- 1 Techno balkon otworzył sezon (52 opinie)
- 2 Juwenalia: Bajm, LemON i strefy z nagrodami (66 opinii)
- 3 Trzydniowa kulinarna Feta na stoczni (58 opinii)
- 4 Momoa spotkał się z Michalczewskim (60 opinii)
- 5 Jason Momoa w gdańskiej restauracji (137 opinii)
- 6 Chowają pieniądze w miejscach publicznych (52 opinie)
Port Specjal Gdynia, czyli grill bar z najwyższej półki
Właśnie otwarty przy gdyńskiej marinie Port Specjal Gdynia to bar, gdzie sztukę grillowania i wędzenie opanowano do perfekcji.
Port Specjal Gdynia to bar na otwartym powietrzu, który znajduje się nieopodal gdyńskiej mariny . Mimo nazwy nie jest to wyłącznie lokal oferujący piwo. Co prawda, goście znajdą tutaj aż czternaście różnych gatunków złotego trunku, jednak najważniejsza jest oferta kulinarna tego miejsca. A zadowoleni będą z niej przede wszystkim miłośnicy dań grillowanych i wędzonych oraz przyrządzanych metodą barbecue. W Port Specjal Gdynia postarano się bowiem, aby sprzęt grillowo-wędzarniczy oraz jego obsługa były z najwyższej półki.
- W lokalu będą funkcjonować cztery profesjonalne urządzenia grillowo-wędzarnicze - mówi Leszek Kosarzecki z firmy Smoker, partner baru. - To właśnie na tym sprzęcie polska reprezentacja grill masterów zdobywa od lat wyróżnienia na najważniejszych zawodach branżowych na świecie. W 2013 roku na Mistrzostwach Świata BBQ (KBCS) odbywających się corocznie w Lynchburgu w USA zajęliśmy pierwsze miejsce w konkurencji sos BBQ. Było to wydarzenie na miarę sensacji, ponieważ w historii konkursu Jacka Danielsa jeszcze żadna ekipa z Europy tego nie osiągnęła.
Menu w Port Specjal Gdynia będzie krótkie i często uzupełniane o nowości. Prym ma wieść przygotowywane na różne sposoby mięso i ryby. Goście zamówią m.in. steki, burgery, żebra wołowe, sataye, szynki, kiełbaski czy wędzone pstrągi, łososie i węgorze. O ich przygotowanie zadbają profesjonalni grill masterzy, którzy sztukę wędzenia, grillowania i barbecue mają opanowaną do perfekcji.
- Warto przypomnieć, że grillowanie to co innego niż barbecue. To pierwsze to krótka obróbka termiczna produktów w wysokiej temperaturze. Z kolei BBQ polega na długim, nawet kilkunastogodzinnym pieczeniu w niskiej temperaturze pod przykryciem - dodaje Leszek Kosarzecki.
Wszystkie produkty w ofercie Port Specjal Gdynia dostarczane są przez regionalnych dostawców i marynowane oraz przygotowywane według autorskich przepisów. Dania można zjeść na miejscu, wziąć zapakowane na wynos lub zamówić w postaci pakietów kateringowych, przygotowywanych także z myślą o załogach cumujących w marinie jachtów.
- To miejsce dla tych, którzy szukają czegoś więcej niż zwykły grill bar. To grillo-wędzarnia z najwyższej półki, która powinna zadowolić nawet najbardziej wymagających. Chcemy obsługiwać gości perfekcyjnie, żeby nawet największy miłośnik dań z grilla nie wyszedł stąd zawiedziony - mówi Michał Jasiewicz, właściciel Port Specjal Gdynia.
Lokal jest czynny codziennie od godz. 11 do ostatniego klienta. W ciągu Euro będzie można tutaj obejrzeć mecz, wieczorami w sezonie organizowane będą imprezy z ambitną muzyką klubową. Właściciele planują również organizować warsztaty kulinarne z dziedziny grillowania i barbecue prowadzone przez zawodowców z całej Polski.
Więcej informacji znajdziesz na stronie na Facebooku.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (30) 2 zablokowane
-
2016-06-07 10:05
wspaniale
Wspaniałe! Tego nam trzeba!
- 3 4
-
2016-06-07 08:09
(2)
Specjal czyli piwo czy special czyli coś wyjątkowego?
- 7 2
-
2016-06-07 08:37
piwo (1)
- 1 1
-
2016-06-07 09:28
piłem
Kiedyś piwo.
- 1 1
-
2016-06-07 07:29
No (1)
Losos hodowlany i węgorz chińsko holenderski duński . " lokalni dostawcy"
- 10 8
-
2016-06-07 09:27
lokalni
Tzn biedronka, Lidl, Tesco itp
- 6 0
-
2016-06-07 00:25
:) (1)
Wszystko fajnie, oby Wam wyszlo.
- 19 4
-
2016-06-07 09:26
jakie
Tam macie ceny?
- 1 0
-
2016-06-07 07:07
(3)
Wszystko fajnie,ale w sezonie pójdzie na masę mięso i najtańsze kiełbasy z biedronki.
- 6 13
-
2016-06-07 08:05
ale piperzysz jak poturlany (1)
przeciez to jest 'bar' typowo sezonowy, radze się przejść i zobaczyć
- 0 2
-
2016-06-07 09:05
czyli od razu pójdzie przecena z tesco
- 3 0
-
2016-06-07 07:42
Chęć szybkiego zarobku zwycięży z profesjonalizmem
- 6 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.