• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Sopockie restauracje za pół ceny

Łukasz Stafiej
27 marca 2014 (artykuł sprzed 10 lat) 
W akcji weźmie udział kilkanaście sopockich restauracji. W akcji weźmie udział kilkanaście sopockich restauracji.

W sobotę i niedzielę będzie można zjeść w sopockich restauracjach z 50-procentowym rabatem.



Wszystko zaczęło się w 2010 roku dzięki dzięki oddolnej inicjatywie Jana Orchowskiego z gdańskiego Baru pod Rybą. Wpadł on na pomysł, aby na jeden weekend gdańscy restauratorzy serwowali mieszkańcom dania o połowę taniej niż na co dzień.

Zainteresowanie mieszkańców przerosło oczekiwania właścicieli restauracji. Popularność imprezy stała się tak duża, że do jej współorganizacji włączył się urząd miejski, uzupełniając program o wiele dodatkowych atrakcji, zniżki w hotelach oraz instytucjach kulturalnych.

W tym roku impreza odbędzie się w 9 miastach naszego regionu. Gdańskie restauracje obniżą ceny dla mieszkańców i turystów 12 i 13 kwietnia.

Jeszcze wcześniej, bo w weekend, 29-30 marca, taniej zjemy w Sopocie. W akcji weźmie udział kilkanaście restauracji: Restauracja Toccata (Hotel Haffner), Villa Baltica, Pinokio, Art Deco (Grand Hotel), Koliba, Sabat, Barocco, Rondel, restauracja w Hotelu Rezydent, The Mexican, Delmonico Cut Steakhouse (Hotel Opera), Rotunda Café (Sheraton), Kurort Cafe, Instytut Spraw Wszelakich, Chata Smakosza, Cafe Ferber oraz kawiarenka w Punkcie Informacji Turystycznej.

- Wszędzie obowiązują te same zasady: lokale oferujące klientom zniżki zostaną oznaczone plakatem akcji, a propozycja rabatów będzie szczegółowo przedstawiona przy wejściu - informuje Anna Dyksińska z sopockiego magistratu.

W weekend za pół ceny kupimy również bilety do Państwowej Galerii Miejskiej oraz wstęp na warsztaty rozwoju osobistego w Sopockim Ośrodku Specjalistycznym SOS Centrum Terapii Skoncentrowanej na Rozwiązaniach.

Informacje o promocyjnym menu każdej restauracji znajdziesz tutaj.

Ubiegłoroczna edycja Weekendu za pół ceny w Gdańsku.

Miejsca

Wydarzenia

Zobacz także

Opinie (69) 1 zablokowana

  • jasneeeee (1)

    ale ciemny naród to kupi........jak to powiedział kiedyś pewien polityk.....;
    żeby coś było za 1/2 ceny to musi być:
    - albo 1/2 normalnej porcji
    - albo cena wyjściowa musi być wyższa
    takie są nieubłagane zasady ekonomii.
    Skąd by się raptem komuś opłacało sprzedawać tą usługę za 50% ?? Żeby zachęcić ludzi ?? Wtedy ludziska będą znowu czekać na okazję pt. "za pół ceny", a między tymi "okazjami" i tak będą jeść w fast foodach

    • 8 1

    • wolę w domu... PHII

      a ja wole w dobrym lokalu za 100%. Przystawki :)

      • 1 0

  • W Sopocie pół ceny (2)

    to i tak dwa razy drożej, jak wszędzie indziej

    • 7 0

    • kelnerzy i takie barmanki (1)

      patrzą na ludzi którzy kupują takie rzeczy w promocji to śmieją się z klijęt , a tam stare jedzenie od super Kucharz nie jaki Tytus z gdyni pracujący w sopot tam w byłym galaxy chyba jeszcze bądzie serwował same stare jedzenie z zimy bo sezon zaraz to musi zejść z całej reszty ,

      • 0 1

      • budyń

        tom Dziamal serwis robi ze starych kaczek i dwu miesięcznej mąki z lasecznik z pudla w sopot zapraszamy

        • 0 0

  • moje zdanie jest takie:

    Sytuacja z naszą trojmiejską gastronomią (rowniez ogolnopolską) jest niestety odzwierciedleniem kondycji finansowej społeczeństwa. Wszystko jest nastawione na czysty i jak najwiekszy zysk przy jak najnizszym nakladzie, jest to zrozumiale no i uwazam, ze gdy ludzie maja lepsze finanse dokonuja lepszej selekcji przez co poprawia sie popyt na lepsza kuchnie, a i podaz za tym idzie. Chcialbym aby ludzie zaczeli byc godnie wynagradzani przez co kazdy moglby zabrac swoja rodzinke do lokalu na ciekawy i smaczny obiad i tego kazdemu z osobna zycze, milego popoludnia

    • 7 1

  • No ładne ceny na tej liście w excelu. Pierogi z grzybami za 21 zł jako regularna cena to jakiś absurd.

    Po obniżce 50% to nadal ponad 10 zł. Dajcie spokój.. A te kawy za 20 zł.. To chyba z okruchami złota.

    • 11 0

  • Za pol ceny to sprzedawal Grupon i wszystko poupadalo co tam sie oglaszalo!!!!

    Oby tak nie bylo z sopocka gastronomia???????????????

    • 6 2

  • SKANDAL !

    I to ma byc prestż Sopotu ? Za pół ceny jak na jakims straganie ?

    • 3 1

  • jak w gdańsku?

    też będą mieli przygotowane nowe wydrukowane menu z cenami 2x wyższymi niż normalnie (żeby wyjść na swoje) jak w restauracjach w Gdańsku? :)

    • 12 0

  • (1)

    słaby wybór-miałam nadzieję,że jakieś sushi będzie

    swoją drogą-zdjęcie główne artykule robione chyba lodówką

    • 8 3

    • A właśnie że nie

      bo pralka ;)

      • 4 0

  • Festyn niestrawności (5)

    To jaka jest kondycja polskiej gastronomii, pokazuje chociażby pani Gessler w swoim programie o rewolucjach. (Mimo, że nie jestem jej wielkim fanem) to niestety, prawda jest brutalna.W Polsce w wykwitnej i domowej kuchni króluje glutaminian, mrożonki, półprodukty z aro czy innych stolców wszytko to na skraju swojej wątpliwej świeżości. Sprowadza się to do traktowania klientów jak stada świń czy raczej szczurów, które zeżrą wszystko.... Zobaczcie sobie programy pana Makłowicza czy Cejrowskiego i powiedzcie mi jakim cudem można w wiekszości krajach zrobić z kuchni religię i festiwal smaku? a u nas jest to co najwyżej festyn niestrawności??

    Ps i nie mówcie, że żyjemy w Polsce i tutaj nikt nie ma pieniędzy bo to nie uprawnia was do bycia pospolitymi oszustami i trucicielami!

    • 56 1

    • produkt aro? (1)

      Nie wszystko co jest firmowane marką Aro jest beznadziejne. Ktoś te produkty robi, a że jest to marka własna to nie płaci sie za promocję itp. Dlatego te produkty są tańsze bo firma nie ponosi kosztów związanych z np wykupem końcówki w markecie żeby zwiększyc sprzedaż gdyż samemu marketowi na tym zależy...

      • 4 3

      • Aro to dono

        totalne

        • 3 2

    • do garf (1)

      A czy wiesz że program gesler to program rozrywkowy i tam za krytykę tvn płaci , czy myślisz że to co widzisz jest prawdą a czy może wyreżyserowaną sceną , nikt by się nie pozwolił krytykować od tak a wiedząc że będzie telewizja to językiem bym kuchnię zrobił aby była czysta , to tak musi być dla oka ludzi i aby afera była , . w poprzedniej knajpie szef kuchni dostał za krytykę grubo kasy .

      • 5 3

      • Nie nie wiem jak jest u pani gesler natomiast wiem jak jest w Gruzji, Austrii Szwajcarii czy w Meksyku i wiem że to co nam serwują kucharze po technikum samochodowym.... któym sie wydaje że jak zrobią schabowego czy jajecznice to są mistrzmai kuchni. Zero w tym pasji i uczciwości

        • 6 1

    • Mały Apel

      Zacznimy wszyscy próbować i jeżeli wyczujemy jakieś stolec, i oszustwo poprostu wyjdzmy z knajpy.... niech sobie sami to zeżrą! Oczywiście apeluje o również o uczciwość próbowanie potrawy to nie wpieprzanie do cytrynki czy listka sałaty :D

      • 3 1

  • Jak to mozliwe ze za pol ceny sie oplaca rowniez ?:) (3)

    kiedys bylem swiadkiem rozmowy w pizerri gdzie przygotowywali plan czy projekt na nowa pizze :)..................mowi ::: :)... na ser polozysz dwie oliwki i sie zrobi '' Italiane '' za 20 zeta a na tamtej damy troche kielbasy bo nam zostala i posyp przyprawami to bedzie '' Egzotiko '' za 30 zeta :).........a potem mowi ::: widzisz a wszystkie mrozone od Janka mi przyslali po 2 zeta za sztuke w hurcie :)...........Maja leb w tych pizzach :)

    • 38 4

    • jak to się opłaca? (1)

      A słyszałeś o czymś takim jak promocja? Właściciel jest skłonny ponieść straty w takim dniu (chociaż pewnie wychodzi na zero, albo ma niewielki zysk) bo wie że jeżeli jego restauracja się spodoba to zyska nowych klientów którzy później zostawią więcej kasy. Proste

      • 4 9

      • no Tak promocja

        w tamtym roku w restauracji złota Rybka Gdzie szef jest ,był rem Gal zatrułam się stekiem bo był stary to też była promocja .nie ma jak promocja czegoś czego nie schodzi ,

        • 1 4

    • to jest TAK

      to co przez cały rok nie schodziło w lodówkach i mrozniach he zostanie teraz oddane za pół ceny he a termin ważności albo się skończył albo kończy , lub też jest tak że jak większe lokale mają wesela i zostaje mięso to morzą je i takie stare potem albo na gulasz gdzie lub pasztety , albo też zupa wiosenna czyli wszystkie śmieci , Drodzy Ludzie a postarajcie się zamówić steki albo owoce morza lub krewetki zobaczymy czy komuś się uda he he zrobią kartę menu okrojoną i gitara he .

      • 9 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d." (2 opinie)

(2 opinie)
89 - 129 zł
Kup bilet
pop

The Robert Cray Band: Groovin' 50 years! (1 opinia)

(1 opinia)
159 - 249 zł
blues / soul, rock / punk

Paweł Stasiak z zespołem PapaD (1 opinia)

(1 opinia)
120 zł
Kup bilet
pop

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Z jakiego placu zabaw jest statek ze zdjęcia? Z placu zabaw: