bankiety, kameralne spotkania rodzinne i biznesowe, ale przede wszystkim stara się zaspokoić gusta i oczekiwania indywidualnych gości. A ponieważ te się zmieniają i cały czas rosną, także oferta Barracudy się zmienia i odświeża.

Od dziś jest to bardziej widoczne, bo restauracja ma nowego szefa kuchni, który już zapowiedział spore zmiany w menu. Odtąd ma być ono wyraziste, rozpoznawalne, świeże i zaskakujące.

Tym odważnym młodym człowiekiem, który chce przetestować kubki smakowe stałych gości Barracudy, jest zdolny młody kucharz z pasją i wiedzą kulinarną Kamil Sadowski . Mimo młodego wieku ma już spore doświadczenie: przez ostatnie lata pracował jako szef kuchni w pięciogwiazdkowych hotelach, a wcześniej zdobywał szlify w renomowanych zagranicznych restauracjach i hotelach.

Dla stałych gości zmiana będzie odświeżająca, dla nowych - będzie wspomnieniem z wakacyjnych podróży po kurortach śródziemnomorskich i ich restauracjach. Dla wszystkich miłym zaskoczeniem mogą być ceny, dostosowane do polskich kieszeni, oraz wielkość dań przystępne, dostosowana do apetytu największych nawet łakomczuchów.

W nowej karcie znajdą się m.in. zupy z warzyw sezonowych w niespotykanych odsłonach, świeże makarony sporządzane przez kucharzy w restauracyjnej kuchni, zakąski ciepłe oraz gorące. Na stołach królować będą świeże ryby bałtyckie takie jak dorsz czy łosoś, jak również egzotyka w postaci barracudy czy barramundi. Nie zabraknie owoców morza z krewetkami, przegrzebkami i mulami. Smakosze bardziej tradycyjnej kuchni w menu znajdą m.in. soczyste steki z najwyższej jakości wołowiny.

Znakiem rozpoznawczym Kamila Sadowskiego stały się również niespotykane wcześniej połączenia składników w deserach, które zaowocowały powstaniem kremu pomarańczowego pod gorzką czekoladą czy waniliowo-różanego creme brulle.

Miłośnikom wina restauracja proponuje specjalnie wyselekcjonowane i etykietowane dla restauracji Barracuda wino francuskie.

To wszystko sprawia, że podczas jesiennego spaceru nad morzem w Gdyni, nie sposób znaleźć lepszego miejsca na zjedzenie rodzinnego obiadu. Problem w tym, że kuchnia Barracudy uzależnia, więc - miły gościu - pogódź się z tym, że do tej restauracji będziesz wracał jeszcze nie jeden raz.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

  • Barracuda Gdynia, bulwar nadmorski im feliksa nowowiejskiego 10

Opinie (20) 2 zablokowane

  • sprawdze (2)

    mam nadzieje że tak jak wygląda tak smakuje.

    • 10 4

    • w Polsce panuje chamska tradycja więc nie ma co liczyć na przyzwoite jedzenie (1)

      musi wymienić się całe pokolenie. To zchamiałe musi odejść a raczej na to nie widze perspektyw w tym ciemnogrodzie.

      • 4 4

      • Mowisz o sobie to mow za siebie.

        .

        • 1 5

  • Zmiana menu (2)

    Ja tylko żałuję że nie ma Karguleny. Chodziliśmy na nią z żoną nie raz, specjalnie jechaliśmy kilkadziesiąt kilometrów :-) Dobrze że choć szaszłyki krewetkowe zostały, mniam ...Polecam

    • 9 6

    • kilkadziesiąt kilometrów brzmi poważniej niż z Gdańska

      :)

      • 6 1

    • dlaczego w artykule sponsorowanym wyłaczone zostały oceny ujemne pod postami napisanymi za pieniądze?

      bo nie rozumiem. Na początku były tylko kasowane a teraz całkiem nie można minusować. Przecież na gołe oko widać, że powyższy post jest oszustwem właściciela Baracudy.

      • 4 5

  • Kamilu, a co z Twoją kuchnią molekularną ?

    • 10 3

  • ?????? (1)

    A ceny wyższe ?

    • 8 5

    • Ceny bez zmian

      • 5 1

  • pan Kamil musi się jeszcze dużo nauczyć,niestety rybki mrożone.szkoda,,....

    • 6 6

  • Wczoraj miałem szanse spróbowania nowego menu z barracudy, jadłem łososia z pieczonym seler oraz ziemniaki z wasabi i muszę przyznać że połączenie naprawdę smaczne wszystko super. Fajnie że ktoś stara robić się coś nowego

    • 6 1

  • SUPER RESTAURACJA

    CZESTO ZAGLADAM ZAWSZE MILAOBSLUGA I DANIA SMACZNE REWELACJA POLECAM

    • 4 2

  • sef kuchni

    super ze jest nowy szef kuchni.

    • 4 2

  • jak mozna byc mlodym a doswiadczonym?skoro pracowal w wielu renomowanych restouracjach i to 2lata!!!!daje duzo do myslenia.czyli nigdzie nie zagrzal miejsca.troszke pokory-wtym fachu doswiadczenie zdobywa sie lata!!!!a nie dwa.pokory pokory jeszcze raz .pokory

    • 2 4

  • Szef w 5* hotelach??? (1)

    z tego co sie orientuje to Kamil byl szefem w 3* hotelu a w 5* byl Chefem de Partie troszke tu kogos ponioslo ;)

    • 4 4

    • widocznie mało wiesz o Kamilu :) jego kariera to nie tylko praca w Polsce

      • 2 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d." (2 opinie)

(2 opinie)
89 - 129 zł
Kup bilet
pop

Juwenalia Gdańskie 2024 (40 opinii)

(40 opinii)
75 - 290 zł
Kup bilet

The Robert Cray Band: Groovin' 50 years! (1 opinia)

(1 opinia)
159 - 249 zł
blues / soul, rock / punk

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Gdzie w Gdańsku odbywa się organizowany od lat Gdański Festiwal Tańca?