- 1 Co robić w długi weekend w mieście? (40 opinii)
- 2 "Grillujemy" współczesne kino (49 opinii)
- 3 "Kaskader": kciuk w górę, a nawet dwa (19 opinii)
- 4 Gdzie można grillować i zrobić ognisko? (34 opinie)
- 5 Nie wyobrażamy sobie majówki bez piwa? (110 opinii)
- 6 Planuj Tydzień: Fado, Rynkowski i majówka (7 opinii)
Restaurant Week, czyli restauracje z autorską kuchnią
19 października 2015 (artykuł sprzed 8 lat)
Festiwal Restaurant Week to okazja, aby w wybranych trójmiejskich restauracjach spróbować charakterystycznego dla danego miejsca trzydaniowego menu w specjalnej cenie.
Restaurant Week wystartuje w największych miastach całej Polski 23 października i potrwa do 31 października. Aby wziąć w nim udział, trzeba dokonać rezerwacji stolika na stronie imprezy. Po wybraniu restauracji i opłaceniu wizyty otrzymujemy kupon rezerwacyjny, z którym należy wybrać się na ustaloną godzinę do lokalu. Za trzydaniowe menu zapłacimy 39 zł.
W drugiej odsłonie imprezy weźmie udział 19 lokali. To dwa razy więcej niż podczas pierwszej, wiosennej odsłony. Będzie można spróbować m.in. takich smakołyków, jak: pierś z kaczki marynowana w cydrze, jabłkach i własnym sosie w Bliżej, miętowa kasza manna z sorbetem wiśniowym i paloną białą czekoladą w Chwila Moment, krewetki w sosie mango i mleczku kokosowym w Fidelu, wytrawny krem z czerwonej kapusty z nutą cynamonu i kardamonu w Grono di Rucola, policzek wołowy konfitowany z bekonem i i konfiturą ze śliwki węgierki w Pieterwas Krew i Woda czy makrela z kalafiorem i pietruszką w Neighbours Kitchen.
W festiwalu wezmą udział również m.in.: Delmonico Cut Steakhouse, Główna Osobowa, Serio, Marmolada Chleb i Kawa, Panorama Gdynia, Stacja Deluxe czy Jadalnia pod Zielonym Smokiem. Cześć lokali proponuje również alternatywne menu wegańskie. Pełna lista lokali znajduje się na stronie imprezy.
- Rezerwacja przewidziana jest na 90 minut, które możemy spędzić przy stole. To sporo czasu, dlatego warto się nie spieszyć, tylko delektować się jedzeniem i wspólnym towarzystwem - dodaje Taranta.
Wydarzenia
Miejsca
Opinie (35) 1 zablokowana
-
2015-10-19 15:23
A od zaplecza kucharz i kelnerka po szlugu brudnymi łapskami sałatkę skomponuje - smacznego
- 25 12
2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.