- 1 Erotyczna saga tylko dla dorosłych (42 opinie)
- 2 Połączyła ich miłość do jedzenia (35 opinii)
- 3 Planuj Tydzień: festiwale, ogród i sport (2 opinie)
- 4 Zmiany w kulinarnym zagłębiu na Elektryków (49 opinii)
- 5 Szykują się do Jarmarku św. Dominika (92 opinie)
- 6 Wstydliwa plaga mediów społecznościowych (105 opinii)
Restauracja Thai-Thai, czyli tajski zakątek w Sopocie
Trójmiejski rynek gastronomiczny przeżywa wiosenny rozkwit, kusząc miłośników dobrej kuchni królewskimi specjałami. W ostatni piątek maja swoją wyjątkową kuchnię otworzyła dla gości nowa tajska restauracja Thai-Thai, mieszcząca się przy hotelu Bayjonn w Sopocie.
Menu restauracji stanowią wykwintne potrawy przyrządzane przez samego Sanada Changpuena - szefa kuchni, uznanego przez "Businessman Magazine" za największego mistrza dalekowschodnich specjałów w Polsce i laureata Wine & Food Noble Nigth 2009.
Karta dań zawiera ponad pięćdziesiąt pozycji, dobranych według oryginalnych przepisów i tworzonych przy użyciu najlepszych przypraw i dodatków, dzięki którym wszystkie potrawy zachowują oryginalny smak i aromat tradycyjnej kuchni Tajlandii. W menu, oprócz ryżu i makaronu oraz dań z woka, znajdziemy m. in.: tradycyjną zupę Tom Yam Kung (pikantną zupę z krewetkami i świeżą kolendrą), sałatkę Yam Ped Krob (chrupiącą kaczkę serwowaną z rukolą w sosie z kiełków soi i cukru palmowego), z dań głównych Kaen Kiew Whan Kai (pierś z kurczaka w zielonym curry i mleku kokosowym, serwowaną z bakłażanem i świeżą bazylią), a z deserów - sorbet cytrynowy serwowany w otoczeniu pereł tapioca i owoców tropikalnych.
Obok oryginalnej kuchni, nie mniej istotną zaletą restauracji Thai-Thai jest niebanalna stylistyka wnętrza, które zostało zaprojektowane tak, by przybliżyć gościom kulturę i religię Tajów. Wiszące na ścianach płaskorzeźby buddy i subtelna muzyka Orientu doskonale uzupełniają klimat tego miejsca.
Restauracja Thai-Thai to z lokal godny polecenia, który zabierze wszystkich koneserów oryginalnej tajskiej kuchni w niezapomnianą podróż do krainy smaków i aromatów Dalekiego Wchodu, zapewniając wykwitną ucztę nie tylko dla podniebienia...
Do 16 czerwca restauracja czynna co dzień od godziny 18:00.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł