- 1 Zamknięto jedyną ukraińską dyskotekę (151 opinii)
- 2 Grają przeboje największych gwiazd (10 opinii)
- 3 Planuj Tydzień: imprezy i majówka (10 opinii)
- 4 Festiwal filmowy w odmienionej formule (15 opinii)
- 5 Spektakle z Trójmiasta w Teatrze Telewizji (10 opinii)
- 6 Rodzinne atrakcje i parki rozrywki - jakie ceny, ile kosztuje zabawa? (30 opinii)
Jedzenie dla klimatu. Restaurant Week rusza już 28 października
Już niedługo rozpocznie się największe ogólnopolskie święto polskich restauratorów. W ostatni tydzień miesiąca, 28 października, rusza jesienna edycja Restaurant Week - festiwalu, który oprócz doskonałych smaków, ceni także filozofię zero waste. Warto zawczasu zarezerwować stolik do interesującego nas lokalu - liczba miejsc jest ograniczona.
Zarezerwuj stolik
Specjalne menu, specjalna cena
Szefowie Kuchni przygotują trzy popisowe dania, składające się w całość. Zaserwują przystawkę, danie główne i deser. Każdy pełnoletni uczestnik, poza potrawami, otrzyma także darmowy koktajl Martini Fiero & Kinley tonic.
W każdym z biorących udział w festiwalu lokali koszt udziału to 49 złotych od osoby. Możliwe jest zarezerwowanie stolika na 1.5 godziny. Rezerwacji można dokonać najpóźniej do godziny 20:00 dnia poprzedzającego wizytę w lokalu.
Myśl przewodnia festiwalu
Restaurant Week to nie tylko święto smaków, lecz także okazja do zwrócenia uwagi na społeczną odpowiedzialność każdego z nas. Myślą przewodnią jesiennej edycji jest Jedzenie dla klimatu. To popis wege-kreatywności najlepszych szefów kuchni i okazja do wypróbowaniu wielu nowych, debiutanckich restauracji.
- Chcemy zwrócić uwagę na to, że wszyscy mamy wpływ na kondycję naszej planety, także przez nawyki żywieniowe - mówi Tomasz Chądzyński z zespołu Trójmiasto Restaurant Week. - Dzięki drobnym krokom budujemy świadomość, że walka o przyszłość Ziemi, na której wszyscy żyjemy, zależy właśnie nie tylko od wielkich ruchów, ale też codziennych wyborów, takich jak częstszy wybór dań wege zamiast mięsnych, ograniczenie codziennego użycia plastiku i przede wszystkim - niemarnowanie jedzenia, np. poprzez systemy wcześniejszej rezerwacji.
- Joanna Skutkiewiczj.karjalainen@trojmiasto.pl
Miejsca
Wydarzenia
Zobacz także
Opinie (35) ponad 10 zablokowanych
-
2020-10-14 15:35
Będziecie mieli Week aż się zdziwicie... (2)
... oderwani od rzeczywistości dusigrosze.
- 9 1
-
2020-10-15 09:01
Załóż restauracje. Powalcz, sprawdź i zarób krocie. No, dasz radę, nie wahaj się! (1)
- 1 1
-
2020-10-21 16:41
Nie zakładaj restauracji, jak nie potrafisz nakramić ludzi
Knajpa to nie jubiler
- 0 0
-
2020-10-15 09:14
Czyżby dyskryminacja tej części społeczeństwa której przekonania religijno-ideologiczne nie zabraniają jeść mięsa? (1)
- 4 0
-
2020-10-15 10:10
Przecież każda restauracja ma 2 menu, jedno wege, drugie mięsne
- 0 0
-
2020-10-15 10:09
Fajna inicjatywa
Byłam juz 3 razy w różnych restauracjach, duży wybór menu, niewielka cena (3daniowy obiad z drinkiem w topowej restauracji za 49 zł to moim zdaniem niedużo ;)) i możliwośc odwiedzenia miejsc, do których na codzień raczej się nie zagląda. Fajnie, ze są opcje wege, warto nie być sceptycznym, bo są przepyszne
- 0 2
-
2020-10-17 06:17
Higiena
Uważam że w dobie Covid bardzo ważne jak zachowuje się personel . W sklepach bardzo często maseczki na brodzie, jeśli chodzi o kuchnię to jest gorąco pewnie jakieś zabezpieczenie jest fikcją. Fajnie by było żeby restauratorzy zadbali o ten aspekt. Higieny w dobie Covid, mnie osobiście byłoby z tym lepiej być pewnym że jest czysto i higienicznie w restauracji i na zapleczu. Myślę, że da się to zrobić .
- 1 0
-
2020-10-17 09:44
Niby dbają o klimat a serwują mięso
Hipokryzja wystrzeliła w kosmos i orbituje...
- 1 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.