- 1 Pchli Targ w Oliwie rozpoczął sezon (34 opinie)
- 2 Recenzja "Challengers": intensywne kino (39 opinii)
- 3 Oto najpiękniejsze kobiety Pomorza (97 opinii)
- 4 Majówka: pomysły na jednodniowe wycieczki (44 opinie)
- 5 100cznia otworzyła sezon (44 opinie)
- 6 Tysiące osób odwiedziło Twierdzę Wisłoujście (57 opinii)
Jedzenie dla klimatu. Restaurant Week rusza już 28 października
Już niedługo rozpocznie się największe ogólnopolskie święto polskich restauratorów. W ostatni tydzień miesiąca, 28 października, rusza jesienna edycja Restaurant Week - festiwalu, który oprócz doskonałych smaków, ceni także filozofię zero waste. Warto zawczasu zarezerwować stolik do interesującego nas lokalu - liczba miejsc jest ograniczona.
Zarezerwuj stolik
Specjalne menu, specjalna cena
Szefowie Kuchni przygotują trzy popisowe dania, składające się w całość. Zaserwują przystawkę, danie główne i deser. Każdy pełnoletni uczestnik, poza potrawami, otrzyma także darmowy koktajl Martini Fiero & Kinley tonic.
W każdym z biorących udział w festiwalu lokali koszt udziału to 49 złotych od osoby. Możliwe jest zarezerwowanie stolika na 1.5 godziny. Rezerwacji można dokonać najpóźniej do godziny 20:00 dnia poprzedzającego wizytę w lokalu.
Myśl przewodnia festiwalu
Restaurant Week to nie tylko święto smaków, lecz także okazja do zwrócenia uwagi na społeczną odpowiedzialność każdego z nas. Myślą przewodnią jesiennej edycji jest Jedzenie dla klimatu. To popis wege-kreatywności najlepszych szefów kuchni i okazja do wypróbowaniu wielu nowych, debiutanckich restauracji.
- Chcemy zwrócić uwagę na to, że wszyscy mamy wpływ na kondycję naszej planety, także przez nawyki żywieniowe - mówi Tomasz Chądzyński z zespołu Trójmiasto Restaurant Week. - Dzięki drobnym krokom budujemy świadomość, że walka o przyszłość Ziemi, na której wszyscy żyjemy, zależy właśnie nie tylko od wielkich ruchów, ale też codziennych wyborów, takich jak częstszy wybór dań wege zamiast mięsnych, ograniczenie codziennego użycia plastiku i przede wszystkim - niemarnowanie jedzenia, np. poprzez systemy wcześniejszej rezerwacji.
- Joanna Skutkiewiczj.karjalainen@trojmiasto.pl
Miejsca
Wydarzenia
Zobacz także
Opinie (35) ponad 10 zablokowanych
-
2020-10-14 10:08
Czy jak nie mam Instagrama to mogę pójść do Całego Gawła w Sopocie? (3)
- 17 1
-
2020-10-14 10:32
(1)
Nie zapomnij o bodzie, tatuażach i kretyńskich podartych obcisłych spodniach. Wtedy zlejesz się wizualnie w całość wśród tego wielkomiejskiego warszawskiego(z Radomia, Kielc, Pcimia) towarzystwa odwiedzajacego Sopot..;)
- 20 0
-
2020-10-14 12:04
Pięknie mówisz: Zlejesz się. Uach!
- 5 2
-
2020-10-14 10:23
Nie
- 11 0
-
2020-10-14 09:11
Super (3)
Na pewno przyjdę.
- 23 7
-
2020-10-14 12:03
A ja napiszę opinię parę dni po wizycie
- 3 1
-
2020-10-14 11:44
idź do sklepu
- 2 1
-
2020-10-14 09:47
Restauracje w czerwonej strefie w szczycie epidemii?
- 4 2
-
2020-10-14 07:27
(6)
Mikro porcje maxi ceny.
- 52 5
-
2020-10-14 07:37
(4)
Za to pięknie dorobiona filozofia, dlaczego masz się frajerzyć i jeszcze cieszyć...
- 24 1
-
2020-10-14 08:30
A może ma to na celu spróbowanie nowych smaków (3)
A nie nafutrowac się jak najniższym kosztem?
- 5 16
-
2020-10-14 11:46
O, własnie o to chodziło. Pięknie filozofię dorabiasz.
Jak mam próbować, to poproszę menu degustacyjne, a nie mikroporcję ze szlaczkiem z sosu, żeby talerz nie wyglądał na pusty.
- 6 0
-
2020-10-14 09:42
(1)
ale z ciebie cebulak. skoro jest robiona promocja cenowa to dlaczego tniecie tez na ilosci produktu?
- 9 1
-
2020-10-14 10:37
Nie, nie. Cebulak to z ciebie.
Byle tylko nawpierdalać się jak najtaniej.
Biorę udział w tym wydarzeniu od kilku lat i jeszcze nigdy nie wyszedłem głodny.- 3 11
-
2020-10-14 08:32
Dziękuję
Nie wiedziałem się że w restauracji jest drożej niż w barze mlecznym
- 3 3
-
2020-10-14 09:09
> niemarnowanie jedzenia, np. poprzez systemy wcześniejszej rezerwacji.
Gdyby nie wcześniejsze rezerwacje, restauracje tłukłyby potrawy "na zapas"?
Zawsze sądziłem, że to domena wszelkiego rodzaju barów czy fast foodów, w przeciwieństwie do restauracji, gdzie każde danie robione jest na bieżąco, pod konkretnego klienta.
No ale skoro pospolite sieciowe fast-sh*ty mają chorą ambicję nazywania się "restauracjami" to wszystko możliwe...
PS: "Jedzenie dla klimatu"... rotfl...
Leming w rurkach wszystko łyknie, żeby być trendy- 30 1
-
2020-10-14 07:55
Idea świetna, oby nie okazała się pretekstem do naduzyć cenowych
- 24 6
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.