• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Gotuj w rezydenckim stylu

9 grudnia 2005 (artykuł sprzed 18 lat) 
z Krystyną Łubieńską - gwiazdą Teatru Wybrzeże
W każdy piątek zapraszamy Państwa do poznania znakomitych osobistości, które dzięki naszej nowej inicjatywie zgodziły się zaprezentować Państwu dania z nowej karty Menu. Wraz z zaproszonymi Gośćmi poznamy proces przygotowania dania i zdradzimy przepis na jego przygotowanie w domowej kuchni.
Agata Perepeczko
Dyrektor ds. Sprzedaży i Marketingu
Z gorących relacji Gościa:
Pani Krystyna Łubieńska

Bardzo ucieszyło mnie zaproszenie do tak wspaniałego przedsięwzięcia, jakim jest możliwość wspólnego gotowania z Szefem Kuchni jednego z najlepszych trójmiejskich hoteli. Dlatego też zaproszenie przyjęłam z największą przyjemnością i z zachwytem podziwiałam zaplecze rezydenckiej kuchni.

Zawsze starannie wybieram dania zgodnie z domową dietą. Krem z białych warzyw wydał mi się zupą bardzo pożywną i bogatą w składniki potrzebne organizmowi zimą, gdyż jak wiadomo szczególnie o tej porze roku organizm nasz potrzebuje dużo witamin. Poza tym, tradycję przyrządzania zup wyniosłam z domu rodzinnego i z zamiłowaniem przygotowywałam dzisiejsze danie. Do degustacji wybrałam porcję z dodatkiem szyjek rakowych oraz kawioru i muszę przyznać, że smak był naprawdę wyśmienity.

Często bywam w Hotelu Rezydent przy okazji licznych wydarzeń kulturalnych. Zawsze panuje tu miła i ciepła atmosfera, której towarzyszy doborowe towarzystwo i wyśmienita kuchnia.
Zapraszam Państwa do tego cudownego miejsca.


Krem z białych warzyw z szyjkami rakowymi, kawiorem lub szynką parmeńską

Składniki:

seler 100g, pietruszka 300g,
kalafior 300g, ziemniaki 200g, pora;
wywar jarski + mięsno - warzywny, śmietana, sól, pieprz biały

Przepis:

Obieramy warzywa i rozdrabniamy je, a następnie gotujemy w wywarze
ok. 20 minut.

Po ugotowaniu warzywa miksujemy oraz przecieramy, dodajemy śmietanę i przyprawiamy.

Podajemy z dodatkami według uznania.




Z gorących relacji Szefa Kuchni i dyrektora ds. gastronomii
Rafała Sobaszka

Nazwa przyrządzanej zupy jarzynowej wywodzi się z koloru użytych do jej gotowania warzyw. Są to między innymi seler, pietruszka, kalafior i ziemniaki. Dodatki, które wspaniale harmonizują się z głównym składnikiem zupy mogą być różne, w zależności od upodobań smakowych. Zarówno szyjki rakowe z kawiorem jak i szynka Prosciutto Di Parma z bazylią doskonale komponują się z warzywami dodając zupie aromatu.
Przygotowanie zupy jest bardzo proste i zajmuje jedyne 20 minut. Wszystkie potrzebne do gotowania produkty są ogólnodostępne na polskim rynku.

.
I ty możesz docenić smak tego dania. Znajdziesz je w nowej karcie Menu Restauracji Rezydent. 30 proc. rabatu na zamówienia a"la carte w każde niedzielne popołudnie w godzinach 13.00-18.00.

W ofercie restauracji również:

Zamówienia świąteczne indywidualne i firmowe, wesela, bankiety i inne imprezy okolicznościowe.
Sylwester 2005/2006 - 245 zł/os

Rezerwacja stolika: 55 55 842/904/804
Hotel Rezydent, Pl.Konstytucji 3 Maja 3, Sopot
www.HotelRezydent.com.pl, restauracja@HotelRezydent.com.pl

Opinie

Wydarzenia

South Molo Festival - Delfinalia 2024 (5 opinii)

(5 opinii)
105,22 zł
hip-hop, festiwal muzyczny, w plenerze

Paweł Stasiak z zespołem PapaD (1 opinia)

(1 opinia)
120 zł
Kup bilet
pop

ADELE - Tribute from London by Stacey Lee

148 zł
Kup bilet
pop

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Festiwal Narracje odbywa się: