z
Krystyną Łubieńską - gwiazdą Teatru Wybrzeże
|
W każdy piątek zapraszamy Państwa do poznania znakomitych osobistości, które dzięki naszej nowej inicjatywie zgodziły się zaprezentować Państwu dania z nowej karty Menu. Wraz z zaproszonymi Gośćmi poznamy proces przygotowania dania i zdradzimy przepis na jego przygotowanie w domowej kuchni. Agata Perepeczko Dyrektor ds. Sprzedaży i Marketingu |
|
Z gorących relacji Gościa:
Pani Krystyna Łubieńska
Bardzo ucieszyło mnie zaproszenie do tak wspaniałego przedsięwzięcia, jakim jest możliwość wspólnego gotowania z Szefem Kuchni jednego z najlepszych trójmiejskich hoteli. Dlatego też zaproszenie przyjęłam z największą przyjemnością i z zachwytem podziwiałam zaplecze rezydenckiej kuchni.
Zawsze starannie wybieram dania zgodnie z domową dietą. Krem z białych warzyw wydał mi się zupą bardzo pożywną i bogatą w składniki potrzebne organizmowi zimą, gdyż jak wiadomo szczególnie o tej porze roku organizm nasz potrzebuje dużo witamin. Poza tym, tradycję przyrządzania zup wyniosłam z domu rodzinnego i z zamiłowaniem przygotowywałam dzisiejsze danie. Do degustacji wybrałam porcję z dodatkiem szyjek rakowych oraz kawioru i muszę przyznać, że smak był naprawdę wyśmienity.
Często bywam w Hotelu Rezydent przy okazji licznych wydarzeń kulturalnych. Zawsze panuje tu miła i ciepła atmosfera, której towarzyszy doborowe towarzystwo i wyśmienita kuchnia.
Zapraszam Państwa do tego cudownego miejsca.
Krem z białych warzyw z szyjkami rakowymi, kawiorem lub szynką parmeńską
Składniki:seler 100g, pietruszka 300g,
kalafior 300g, ziemniaki 200g, pora;
wywar jarski + mięsno - warzywny, śmietana, sól, pieprz biały
Przepis:Obieramy warzywa i rozdrabniamy je, a następnie gotujemy w wywarze
ok. 20 minut.
Po ugotowaniu warzywa miksujemy oraz przecieramy, dodajemy śmietanę i przyprawiamy.
Podajemy z dodatkami według uznania.
Z gorących relacji Szefa Kuchni i dyrektora ds. gastronomii
Rafała SobaszkaNazwa przyrządzanej zupy jarzynowej wywodzi się z koloru użytych do jej gotowania warzyw. Są to między innymi seler, pietruszka, kalafior i ziemniaki. Dodatki, które wspaniale harmonizują się z głównym składnikiem zupy mogą być różne, w zależności od upodobań smakowych. Zarówno szyjki rakowe z kawiorem jak i szynka Prosciutto Di Parma z bazylią doskonale komponują się z warzywami dodając zupie aromatu.
Przygotowanie zupy jest bardzo proste i zajmuje jedyne 20 minut. Wszystkie potrzebne do gotowania produkty są ogólnodostępne na polskim rynku.
.
|
I ty możesz docenić smak tego dania. Znajdziesz je w nowej karcie Menu Restauracji Rezydent. 30 proc. rabatu na zamówienia a"la carte w każde niedzielne popołudnie w godzinach 13.00-18.00.
W ofercie restauracji również:
Zamówienia świąteczne indywidualne i firmowe, wesela, bankiety i inne imprezy okolicznościowe. Sylwester 2005/2006 - 245 zł/os
Rezerwacja stolika: 55 55 842/904/804 Hotel Rezydent, Pl.Konstytucji 3 Maja 3, Sopot www.HotelRezydent.com.pl, restauracja@HotelRezydent.com.pl
|
|