• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Nowe oblicze Pizzerii Królewskiej

14 listopada 2010 (artykuł sprzed 13 lat) 
Królewska zaprasza do nowego wnętrza. Królewska zaprasza do nowego wnętrza.

Kilkadziesiąt gatunków prawdziwej włoskiej pizzy, to nie jedyna oferta Pizzerii Królewskiej, jednej z najstarszych w Gdańsku. Niedawno przeszła ona istną metamorfozę wnętrza, a także menu.



45 cm szczęścia czyli pizza w Królewskiej. 45 cm szczęścia czyli pizza w Królewskiej.
Lunch Time to ofeta dań obiadowych za zaledwie 13,99 zł. Lunch Time to ofeta dań obiadowych za zaledwie 13,99 zł.
Pizza, sztandarowa potrawa rodem z Włoch, choć Grecy twierdzą inaczej, to od setek lat drożdżowy placek z różnymi dodatkami, który uwielbia niemal cały świat. Nie inaczej jest w naszym kraju. Choć pizzerii mamy bez liku, to nieliczne mają tak dobrą renomę jak Pizzeria Królewska. Od niemal 15 lat mieści się ona w samym sercu Gdańska, przy Targu Węglowym.

- Niedawno zakończyliśmy remont, zmienił się zupełnie nasz wystrój. Jest bardziej nowoczesny, mamy nowe meble, kolory, ale też o wiele szerszą ofertę menu. Warto do nas wstąpić, aby spróbować zupy cebulowej, tagliattelle carbonara, a na deser przepyszną szarlotkę - zachęca Piotr Sadowski, manager z Pizzerii Królewskiej.

Obok oferowanych do tej pory niemal 40 gatunków pizzy prosto z pieca, pojawiły się nowości, czyli pizza z włoską szynką oraz świeżymi ziołami, lub pizza z kurczakiem kukurydzą i serem pleśniowym.

- Zupełną nowością w naszej ofercie jest "Lunch Time". Codziennie oferujemy zestaw obiadowy złożony z dwóch dań, czyli zupy i drugiego dnia za 13,99 zł. Każdego dnia między godz. 11 a 15 do wyboru są dwa rodzaje zestawów, a menu zmieniane jest codziennie - wyjaśnia Piotr Sadowski.

Zmieniły się też godziny otwarcia Królewskiej, teraz w piątki i soboty można tam kosztować pyszne dania aż do godz. 23. Jest to szczególnie ważne dla "wieczornych" łasuchów, bo od godz. 20 każda duża pizza jest w cenie małej. Ponadto codziennie między godzinami 10:00 - 13:00 i 17:00 - 19:00 każda mała pizza kosztuje 10 zł.

Jeżeli nie chcemy osobiście poznać nowego wnętrza królewskiej, albo nie mamy na to czasu, wystarczy zadzwonić pod jeden z dwóch numerów (58)301-58-90 lub 698-048-443 i zamówić danie do domu lub pracy, a wszystko zostanie dowiezione w jak najkrótszym czasie, smaczne i gorące.

Całość menu znaleźć można na stronie Pizzerii Królewskiej. W ofercie są też usługi cateringowe oraz organizacja wszelkich przyjęć.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (82) 8 zablokowanych

  • w pizzy najwazniejsze jest ciasto i ser (1)

    wiekszosc gdanskich pizzerii ze wzglwedu na koszty dodaje polska mozzarele ktora nijak sie ma do oryginalnej. w zwiazku z pow. pizza taka jest niejadalna

    • 3 1

    • Czyś ty zwariował w pizzach nie ma ani grama mozzareli

      tylko taki coś o nazwie serytura,
      tzn.substytut sera
      do kupienia w marketach,

      • 0 0

  • (2)

    pizza krolewska brzmi prawie jak kaszanka cesarska albo smalec ksiazecy.

    a pizza z szynka to naprawde nie jest nowosc. co za roznica w ktorym kraju swinka zre karme w hali produkcyjnej?

    • 16 3

    • to pizzeria jest królewska

      a nie pizza :P

      • 1 0

    • Jakieś 2-3 lata temu miałem okazję tam zjeść... i na tym postanowiłem zakończyć znajomość z Królewską. Nie polecam.

      • 10 0

  • najlepsza w trojmiescie (4)

    super pizze podaja w Gdyni w Ankerze
    naprawdę polecam

    • 2 2

    • daj Panie spokój!

      w Ankerze więcej już moja noga nie postanie. Zamówiłem klopsiki, dostałem jakieś stare mięsne kulki. Wszystko miało posmak czegoś dziwnego, mydlanego. Ziemniaki do tego tez co najmniej przedwczorajsze. Gorąco nie polecam!!!

      • 0 0

    • jest dobra, (1)

      ale super pizza była tam 10-15 lat temu - ostatnio trochę cieniej, a sosy lekko mydlane

      • 1 0

      • z biedronki

        • 1 0

    • zgadzam się...troche tandenta stołówka ale jedzenie naprawdę pyszne i w niskiej cenie

      • 1 0

  • A ja polecam...

    Pizzeria Margherita w Gdańsku Oliwie oraz Pizzerię Lekados w Gdynia:-) W pierwszej najlepsza włoska pizza jaką kiedykolwiek jadłem a w drugiej pyszna pizza na grubym cieście z nielimitowaną ilością sosów:-) No chyba, że w tej drugiej coś się zmieniło przez rok, kiedy ostatni raz tam jadłem.. Ale Magheritę polecam z czystym sumieniem:-D Pozdrawiam

    • 1 1

  • Nie o to mi chodzi. śmieszy mnie

    • 0 1

  • Pytanie do właściciela czy w końcu Toaleta dla klientów jest bezpłatna??? (4)

    Pisało już o tym na forach dziesiątki osób że właściciel nie szanuje swoich klientów
    którzy zostawiają 50zł a pózniej każdy pokolei musi zapłacić za ubikacje która należy mu się bezpłatnie 1,50zł. Moi znajomi powiedzieli jasno że więcej tam nie wrócą pierwszy raz spotali się z sytuacją żeby za wc musieli płalcić z koro sanpeid mówi jasno że każdy lokal ma obowiązej mieć ubikację.

    Z tego powodu pizzeria jest u mnie skreślona.

    • 41 0

    • Szanowny Kliencie (3)

      Do mojej knajpy przychodzi sie żreć a nie s**** , wiec kibelek platny zostaje....

      • 10 7

      • No ale karmisz tak podle że zaraz po zjedzeniu leci po nogach (2)

        to co robić?
        Może walić zaraz pod siebie albo koło stołu?

        • 14 1

        • O pampersach nie słyszał? (1)

          Do kupienia na miejscu - piętnaście zico.

          • 3 1

          • Chromolę to za drogo

            walę pod siebie.

            • 5 0

  • Te fotki z jedzeniem to z żurnala? (3)

    • 8 0

    • (1)

      Ciekawe, ciekawe.. Do potraw zatrudniony fotograf, a "promocyjne" zdjęcie wnętrza robione komórką? Czy może jednak zdjęcia jedzenia są "pożyczone" z internetu?

      • 0 0

      • to główne robione lokówką

        • 0 0

    • To chińszczyznę też tam dają?

      • 1 0

  • (11)

    No właśnie..zna ktoś porządne miejsce z pizzą? ale nie taką "amerykańska" - grubą, tylko cienką wypiekaną w piecu najlepiej opalanym drewnem?

    • 4 0

    • Di Strada (2)

      Gdynia, Morska 42
      Jedyna godna polecenia
      ...potem przepaść...,
      rogata na pomorzu w Gdańsku, Kwadrans w Gdyni, Do niedawna Volcano Pizza w Gdyni ale obecnie odradzam bo palma im do łba strzeliła, pizze są o 200% gorsze niż na początku i ta podwyżka cen...Komercyjnych nie polecam. Bardzo dobrą pizze można sobie zrobić samemu :)

      • 2 0

      • (1)

        No nieraz robię sam:), ale to nie ten poziom co porządna z odpowiedniego pieca...a odkąd znów zamieszkałem w Gdańsku mam problem z namierzeniem , właściwej pizzy i nie tylko pizzy, tu już nawet nie chodzi o to by było tanio i dużo tylko żeby było porządnie a klient nie był traktowany "na odwal", dzięki jeszcze raz za namiary - do tej pory chodziłem "na chybił trafił" i słabo to wychodziło

        • 0 0

        • W Gdańsku Rogatą polecam również z czystym sumieniem. Możesz ruszać w ciemno.

          Obok rynku w Oliwie, a najlepsza jest "włoska". Bywało, że przyjeżdżałem na tę pizze z Gdyni, dwa razy w tygodniu. Serio:-)

          • 0 0

    • Johns w Nowym Porcie (1)

      • 1 1

      • da mario we wrzeszczu

        polecam

        • 1 0

    • gdynia na wielkopolskiej (3)

      ..

      • 0 0

      • (2)

        Dzieki - sprawdzę najpierw tę w Gdyni

        • 0 0

        • Ta na Wielkopolskiej jest rzeczywiście świetna (z pieca opalanego drewnem), ale (1)

          sprawdź też "Trattoria di Strada" - na Morskiej. Najlepsza kuchnia włoska w Gdyni i podejrzewam, że jedna z lepszych w Trójmieście.

          • 5 0

          • Dokładnie !!! Ten aromat pieca i drewna !!!

            Moja ulubiona jest z mozzarella i czarnymi oliwkami :)

            • 0 0

    • w sopocie jest włoska restauracja,gdzieś niedaleko Bitwy pod Płowcami,przy wyjeździe na Sopot z Jelitkowa (1)

      ceny takie sobie,ale pizza włoska,cienka i godna polecenia!

      • 3 0

      • własnie tessoro o czym mowa wyżej była.

        • 0 0

  • najgorsza pizza jaka jadlem kompletna klapa

    • 4 1

  • (1)

    Prawdziwa pizza to margerita, tylko 3 składniki: ser, sos i bazylia. Symbolizuje to kolory z flagi Italii. W Neapolu ci co ją robią (krecą) to pizzoiolo i maja odpowiedni certyfikat.
    Reszta to wariacje na temat. Pozdrawiam fanów dobrej pizzy.

    • 2 2

    • Jezeli juz to "pizzaiolo".

      • 0 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Juwenalia Gdańskie 2024 (53 opinie)

(53 opinie)
75 - 290 zł
Kup bilet

Strefa Trojmiasto.pl na Juwenaliach (2 opinie)

(2 opinie)
w plenerze, gry

South Molo Festival - Delfinalia 2024 (5 opinii)

(5 opinii)
105,22 zł
hip-hop, festiwal muzyczny, w plenerze

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

W 2004 roku do gdańskiego ZOO dołączyły: