• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Sardinia, pierwsza taka restauracja w Polsce

27 października 2010 (artykuł sprzed 13 lat) 
Włoskie specjały za cenę którą klient sam określi. Włoskie specjały za cenę którą klient sam określi.

Restauracja Sardinia w Gdyni, to pierwsze miejsce w naszym kraju, gdzie w menu nie ma cen bo klient sam decyduje o wysokości rachunku. Jak? Każdy sam ocenia jakość potraw oraz poziom obsługi i płaci tyle ile uważa.



Czy to możliwe by właściciele restauracji tak ryzykowali, by to klienci sami decydowali o tym ile zapłacą? Okazuje się, że tak. I wcale na tym nie tracą, bo jedzenie i obsługa w Sardinii jest na takim poziomie, że wstydzilibyśmy się gdybyśmy nierzetelnie ocenili pracę restauratorów.

Restauracja specjalizuje się we włoskiej kuchni. Choć jest wiele takich miejsc w Trójmieście, ale jak podkreśla wielu klientów, w gdyńskiej restauracji poczujmy smaki południa dzięki którym przeniesiemy się na prawdziwie słoneczną wyspę Sardynię.

Ta południowa włoska wyspa zachwyca nie tylko dziką przyrodą, ale też wspaniałą kuchnią, niepowtarzalnym duchem zabawy. W jednym z miasteczek - Ozieri, a dokładnie w kościele Cappucinich spoczywają części relikwii św. Walentego. Może dlatego Walentynki trwają na niej kilka dni. Magia kamiennych budowli, tajemnicze historie i kuchnia miłości - to wymarzone miejsce dla zakochanych par.

Jednak gdy nie mamy czasu na podróże, a nie chcemy czekać z miłosnymi deklaracjami można poszukać klimatu tej wyspy w gdyńskiej Sardinii. Restauracja została urządzona w typowo, włoskim stylu. Jasne barwy, lekkość, kwiaty i muzyka prosto z Italii.

W menu dominują oczywiście same włoskie specjały. Różnorodne pasty czyli makarony, inaslate - sałatki, minestere - zupy, dolci - desery, także dobrze wszystkim znane pizze, ale też wiele bardzo wyszukanych drugich dań. Kurczak faszerowany proscuttio, eskalopki wieprzowe, grillowany stek wołowy czy pieczony kalmar faszerowany krewetkami, oliwkami i suszonymi pomidorami.

W karcie nie znajdziemy cen, ani nawet małej sugestii ile powinniśmy zapłacić lecz prośbę o uczciwą ocenę pracy i starań restauratorów, zresztą zgodne z mottem restauracji: Kuchnia tak dobra, że bezcenna.

Restauracja Sardinia w Gdyni, ul. Jana Pawła II 11 zobacz na mapie Gdyni, czynna codziennie od godz. 11:00 do 22:00, tel. 58/669 80 31.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

  • Sardinia Gdynia, al. Jana Pawła II 11a

Opinie (42) 1 zablokowana

  • na 100% pójdziemy tam z synem

    • 10 3

  • O w mordę. Świetna propozycja dla studentów! Żarcie za darmo!

    • 24 18

  • suuuuupeeeeeerrr

    za 5 zł najem się do syta !

    • 13 29

  • co tam wstyd

    Co tam wstyd - gdy można jeść za 5zł :D. Szkoda, tylko że pewnie nie potrwa długo - inaczej pójdą z torbami ...

    • 2 12

  • super pomysł

    mam nadzieję, że nie pójdą z torbami za sprawą cwaniaków

    • 17 3

  • Doskonały a nawet genialny pomysł !!! (1)

    Nikt kto siebie szanuje i pracę innych nie zostawi mniej niż 50zł za danie
    a człowiek nie dość że dostanie dania z pierwszej póki to jeszcze czuje wolność
    że nie jest zmuszany do ceny takiej a takiej to poczucie wolności dla niektórych
    (naprzykład dla mnie) jest na tyle ważne i nietypowe że w weekend wpadne tam ze znajomymi i jeśli jedzenie będzie wyśmienite zostawimy tego piędziesiątaka na głowę bo takie idee trzeba szanować.

    Dobre jedzenie i poczucie wolności -moim zdaniem genialny pomysł :)))

    • 8 24

    • Podpisał być się chociasz.

      Pomysł dobry ale jeśli sugerujesz z góry 50 zł/osobę to sugeruj to w menu a nie niby to anomin z szefostwa restauracji.

      Ja jestem zawsze nie zadowolnony i dam 50 zł za całą rodzinę 4 osobową. I będę was sprawdzał co drugi dzień aż się poprawicie.

      • 9 3

  • kazali Ci to napisać ??

    jw

    • 11 3

  • Nikt kto ma szacunek do siebie i do dobrej kuchni

    Nie zostawi tam mniej niż te 50 zł za osobę więc z torbami nie pójdą na pewno.

    • 4 13

  • swietny hłyttt marketingowy

    ale doprawdy, nie w Polsce (kraju cfaniaków - sam czasem biję się w pierś)
    Jest to troszkę jak strzał we własną stopę.
    Daje im miesiąc na wprowadzenie MENU z cenami ;)

    • 6 2

  • dlaczego kazali napisać ?

    Człowieku tu chodzi o podejście do życia jeśli chcesz to daj 5zł i wyjdż :)))
    Ale są normalni ludzie.Sam wiem ile czasu kosztuje zrobienie dobrej potrawy
    i pieniędzy bo dobre produkty kosztują i tyle.Tak więc jeśli jem to odwdzięczam się dobrą kasą zostawioną u nich proste.idea jest jak dla mnie bardzo fajna dlatego wchodzę w to.I nikt nie każe mi pisać komenatrzy po prostu niedobrze mi się robi że wszystko oparte jest na kasie... pieniądze powinny być zapłatą za dobre jedzenie i usługę i być adekwatne do niej i pewnie w tej restauracji tak jest-nie byłem nie wiem ocenie dokładniej jak po weekendzie zasiąde do internetu:)

    • 8 4

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d." (2 opinie)

(2 opinie)
89 - 129 zł
Kup bilet
pop

Juwenalia Gdańskie 2024 (40 opinii)

(40 opinii)
75 - 290 zł
Kup bilet

The Robert Cray Band: Groovin' 50 years! (1 opinia)

(1 opinia)
159 - 249 zł
blues / soul, rock / punk

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Podczas jubileuszowej X edycji festiwalu w Sopocie, piosenkarz Robert Charlebois wręczył dyrygentowi Henrykowi Debichowi: