- 1 Gdzie na karaoke w Trójmieście? (23 opinie)
- 2 "Grillujemy" współczesne kino (53 opinie)
- 3 "Kaskader": kciuk w górę, a nawet dwa (19 opinii)
- 4 Co robić w długi weekend w mieście? (40 opinii)
- 5 Gdzie można grillować i zrobić ognisko? (34 opinie)
- 6 Planuj Tydzień: imprezy i majówka (14 opinii)
Sardinia, pierwsza taka restauracja w Polsce
Restauracja Sardinia w Gdyni, to pierwsze miejsce w naszym kraju, gdzie w menu nie ma cen bo klient sam decyduje o wysokości rachunku. Jak? Każdy sam ocenia jakość potraw oraz poziom obsługi i płaci tyle ile uważa.
Restauracja specjalizuje się we włoskiej kuchni. Choć jest wiele takich miejsc w Trójmieście, ale jak podkreśla wielu klientów, w gdyńskiej restauracji poczujmy smaki południa dzięki którym przeniesiemy się na prawdziwie słoneczną wyspę Sardynię.
Ta południowa włoska wyspa zachwyca nie tylko dziką przyrodą, ale też wspaniałą kuchnią, niepowtarzalnym duchem zabawy. W jednym z miasteczek - Ozieri, a dokładnie w kościele Cappucinich spoczywają części relikwii św. Walentego. Może dlatego Walentynki trwają na niej kilka dni. Magia kamiennych budowli, tajemnicze historie i kuchnia miłości - to wymarzone miejsce dla zakochanych par.
Jednak gdy nie mamy czasu na podróże, a nie chcemy czekać z miłosnymi deklaracjami można poszukać klimatu tej wyspy w gdyńskiej Sardinii. Restauracja została urządzona w typowo, włoskim stylu. Jasne barwy, lekkość, kwiaty i muzyka prosto z Italii.
W menu dominują oczywiście same włoskie specjały. Różnorodne pasty czyli makarony, inaslate - sałatki, minestere - zupy, dolci - desery, także dobrze wszystkim znane pizze, ale też wiele bardzo wyszukanych drugich dań. Kurczak faszerowany proscuttio, eskalopki wieprzowe, grillowany stek wołowy czy pieczony kalmar faszerowany krewetkami, oliwkami i suszonymi pomidorami.
W karcie nie znajdziemy cen, ani nawet małej sugestii ile powinniśmy zapłacić lecz prośbę o uczciwą ocenę pracy i starań restauratorów, zresztą zgodne z mottem restauracji: Kuchnia tak dobra, że bezcenna.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (42) 1 zablokowana
-
2010-10-28 02:23
na 100% pójdziemy tam z synem
- 10 3
-
2010-10-28 03:12
O w mordę. Świetna propozycja dla studentów! Żarcie za darmo!
- 24 18
-
2010-10-28 08:12
suuuuupeeeeeerrr
za 5 zł najem się do syta !
- 13 29
-
2010-10-28 09:24
co tam wstyd
Co tam wstyd - gdy można jeść za 5zł :D. Szkoda, tylko że pewnie nie potrwa długo - inaczej pójdą z torbami ...
- 2 12
-
2010-10-28 09:53
super pomysł
mam nadzieję, że nie pójdą z torbami za sprawą cwaniaków
- 17 3
-
2010-10-28 10:16
Doskonały a nawet genialny pomysł !!! (1)
Nikt kto siebie szanuje i pracę innych nie zostawi mniej niż 50zł za danie
a człowiek nie dość że dostanie dania z pierwszej póki to jeszcze czuje wolność
że nie jest zmuszany do ceny takiej a takiej to poczucie wolności dla niektórych
(naprzykład dla mnie) jest na tyle ważne i nietypowe że w weekend wpadne tam ze znajomymi i jeśli jedzenie będzie wyśmienite zostawimy tego piędziesiątaka na głowę bo takie idee trzeba szanować.
Dobre jedzenie i poczucie wolności -moim zdaniem genialny pomysł :)))- 8 24
-
2010-10-28 10:34
Podpisał być się chociasz.
Pomysł dobry ale jeśli sugerujesz z góry 50 zł/osobę to sugeruj to w menu a nie niby to anomin z szefostwa restauracji.
Ja jestem zawsze nie zadowolnony i dam 50 zł za całą rodzinę 4 osobową. I będę was sprawdzał co drugi dzień aż się poprawicie.- 9 3
-
2010-10-28 10:19
kazali Ci to napisać ??
jw
- 11 3
-
2010-10-28 10:30
Nikt kto ma szacunek do siebie i do dobrej kuchni
Nie zostawi tam mniej niż te 50 zł za osobę więc z torbami nie pójdą na pewno.
- 4 13
-
2010-10-28 10:34
swietny hłyttt marketingowy
ale doprawdy, nie w Polsce (kraju cfaniaków - sam czasem biję się w pierś)
Jest to troszkę jak strzał we własną stopę.
Daje im miesiąc na wprowadzenie MENU z cenami ;)- 6 2
-
2010-10-28 10:41
dlaczego kazali napisać ?
Człowieku tu chodzi o podejście do życia jeśli chcesz to daj 5zł i wyjdż :)))
Ale są normalni ludzie.Sam wiem ile czasu kosztuje zrobienie dobrej potrawy
i pieniędzy bo dobre produkty kosztują i tyle.Tak więc jeśli jem to odwdzięczam się dobrą kasą zostawioną u nich proste.idea jest jak dla mnie bardzo fajna dlatego wchodzę w to.I nikt nie każe mi pisać komenatrzy po prostu niedobrze mi się robi że wszystko oparte jest na kasie... pieniądze powinny być zapłatą za dobre jedzenie i usługę i być adekwatne do niej i pewnie w tej restauracji tak jest-nie byłem nie wiem ocenie dokładniej jak po weekendzie zasiąde do internetu:)- 8 4
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.