- 1 Trzydniowa kulinarna Feta na stoczni (35 opinii)
- 2 Juwenalia: Bajm, LemON i strefy z nagrodami (43 opinie)
- 3 Momoa spotkał się z Michalczewskim (58 opinii)
- 4 Chowają pieniądze w miejscach publicznych (50 opinii)
- 5 Jason Momoa w gdańskiej restauracji (137 opinii)
- 6 Juwenalia Gdańskie: koncerty i atrakcje (12 opinii)
Sardinia, pierwsza taka restauracja w Polsce
Restauracja Sardinia w Gdyni, to pierwsze miejsce w naszym kraju, gdzie w menu nie ma cen bo klient sam decyduje o wysokości rachunku. Jak? Każdy sam ocenia jakość potraw oraz poziom obsługi i płaci tyle ile uważa.
Restauracja specjalizuje się we włoskiej kuchni. Choć jest wiele takich miejsc w Trójmieście, ale jak podkreśla wielu klientów, w gdyńskiej restauracji poczujmy smaki południa dzięki którym przeniesiemy się na prawdziwie słoneczną wyspę Sardynię.
Ta południowa włoska wyspa zachwyca nie tylko dziką przyrodą, ale też wspaniałą kuchnią, niepowtarzalnym duchem zabawy. W jednym z miasteczek - Ozieri, a dokładnie w kościele Cappucinich spoczywają części relikwii św. Walentego. Może dlatego Walentynki trwają na niej kilka dni. Magia kamiennych budowli, tajemnicze historie i kuchnia miłości - to wymarzone miejsce dla zakochanych par.
Jednak gdy nie mamy czasu na podróże, a nie chcemy czekać z miłosnymi deklaracjami można poszukać klimatu tej wyspy w gdyńskiej Sardinii. Restauracja została urządzona w typowo, włoskim stylu. Jasne barwy, lekkość, kwiaty i muzyka prosto z Italii.
W menu dominują oczywiście same włoskie specjały. Różnorodne pasty czyli makarony, inaslate - sałatki, minestere - zupy, dolci - desery, także dobrze wszystkim znane pizze, ale też wiele bardzo wyszukanych drugich dań. Kurczak faszerowany proscuttio, eskalopki wieprzowe, grillowany stek wołowy czy pieczony kalmar faszerowany krewetkami, oliwkami i suszonymi pomidorami.
W karcie nie znajdziemy cen, ani nawet małej sugestii ile powinniśmy zapłacić lecz prośbę o uczciwą ocenę pracy i starań restauratorów, zresztą zgodne z mottem restauracji: Kuchnia tak dobra, że bezcenna.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (42) 1 zablokowana
-
2010-10-29 08:46
A komentarze pochlebcze sa w standarcie artykulu sponsorowanego?
- 1 1
-
2010-10-30 00:43
Oryginalny pomysl. Ale 3 osoby za 100zl. to chyba troszke za malo. No chyba że po zupce kawce i ciasteczku na deser. W takiej restauracji to minimum po 50-60zl na osobe,a i tak nie do syta. Jesli kuchnia i obsluga jest dobra to nalezy sie dobra rekapensata. Zycze powodzenia tej restauracji.
- 1 1
-
2010-11-11 12:43
Ja bylam wczoraj z kumpelą. Ja zjadłam sałatke z kurczakiem a kumpela krem czosnkowy wszystko było bardzo dobre, jeżeli chodzi o ceny to tylko napoje i alkohol jest wyceniony, niestety herbata nie miała ceny i obie kupiłysmy po herbacie. No i jak przyszło do placenia napisałysmy ile dajemy za dania, kumpela 12 zl. za krem ja 18 zl za sałatkę ale policzyli nas po 12 zł za każdą z herbat wiec rachunek wyszedł 54 zł. Fakt dostałysmy po dzbanku herbaty ale to troche przesada. Wiec najlepiej zamawiac do picia cos co jest wycenione. Bardzo miła obsluga a na dowidzenia dostałysmy po kwiatku. W sob. ide jeszcze raz.
Aha i jeszcze jedno takie opinie typu za 5 zl sie najem- ludzie troche godności.
To prawda co mowią o Polakach daj palec wezmą całą reke. Ludzie ktorzy do takiej restauracji chca przyjść najeść sie i zostawić 5 zł to zwykłe wieśniaki które pewnie chleją VIPa z biedronki pod sklepem. Żenada i wstyd za takie społeczeństwo!!!- 2 2
-
2010-11-12 13:01
do tych co mówią, że to ściema, a nie byli...
na wstępie kelner pyta czy ma podać kartę z cennikiem czy bez i tylko od klienta zależy czy chce wiedzieć z góry ile zapłaci czy woli sam ocenić i dać tyle ile uważa.
restauracja na pewno zarabia na winach i innych napojach (piwo tylko 0,3), jakoś musi w końcu prosperować, skoro zdarzają się "klienci" z pomysłem żeby zostawić po sobie 10zł.
ja niestety nie polecam aż tak bardzo kuchni, dania były np. chłodne. ale podziwiam właścicieli za pomysł, warto sprawdzić samemu.- 0 0
-
2010-12-09 22:25
Pozdrawienia
POZDRAWIAM SZEFA KUCHNI DLA ZNAJOMYCH BENEGO PIOTRA SIEBIELCA. DOSKONAŁY POMYSŁ DOSKONAŁEGO FACHOWCA. POZDRAWIAM.
- 0 1
-
2011-02-23 17:15
jak kto lubi
o ile się nie mylę mają tam 2 karty, jedną z cenami a drugą bezcenną :)
- 0 0
-
2011-08-15 23:08
Moja ulubiona restauracja w Gdyni :) DObre jedzonko :) genialna restauracja wystrój:)
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.