- 1 Jason Momoa w gdańskiej restauracji (132 opinie)
- 2 Co Jason Momoa robi w Gdańsku? (73 opinie)
- 3 Planuj Tydzień: Noc Muzeów i Juwenalia (8 opinii)
- 4 Open House Gdynia: 90 lokalizacji (5 opinii)
- 5 Sanah wystąpi na Skwerze Kościuszki (82 opinie)
- 6 Ciotka i skandal w uzdrowisku (48 opinii)
Nowe oblicze Pizzerii Królewskiej
Kilkadziesiąt gatunków prawdziwej włoskiej pizzy, to nie jedyna oferta Pizzerii Królewskiej, jednej z najstarszych w Gdańsku. Niedawno przeszła ona istną metamorfozę wnętrza, a także menu.
Pizza, sztandarowa potrawa rodem z Włoch, choć Grecy twierdzą inaczej, to od setek lat drożdżowy placek z różnymi dodatkami, który uwielbia niemal cały świat. Nie inaczej jest w naszym kraju. Choć pizzerii mamy bez liku, to nieliczne mają tak dobrą renomę jak Pizzeria Królewska. Od niemal 15 lat mieści się ona w samym sercu Gdańska, przy Targu Węglowym.
- Niedawno zakończyliśmy remont, zmienił się zupełnie nasz wystrój. Jest bardziej nowoczesny, mamy nowe meble, kolory, ale też o wiele szerszą ofertę menu. Warto do nas wstąpić, aby spróbować zupy cebulowej, tagliattelle carbonara, a na deser przepyszną szarlotkę - zachęca Piotr Sadowski, manager z Pizzerii Królewskiej.
Obok oferowanych do tej pory niemal 40 gatunków pizzy prosto z pieca, pojawiły się nowości, czyli pizza z włoską szynką oraz świeżymi ziołami, lub pizza z kurczakiem kukurydzą i serem pleśniowym.
- Zupełną nowością w naszej ofercie jest "Lunch Time". Codziennie oferujemy zestaw obiadowy złożony z dwóch dań, czyli zupy i drugiego dnia za 13,99 zł. Każdego dnia między godz. 11 a 15 do wyboru są dwa rodzaje zestawów, a menu zmieniane jest codziennie - wyjaśnia Piotr Sadowski.
Zmieniły się też godziny otwarcia Królewskiej, teraz w piątki i soboty można tam kosztować pyszne dania aż do godz. 23. Jest to szczególnie ważne dla "wieczornych" łasuchów, bo od godz. 20 każda duża pizza jest w cenie małej. Ponadto codziennie między godzinami 10:00 - 13:00 i 17:00 - 19:00 każda mała pizza kosztuje 10 zł.
Jeżeli nie chcemy osobiście poznać nowego wnętrza królewskiej, albo nie mamy na to czasu, wystarczy zadzwonić pod jeden z dwóch numerów (58)301-58-90 lub 698-048-443 i zamówić danie do domu lub pracy, a wszystko zostanie dowiezione w jak najkrótszym czasie, smaczne i gorące.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (82) 8 zablokowanych
-
2010-11-15 20:40
w pizzy najwazniejsze jest ciasto i ser (1)
wiekszosc gdanskich pizzerii ze wzglwedu na koszty dodaje polska mozzarele ktora nijak sie ma do oryginalnej. w zwiazku z pow. pizza taka jest niejadalna
- 3 1
-
2010-11-15 22:28
Czyś ty zwariował w pizzach nie ma ani grama mozzareli
tylko taki coś o nazwie serytura,
tzn.substytut sera
do kupienia w marketach,- 0 0
-
2010-11-15 06:38
(2)
pizza krolewska brzmi prawie jak kaszanka cesarska albo smalec ksiazecy.
a pizza z szynka to naprawde nie jest nowosc. co za roznica w ktorym kraju swinka zre karme w hali produkcyjnej?- 16 3
-
2010-11-15 21:09
to pizzeria jest królewska
a nie pizza :P
- 1 0
-
2010-11-15 08:36
Jakieś 2-3 lata temu miałem okazję tam zjeść... i na tym postanowiłem zakończyć znajomość z Królewską. Nie polecam.
- 10 0
-
2010-11-15 15:49
najlepsza w trojmiescie (4)
super pizze podaja w Gdyni w Ankerze
naprawdę polecam- 2 2
-
2010-11-15 21:07
daj Panie spokój!
w Ankerze więcej już moja noga nie postanie. Zamówiłem klopsiki, dostałem jakieś stare mięsne kulki. Wszystko miało posmak czegoś dziwnego, mydlanego. Ziemniaki do tego tez co najmniej przedwczorajsze. Gorąco nie polecam!!!
- 0 0
-
2010-11-15 19:14
jest dobra, (1)
ale super pizza była tam 10-15 lat temu - ostatnio trochę cieniej, a sosy lekko mydlane
- 1 0
-
2010-11-15 19:20
z biedronki
- 1 0
-
2010-11-15 17:19
zgadzam się...troche tandenta stołówka ale jedzenie naprawdę pyszne i w niskiej cenie
- 1 0
-
2010-11-15 20:20
A ja polecam...
Pizzeria Margherita w Gdańsku Oliwie oraz Pizzerię Lekados w Gdynia:-) W pierwszej najlepsza włoska pizza jaką kiedykolwiek jadłem a w drugiej pyszna pizza na grubym cieście z nielimitowaną ilością sosów:-) No chyba, że w tej drugiej coś się zmieniło przez rok, kiedy ostatni raz tam jadłem.. Ale Magheritę polecam z czystym sumieniem:-D Pozdrawiam
- 1 1
-
2010-11-15 19:52
Nie o to mi chodzi. śmieszy mnie
- 0 1
-
2010-11-15 08:57
Pytanie do właściciela czy w końcu Toaleta dla klientów jest bezpłatna??? (4)
Pisało już o tym na forach dziesiątki osób że właściciel nie szanuje swoich klientów
którzy zostawiają 50zł a pózniej każdy pokolei musi zapłacić za ubikacje która należy mu się bezpłatnie 1,50zł. Moi znajomi powiedzieli jasno że więcej tam nie wrócą pierwszy raz spotali się z sytuacją żeby za wc musieli płalcić z koro sanpeid mówi jasno że każdy lokal ma obowiązej mieć ubikację.
Z tego powodu pizzeria jest u mnie skreślona.- 41 0
-
2010-11-15 09:44
Szanowny Kliencie (3)
Do mojej knajpy przychodzi sie żreć a nie s**** , wiec kibelek platny zostaje....
- 10 7
-
2010-11-15 11:43
No ale karmisz tak podle że zaraz po zjedzeniu leci po nogach (2)
to co robić?
Może walić zaraz pod siebie albo koło stołu?- 14 1
-
2010-11-15 17:16
O pampersach nie słyszał? (1)
Do kupienia na miejscu - piętnaście zico.
- 3 1
-
2010-11-15 19:23
Chromolę to za drogo
walę pod siebie.
- 5 0
-
2010-11-15 07:08
Te fotki z jedzeniem to z żurnala? (3)
- 8 0
-
2010-11-15 12:08
(1)
Ciekawe, ciekawe.. Do potraw zatrudniony fotograf, a "promocyjne" zdjęcie wnętrza robione komórką? Czy może jednak zdjęcia jedzenia są "pożyczone" z internetu?
- 0 0
-
2010-11-15 18:03
to główne robione lokówką
- 0 0
-
2010-11-15 11:20
To chińszczyznę też tam dają?
- 1 0
-
2010-11-15 08:15
(11)
No właśnie..zna ktoś porządne miejsce z pizzą? ale nie taką "amerykańska" - grubą, tylko cienką wypiekaną w piecu najlepiej opalanym drewnem?
- 4 0
-
2010-11-15 15:11
Di Strada (2)
Gdynia, Morska 42
Jedyna godna polecenia
...potem przepaść...,
rogata na pomorzu w Gdańsku, Kwadrans w Gdyni, Do niedawna Volcano Pizza w Gdyni ale obecnie odradzam bo palma im do łba strzeliła, pizze są o 200% gorsze niż na początku i ta podwyżka cen...Komercyjnych nie polecam. Bardzo dobrą pizze można sobie zrobić samemu :)- 2 0
-
2010-11-15 16:04
(1)
No nieraz robię sam:), ale to nie ten poziom co porządna z odpowiedniego pieca...a odkąd znów zamieszkałem w Gdańsku mam problem z namierzeniem , właściwej pizzy i nie tylko pizzy, tu już nawet nie chodzi o to by było tanio i dużo tylko żeby było porządnie a klient nie był traktowany "na odwal", dzięki jeszcze raz za namiary - do tej pory chodziłem "na chybił trafił" i słabo to wychodziło
- 0 0
-
2010-11-15 17:13
W Gdańsku Rogatą polecam również z czystym sumieniem. Możesz ruszać w ciemno.
Obok rynku w Oliwie, a najlepsza jest "włoska". Bywało, że przyjeżdżałem na tę pizze z Gdyni, dwa razy w tygodniu. Serio:-)
- 0 0
-
2010-11-15 09:16
Johns w Nowym Porcie (1)
- 1 1
-
2010-11-15 14:22
da mario we wrzeszczu
polecam
- 1 0
-
2010-11-15 08:57
gdynia na wielkopolskiej (3)
..
- 0 0
-
2010-11-15 09:55
(2)
Dzieki - sprawdzę najpierw tę w Gdyni
- 0 0
-
2010-11-15 11:23
Ta na Wielkopolskiej jest rzeczywiście świetna (z pieca opalanego drewnem), ale (1)
sprawdź też "Trattoria di Strada" - na Morskiej. Najlepsza kuchnia włoska w Gdyni i podejrzewam, że jedna z lepszych w Trójmieście.
- 5 0
-
2010-11-15 13:19
Dokładnie !!! Ten aromat pieca i drewna !!!
Moja ulubiona jest z mozzarella i czarnymi oliwkami :)- 0 0
-
2010-11-15 08:29
w sopocie jest włoska restauracja,gdzieś niedaleko Bitwy pod Płowcami,przy wyjeździe na Sopot z Jelitkowa (1)
ceny takie sobie,ale pizza włoska,cienka i godna polecenia!
- 3 0
-
2010-11-15 11:45
własnie tessoro o czym mowa wyżej była.
- 0 0
-
2010-11-15 15:44
najgorsza pizza jaka jadlem kompletna klapa
- 4 1
-
2010-11-15 14:40
(1)
Prawdziwa pizza to margerita, tylko 3 składniki: ser, sos i bazylia. Symbolizuje to kolory z flagi Italii. W Neapolu ci co ją robią (krecą) to pizzoiolo i maja odpowiedni certyfikat.
Reszta to wariacje na temat. Pozdrawiam fanów dobrej pizzy.- 2 2
-
2010-11-15 14:51
Jezeli juz to "pizzaiolo".
- 0 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.