- 1 Szykują się do Jarmarku św. Dominika (88 opinii)
- 2 Wstydliwa plaga mediów społecznościowych (98 opinii)
- 3 Nadciągają duże imprezy studenckie (25 opinii)
- 4 Zmiany w kulinarnym zagłębiu na Elektryków (45 opinii)
- 5 Filmy, które potrafią wstrząsnąć (8 opinii)
- 6 "Grillujemy" współczesne kino (64 opinie)
Dobry po imprezie oraz na duży głód. Kebab - gdzie najlepszy?
Ta odmiana tureckiej potrawy cieszy się u nas największym wzięciem zaraz po pizzy, fast foodach z sieciówek i tradycyjnej polskiej kuchni. Kebab - choć danie jest proste i wszędzie robi się je podobnie, prawdopodobnie każdy ma swoje ulubione miejsce i sposób na jego podanie.
Jedzenie na telefon w Trójmieście
W końcu ktoś wpadł na pomysł, aby ryż zastąpić pitą, wypełnić ją mięsem, warzywami oraz sosem i tak powstał kebab, który znamy dziś, będący jednym z najpopularniejszych ulicznych dań.
Często sięgamy po niego, gdy dopadnie nas głód albo gdy chcemy szybko posilić się na mieście. To też częsty wybór imprezowiczów, którzy po nocnej zabawie lubią "naładować akumulatory" kebabem. Nie bez powodu tego typu lokale są czynne w weekendy do późnych godzin nocnych, a nawet do samego rana.
Kebab u Turka
Kebab u Turka mieści się przy skwerze Kościuszki w Gdyni. W menu kebab na talerzu, w bułce, w boxie lub w picie, do wyboru mięso wołowe lub kurczak. Zamówienia można składać przez aplikacje lub telefonicznie pod numerem 668-088-937. Otwarty jest od poniedziałku do czwartku w godz. 9-1 w nocy, od piątku do soboty 9-4 a w niedzielę od 9 do pół godziny po północy.
Alanya Kebap
Alanya Kebap to miejsce dobrze znane imprezowiczom bawiącym się w Głównym Mieście. Znajduje się przy ul. Kołodziejskiej i wieczorem jest oblegany przez osoby idące lub wracające z imprezy. W swojej ofercie ma także kebab na talerzu, w pudełku czy w cieście. Można zamawiać telefonicznie, z dowozem, w godzinach od 11 do 20 pod numerem telefonu 607-292-905. Na miejscu zamawiać można na wynos do godziny 23.
Zmiana Kebap
Zmiana Kebap na Morenie to miejsce, które określa się jako "kebap rzemieślniczy". W menu są znane trzy formy podania (talerz, rollo, box), ciekawe są jednak kompozycje i smaki. Mamy do wyboru opcję wegetariańską czy falafel, a także opcję z serem feta czy na przykład camembertem i sosem żurawinowym. Wśród dodatków znajdują się m.in. frytki belgijskie lub pieczone warzywa. Zamówienia z dowozem do 5 kilometrów od lokalu pod numerem 785-705-045. Otwarte od godz. 11 do północy.
Smaczna Szama
Smaczna Szama na ul. Elżbietańskiej to lokal serwujący nie tylko kebab. Znajdziemy tam również zapiekanki, pizzę i różne zestawy. Wśród propozycji kebabu jest rollo (w tym wegetariańskie), kebab w bułce oraz box. Nowością w menu jest ormiańskie lahmacun, czyli chrupiące ciasto z mięsem wołowo-wieprzowym. Zamówić można także frytki czy nachosy. Godziny otwarcia od niedzieli do czwartku w godz. 11-21, w piątki i soboty 11-23.
Zahir Kebab
Zahir Kebab na Oksywiu w Gdyni oraz przy ul. 10 lutego to chyba jedyne miejsce w Trójmieście, które serwuje gigantyczne, 50-centymetrowe rollo. W menu także kebab amerykański (z frytkami), rollo wegetariańskie, box, na talerzu oraz sałatka z kebabem. Nowością jest kebab indyk masala z sosem ziołowym. Telefon do lokalu w centrum Gdyni to 459-566-631, a do lokalu na Oksywiu 58 351-17-91. Otwarte codziennie w godz. 11-23.
A jakie są wasze ulubione lokale z kebabem? Czekamy na polecenia w komentarzach.
Miejsca
Opinie (425) ponad 20 zablokowanych
-
2020-05-24 21:48
Bardzo dobry kebab jest na parkingu Tesco - Chylonia i Na Dąbrowie, w takim strasznym blaszaku. Kebab u Turka był kiedyś dobry, teraz to jest tak suchy że nie da się tego jeść nawet na gastrofazie...
- 2 1
-
2020-05-24 21:48
Jak kebab
to tylko że schabu;)
- 1 0
-
2020-05-24 21:14
Kiedyś królowały budki z naszymi zapiekankami, a teraz wciskają wszędzie to tureckie żarcie :(
- 2 1
-
2020-05-24 18:36
Dlaczego
mięso niby wołowe na kebab wygląda jak karma dla psa? Choć nie wiem czy pies by to chciał jeść, bo zwierzęta są mądre i mają dobry instynkt. Kiedyś takie mięso było w kawałkach, a teraz to jakać mamałyga
- 5 0
-
2020-05-24 17:35
Na świecie takie coś wcina biedota i (1)
niskobudżetowy turysta z Europy Wschodniej. Podobnie jak hot-dogi w NYC. Czym się tu podniecać? Bułka, kiszona kapusta i ścinki skwarek, zalane jakimś sosem z makro.
- 3 6
-
2020-05-24 18:22
Hahahahaha :)
- 0 1
-
2020-05-24 17:24
Nikt normalny nie je tego go owna (1)
Mu. Z. Łmańskiego ze zwiwrząt mordowanych w cierpieniu. Aha,.. jedzą go g)łu pi studenci, którzy pomimo wykształcenia wszystko mają w d. U p ie i nic nie rozumieją oraz zwykli robotnicy, którzy w ciągu 12h pracy chcą ze-ż reć coś ciepłego
- 4 3
-
2020-05-24 18:21
A ty implikatorze :D a gosciu to napisal z telefonu/komputera gdzie przy produkcji wykorzystuja niewolniczo ludzi i o kebsa placze. Oby Ci dowod zabrali
- 1 1
-
2020-05-24 18:13
Kebab u Turka w Gdyni - ostrzegam
wysoka cena za mini kebab, mikro miesa itd. Obsługa wlascicieli bezczelna, traktujsca Polakow jako nizsza warstwa spoleczna !!!
- 1 1
-
2020-05-23 17:00
lubuskie (1)
tylko kiosk w Słubicach
- 1 6
-
2020-05-24 18:04
W Poznaniu jadłem taki Kebab ze jeszcze długo o nim nie mogłem zapomnieć. Pizzę tam tez mieli świetna. Ale drugi raz tam nie trafiłbym.
- 0 0
-
2020-05-23 16:06
Handlowałem mięsem do kebaba (2)
Polski rynek kebaba to głównie
ścinki wołowe (45%) pomieszane z tłuszczem oraz indyczym MOMem, soją i bułką tartą. Zapomnijcie o baraninie, jedyny baran w kebabie to ten co myśli że zamawia mięso baranie...- 78 0
-
2020-05-24 18:01
Ja tam nie wiem czy gdzieś jednak nie da się zjeść z baraniny ale zapytałem kiedyś dlaczego nie serwują baraniny a wołowinę. Odpowiedz była prosta: a widziałeś w Polsce barany?
- 2 0
-
2020-05-23 16:23
Kebab
Dokładnie woziłem kebsy szkoda gadać !!
- 14 0
-
2020-05-24 17:30
Prawdziwy kebap jest z baraniny...
To są podroby i do tego pełne chemii bele drobiowe lub wołowe. Sama chemia. Dziękuję ale nie jadam syfu.
- 3 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.