• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Restauracja Thai-Thai, czyli tajski zakątek w Sopocie

7 czerwca 2010 (artykuł sprzed 13 lat) 

Trójmiejski rynek gastronomiczny przeżywa wiosenny rozkwit, kusząc miłośników dobrej kuchni królewskimi specjałami. W ostatni piątek maja swoją wyjątkową kuchnię otworzyła dla gości nowa tajska restauracja Thai-Thai, mieszcząca się przy hotelu Bayjonn w Sopocie.



Szef kuchni Thai Thai,  Sanad Changpuen  został uznany przez "Businessman Magazine" za największego mistrza dalekowschodnich specjałów w Polsce i laureata Wine & Food Noble Nigth 2009. Szef kuchni Thai Thai,  Sanad Changpuen  został uznany przez "Businessman Magazine" za największego mistrza dalekowschodnich specjałów w Polsce i laureata Wine & Food Noble Nigth 2009.
Menu restauracji stanowią wykwintne potrawy przyrządzane przez samego Sanada Changpuena - szefa kuchni, uznanego przez "Businessman Magazine" za największego mistrza dalekowschodnich specjałów w Polsce i laureata Wine & Food Noble Nigth 2009.

Karta dań zawiera ponad pięćdziesiąt pozycji, dobranych według oryginalnych przepisów i tworzonych przy użyciu najlepszych przypraw i dodatków, dzięki którym wszystkie potrawy zachowują oryginalny smak i aromat tradycyjnej kuchni Tajlandii. W menu, oprócz ryżu i makaronu oraz dań z woka, znajdziemy m. in.: tradycyjną zupę Tom Yam Kung (pikantną zupę z krewetkami i świeżą kolendrą), sałatkę Yam Ped Krob (chrupiącą kaczkę serwowaną z rukolą w sosie z kiełków soi i cukru palmowego), z dań głównych Kaen Kiew Whan Kai (pierś z kurczaka w zielonym curry i mleku kokosowym, serwowaną z bakłażanem i świeżą bazylią), a z deserów - sorbet cytrynowy serwowany w otoczeniu pereł tapioca i owoców tropikalnych.

Obok oryginalnej kuchni, nie mniej istotną zaletą restauracji Thai-Thai jest niebanalna stylistyka wnętrza, które zostało zaprojektowane tak, by przybliżyć gościom kulturę i religię Tajów. Wiszące na ścianach płaskorzeźby buddy i subtelna muzyka Orientu doskonale uzupełniają klimat tego miejsca.

Restauracja Thai-Thai to z lokal godny polecenia, który zabierze wszystkich koneserów oryginalnej tajskiej kuchni w niezapomnianą podróż do krainy smaków i aromatów Dalekiego Wchodu, zapewniając wykwitną ucztę nie tylko dla podniebienia...

Do 16 czerwca restauracja czynna co dzień od godziny 18:00.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (51) 5 zablokowanych

  • Super

    Bylam tydzien temu w thai-thai jedzienie przepyszne wystroj super obsluga fantastyczna Pan Kelner o imieniu Pawel przesympatyczny,usmiechiety profesjnalny-zawsze doradzi pyszne jedzonko i swietne winko;)wiecej takich kelnerow :)10 na 10 Napewno tam jeszcze przybede;)

    • 0 0

  • Sympatycznie i smacznie

    Polecam tym którzy z rodziną pragną nie tylko zjeść , spokojnie porozmawiać , spędzić weekendowy wieczór w miłej atmosferze oraz być obsłużony przez sympatyczną i grzeczna obsługę kelnerską

    • 0 0

  • jedzenie jest drogie ale zarąbiście pyszneee

    • 0 0

  • kucharz najlepszej rest w Polsce 2010

    jadlem tam. szczerze? dawno nie jadlem czegos tak dobrego. szacunek dla szefa kuchni i ukłony

    • 0 0

  • SUPER

    jedzenie jest świetne. naprawde dobre i nie podrabiane schobowym itp jak ktoś napisał. jestem tam średnio raz na miesiąc(czasem częsciej). Faktycznie jest dość drogie, ale polecam wszytskim otwartym na nowe smaki lub kochającym tamtejszą kuchnię. :))

    • 0 0

  • przpyszne

    przepyszne, przepyszne, przepyszne.... nic więcej nie mam do powiedzenia....

    • 0 0

  • fuu (3)

    A ja tam wolę MC Donalda! ;)

    • 11 34

    • fuu twoj mc donald

      zart mc donald shit i wyzysk !!!!!!! czy pan/pani czyta prasę ???mięso z przed 3 lat zamrożone + chemiczne dodatki w postaci cebulki czy równie popularne kurczaczki w happy meal-u. sama chemia juz jest wsysana u organizmy niewinnych dzieci zyczę smacznego /i długiego życia/

      • 0 0

    • ceny (1)

      tak.. ale ceny na pewno beda krocie wieksze od tych w prawdziwej thai, gdzie za prze-prze-pyszna i duza porcje zaplacil bym 100 bahtow (~8zl) a tu pewnie beda za miliony..

      • 9 4

      • To pojdz se do XXLa ..

        • 1 1

  • zaskoczony

    ale prymitywy tu pisza

    • 0 0

  • Jestem na TAK!

    Brak miejsc to najlepszy przykład, że restauracja odniosła sukces. I zasłużenie. Jestem restauratorką od 10 lat, miałam 6 restauracji i pozwalam sobie zabrać głos w tej dyskusji. PO raz pierwszy trafiłam tam przypadkowo, dostałyśmy ostatni stolik. Po raz drugi natomiast zamówiłam stolik jadąc do Sopotu (jestem z Poznania). Zakochałam się!!! W jedzeniu, szczególnie polecam dania z woka, w obsłudze, w kucharzach. Każdy kęs to feeria smaków, uczta w poznawaniu nowych aromatów. Obserwowanie krzątaniny kucharzy w otwartej kuchni, budzi szacunek dla ich wysiłku i ich pracy. Wnętrze pięknie urządzone, świetne oświetlenie. Obsługa serdeczna i profesjonalna a do tego śliczna! I Pani Manager, która widzi wszystko i ma niezwykłą zdolność panowania nad każdą sytuacją. Żałuję, że nie pojadę w najbliższym czasie do Sopotu. Zazdroszę Wam mieszkańcy Trójmiasta i dziękuję za serdeczność, która zawsze mnie u Was spotyka.
    I mam jeszcze radę: nauczmy się wszyscy zauważać dobre rzeczy i nagradzajmy słowami - to takie ważne i potrzebne. Nie zawsze dziękuję w restauracjach, bo moje wymagania są dość duże acz zwyczajne - wymagam czystości, uprzejmości i dobrych smaków. Jeśli ktoś spełni te wymagania, nie kryję się ze swoją wdzięcznością i staram się docenić wysiłek innych. Zadziwia mnie reakcja ludzi-są speszeni, wdzięczni i wiem dlaczego. PO prostu tego nie słyszą często. Poobserwujcie jak rzadko nagradzamy. A to uskrzydla, nadaje sens pracy i wysiłkowi.
    POzdrawiam Trójmiasto
    Magda

    • 0 0

  • rozczarowanie

    Niestety pomimo przechwalania się mam wrażenie , że nie klient jest tu najważniejszy! Jestem bardzo często w Trójmieście i zawsze odwiedzam Sopot ponieważ lubię tamtejszy klimat. Podczas ostatnich kilku pobytów zajrzałam do wychwalanej tak restauracji z myślą zjedzenia czegoś właśnie oryginalnego i za każdym razem zostałam odpytana przez kelnera czy mam rezerwację, odpowiedziałam ,że nie co było zgodne z prawdą.Jako odpowiedź usłyszałam, że przykro chociaż w lokalu połowa stolików była pusta!!!Żadnej alternatywy ze strony obsługi zjedzenia na zewnątrz chociaż wszystkie stoliki były puste!! Proszę mi wyjaśnić co jest przyczyną takiego podejścia do klienta -czyżby chwyt marketingowy . Chyba nie tędy droga.

    • 0 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d." (2 opinie)

(2 opinie)
89 - 129 zł
Kup bilet
pop

The Robert Cray Band: Groovin' 50 years!

159 - 249 zł
blues / soul, rock / punk

Paweł Stasiak z zespołem PapaD (1 opinia)

(1 opinia)
120 zł
Kup bilet
pop

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

W którym roku legendarny klub SPATIF został ponownie otwarty po generalnym remoncie?