- 1 Trzydniowa kulinarna Feta na stoczni (28 opinii)
- 2 Juwenalia: Bajm, LemON i strefy z nagrodami (43 opinie)
- 3 Momoa spotkał się z Michalczewskim (58 opinii)
- 4 Chowają pieniądze w miejscach publicznych (50 opinii)
- 5 Jason Momoa w gdańskiej restauracji (136 opinii)
- 6 Juwenalia Gdańskie: koncerty i atrakcje (12 opinii)
Sardinia, pierwsza taka restauracja w Polsce
Restauracja Sardinia w Gdyni, to pierwsze miejsce w naszym kraju, gdzie w menu nie ma cen bo klient sam decyduje o wysokości rachunku. Jak? Każdy sam ocenia jakość potraw oraz poziom obsługi i płaci tyle ile uważa.
Restauracja specjalizuje się we włoskiej kuchni. Choć jest wiele takich miejsc w Trójmieście, ale jak podkreśla wielu klientów, w gdyńskiej restauracji poczujmy smaki południa dzięki którym przeniesiemy się na prawdziwie słoneczną wyspę Sardynię.
Ta południowa włoska wyspa zachwyca nie tylko dziką przyrodą, ale też wspaniałą kuchnią, niepowtarzalnym duchem zabawy. W jednym z miasteczek - Ozieri, a dokładnie w kościele Cappucinich spoczywają części relikwii św. Walentego. Może dlatego Walentynki trwają na niej kilka dni. Magia kamiennych budowli, tajemnicze historie i kuchnia miłości - to wymarzone miejsce dla zakochanych par.
Jednak gdy nie mamy czasu na podróże, a nie chcemy czekać z miłosnymi deklaracjami można poszukać klimatu tej wyspy w gdyńskiej Sardinii. Restauracja została urządzona w typowo, włoskim stylu. Jasne barwy, lekkość, kwiaty i muzyka prosto z Italii.
W menu dominują oczywiście same włoskie specjały. Różnorodne pasty czyli makarony, inaslate - sałatki, minestere - zupy, dolci - desery, także dobrze wszystkim znane pizze, ale też wiele bardzo wyszukanych drugich dań. Kurczak faszerowany proscuttio, eskalopki wieprzowe, grillowany stek wołowy czy pieczony kalmar faszerowany krewetkami, oliwkami i suszonymi pomidorami.
W karcie nie znajdziemy cen, ani nawet małej sugestii ile powinniśmy zapłacić lecz prośbę o uczciwą ocenę pracy i starań restauratorów, zresztą zgodne z mottem restauracji: Kuchnia tak dobra, że bezcenna.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (42) 1 zablokowana
-
2010-10-28 14:49
nie oszukujmy się ale za 5zł nie najecie się w mlecznym. A takie restauracje nie są dla studentów tylko dla ludzi którzy stawiają na dobre jedzenie i którzy nieźle za nie zapłacą. Chętnie bym się tam wybrała.
- 3 1
-
2010-10-28 14:59
Klasa Premium przez wielkie P
Restauracja powstała z myślą o klasie premium czyli ludziach ceniących bardzo "ostrą" jakość najlepszą obsługę czyli to co najlepsze ale też umieją się odwdzięczyć powiedzmy zapłatą za rodzinę 200-500zł.
No ale nie każdego stać i myślę że miejsce dla mniej zamożnych też się znajdzie.- 1 4
-
2010-10-28 15:03
Byłem i bardzo bardzo polecam !!!!
Obsługa bardzo miła (pierwszy raz tak zostałem obsłużony)
jedzenie genialne wszytsko zrobione z gustem i ze smakiem faszerowany kalamar
mistrzostwo świata !!!
4 znajomych każdy zupa + 2 danie + deser + sok
zostawiliśmy 130zł- 1 5
-
2010-10-28 15:07
Również polecam
Powiem krótko wyśmienicie.
Z żoną częściej będziemy wpadać choć tak dobrze że drogo hehe
zostawiłem dwie stówki bo jedzenie pierwsza klasa.- 2 3
-
2010-10-28 18:33
Sciema z tym ze placisz ile chcesz, jest tak jak na pogrzebie u ksiedza, co laska (nie mniej niz X zlotych)
- 0 0
-
2010-10-28 18:34
Za duzo klakierskich komentarzy pisanych przez obsluge
- 1 1
-
2010-10-28 21:23
WSTYD!!!!!!!!!!!!!!
znam dobrze włoski i nie piszę się minestere tylko minestre i nie proscuttio tylko prosciutto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak można takie błędy popełniać skoro to niby włoska restauracja, nawet nie umiecie ze słownika dobrze przepisać!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- 3 3
-
2010-10-28 22:29
prościutto to ja mogę tobie walnąć za takie opinie
- 1 1
-
2010-10-28 22:29
Byłem za obiad dałem 7zł
i jestem zadowolony tylko kelner jakoś dziwnie się patrzył na mnie.
- 4 4
-
2010-10-29 08:43
doautora
a ile kosztuje artykuł sponsorowany
- 3 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.