- 1 Grzechy gastronomii: kto winny? (148 opinii)
- 2 Sporo odwiedzających mimo deszczu (22 opinie)
- 3 Piją piwo na stadionie. Hevelka ruszyła (16 opinii)
- 4 Festiwal Światła rozbłysnął w Hevelianum (4 opinie)
- 5 Młodzi w ten weekend bawią się na Elektryków (4 opinie)
- 6 Połączyła ich miłość do jedzenia (47 opinii)
Kulinarne szkolenia na święto Hal Targowych
Moda na zdrowe odżywianie nie przemija, a w nadchodzący weekend będzie można nie tylko kupić zdrowe produkty, ale też nauczyć się, jak przyrządzić z nich kulinarne cudeńka. W sobotę i niedzielę odbędzie się bowiem II święto Hal Targowych w Gdyni.
W Hali Targowej można bowiem bez problemu kupić nie tylko świeże owoce i warzywa, ale też runo leśne, świeże jajka od szczęśliwych kur z kaszubskich wsi czy miody.
- Hale Targowe to również miejsce, w którym pojawiają się rolnicy i producenci z dalszych części naszego regionu. Nie tylko z Kaszub, ale również Kociewia i Żuław. Tak duża różnorodność produktów gwarantuje dobrą jakość kulinariów, ale też rzemiosła - mówi Jacek Debis z Agencji Rozwoju Gdyni, organizującej imprezę.
Podczas imprezy nie zabraknie też atrakcji, które nie są bezpośrednio związane z kulinariami. Odbędą się warsztaty modowe, koncerty jazzowe, a także spotkania z aktorami. Z Zofią Czerwińską, znaną m.in. z serialu 40-latek będzie nie tylko pozować do zdjęć, ale też zamienić kilka słów, a aktor Teatru Muzycznego w Gdyni - Tomasz Więcek - zaprezentuje swoje wokalne umiejętności.
Wydarzenia
Miejsca
Opinie (37) 3 zablokowane
-
2016-09-23 13:15
Jajka od szczęśliwych kur
Zdarza się bardzo często
że kaszubi szykanują owe kury
stosują wobec nich mobbing.- 11 0
-
2016-09-23 13:17
Osoby piszące komentarze
na temat jakości oferowanych produktów na hali , albo nigdy tam nie robiły zakupów albo piszą farmazony dla samego komentowania. Zakupy na hali robię regularnie od około 10 lat, pieczywo - piekarnia PG Gotowała ludzie z Gdańska po ten chleb przyjeżdżają, prawdziwe pieczywo na zakwasie a nie mrożonki z pieca gazowego, mięsa i wędliny są najmarniej 4 stoiska które mają własną produkcję wędlin lokalnie na Kaszubach nigdy się na jakości nie zawiodłem, to samo tyczy się mięsa, dalej , Pan który piecze ciasta codziennie rano i sprzedaje je w cenach bardzo atrakcyjnych hmm inni cukiernicy mogliby sie od niego uczyć jak sie piecze bez chemii, ciasto świeże przez parę dni od zakupu zresztą tak samo jak pieczywo nie wiem ile by musiało leżeć żeby spleśnieć. Co do cen to proszę bardzo kawa lavazza opakowanie 14,90 w tesco ta sam kawa 16,90 taa jasne napewno jest drogo. Warzywa i owoce hmm to znajdźcie sobie mili państwo takie produkty w marketach jak: dereń, pigwę grzyby leśne, aronie, pomidory malinowe , borówkę, jagody , kilka różnych gatunków ziemniaków inne do obiadu inne do sałatki i tak można wymieniać bez końca. Dobrze ze jest hala targowa inaczej bedą same biedry zabki freshe i wszedzie to samo g... Pozdrawiam
- 12 6
-
2016-09-23 14:38
hale hale
Hale targowe to dramat. Niech miasto pochwali sie jak potraktowalo kupcow ktorych wylacznie z winy miasta zalala woda na -1. Po lotnisku ktorego nie bedzie to chyba kolejna duza plama ekipy Szczurka. Czas na zmiany. Potrzebni nowi ludzie. Ci juz nie powinni...
- 3 2
-
2016-09-23 14:40
hale hale
Szkoda tylko ze zadne media nie podlapaly tego mokrego skandalu. A co tam kilkadziesiat miejsc pracy. Zasciankowa Gdynie na to stac. Brawooooo
- 3 0
-
2016-09-23 15:09
Moda na zdrową żywność?!
Problem sam się rozwiąże błyskawicznie, gdyby ustawodawca ZAKAZAŁ porcjowania i pakowania żywności w folię itp.
Momentalnie producenci albo dowalaliby więcej chemii, co skończyłoby się ich natychmiastowym wywaleniem z rynku jako trucicieli albo żywność produkowano by z najlepszych składników lub przetwarzana byłaby zgodnie z tradycyjnymi recepturami.
To proste jak drut ale hipermarkety niestety rządzą rynkiem i nie tylko w Polsce, zaś ustawodawcy sr*ją w portki.- 2 0
-
2016-09-23 16:42
...jakie atuty (1)
Hala targowa w Gdyni to...drożyzna,drożyzna i drożyzna i tyle!
- 2 4
-
2016-09-25 07:55
Ale taniej niż na Placu Górnośląskim
- 0 0
-
2016-09-23 17:21
Reanimacji trupa ciąg dalszy....
nie wiem czy opłaca się miastu ciągle organizować takie akcje "promujące"...? Na hali jestem prawie co dzień, efektów jakoś nie widać.
- 4 0
-
2016-09-23 23:03
dobra mina do złej gry...
A piwnice hali nadal zniszczone i mokre...?
- 3 0
-
2016-09-24 06:23
Świeże ??
Owoce, warzywa , mięso, itd świeżo kupione w
makro, a potem sprzedawane na rynku. Ryby latami mrożone, Smacznego- 1 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.