- 1 Majówka: pomysły na jednodniowe wycieczki (36 opinii)
- 2 Oto najpiękniejsze kobiety Pomorza (55 opinii)
- 3 Robią sobie jaja od 45 lat (12 opinii)
- 4 Recenzja "Challengers": intensywne kino (12 opinii)
- 5 Majaland: znamy termin otwarcia i cennik (577 opinii)
- 6 Planuj Tydzień: imprezy i majówka (12 opinii)
Restauracja Thai-Thai, czyli tajski zakątek w Sopocie
Trójmiejski rynek gastronomiczny przeżywa wiosenny rozkwit, kusząc miłośników dobrej kuchni królewskimi specjałami. W ostatni piątek maja swoją wyjątkową kuchnię otworzyła dla gości nowa tajska restauracja Thai-Thai, mieszcząca się przy hotelu Bayjonn w Sopocie.
Menu restauracji stanowią wykwintne potrawy przyrządzane przez samego Sanada Changpuena - szefa kuchni, uznanego przez "Businessman Magazine" za największego mistrza dalekowschodnich specjałów w Polsce i laureata Wine & Food Noble Nigth 2009.
Karta dań zawiera ponad pięćdziesiąt pozycji, dobranych według oryginalnych przepisów i tworzonych przy użyciu najlepszych przypraw i dodatków, dzięki którym wszystkie potrawy zachowują oryginalny smak i aromat tradycyjnej kuchni Tajlandii. W menu, oprócz ryżu i makaronu oraz dań z woka, znajdziemy m. in.: tradycyjną zupę Tom Yam Kung (pikantną zupę z krewetkami i świeżą kolendrą), sałatkę Yam Ped Krob (chrupiącą kaczkę serwowaną z rukolą w sosie z kiełków soi i cukru palmowego), z dań głównych Kaen Kiew Whan Kai (pierś z kurczaka w zielonym curry i mleku kokosowym, serwowaną z bakłażanem i świeżą bazylią), a z deserów - sorbet cytrynowy serwowany w otoczeniu pereł tapioca i owoców tropikalnych.
Obok oryginalnej kuchni, nie mniej istotną zaletą restauracji Thai-Thai jest niebanalna stylistyka wnętrza, które zostało zaprojektowane tak, by przybliżyć gościom kulturę i religię Tajów. Wiszące na ścianach płaskorzeźby buddy i subtelna muzyka Orientu doskonale uzupełniają klimat tego miejsca.
Restauracja Thai-Thai to z lokal godny polecenia, który zabierze wszystkich koneserów oryginalnej tajskiej kuchni w niezapomnianą podróż do krainy smaków i aromatów Dalekiego Wchodu, zapewniając wykwitną ucztę nie tylko dla podniebienia...
Do 16 czerwca restauracja czynna co dzień od godziny 18:00.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (51) 5 zablokowanych
-
2011-03-06 09:46
pyszne tajskie żarcie, polecam jeśli ktos lubi taką kuchnię, ceny nie są niskie ale w tajskich knajpach jest ogólnie drogo a tu przynajmniej smacznie.
- 1 0
-
2011-03-21 11:46
restauracja thaii
BYŁEM W TEJ RESTUARACJI ALE MNIE NIE WPÓŚĆILI BO WSZYSTKO BYŁO ZAREZERWOWANE.
- 0 1
-
2011-04-12 09:20
Jedzenie rewelacja, ceny niestety adekwatne do jakosci, ale od czsu do czasu...
- 1 0
-
2011-05-13 09:23
rozczarowanie
Niestety pomimo przechwalania się mam wrażenie , że nie klient jest tu najważniejszy! Jestem bardzo często w Trójmieście i zawsze odwiedzam Sopot ponieważ lubię tamtejszy klimat. Podczas ostatnich kilku pobytów zajrzałam do wychwalanej tak restauracji z myślą zjedzenia czegoś właśnie oryginalnego i za każdym razem zostałam odpytana przez kelnera czy mam rezerwację, odpowiedziałam ,że nie co było zgodne z prawdą.Jako odpowiedź usłyszałam, że przykro chociaż w lokalu połowa stolików była pusta!!!Żadnej alternatywy ze strony obsługi zjedzenia na zewnątrz chociaż wszystkie stoliki były puste!! Proszę mi wyjaśnić co jest przyczyną takiego podejścia do klienta -czyżby chwyt marketingowy . Chyba nie tędy droga.
- 0 1
-
2011-06-01 12:03
Jestem na TAK!
Brak miejsc to najlepszy przykład, że restauracja odniosła sukces. I zasłużenie. Jestem restauratorką od 10 lat, miałam 6 restauracji i pozwalam sobie zabrać głos w tej dyskusji. PO raz pierwszy trafiłam tam przypadkowo, dostałyśmy ostatni stolik. Po raz drugi natomiast zamówiłam stolik jadąc do Sopotu (jestem z Poznania). Zakochałam się!!! W jedzeniu, szczególnie polecam dania z woka, w obsłudze, w kucharzach. Każdy kęs to feeria smaków, uczta w poznawaniu nowych aromatów. Obserwowanie krzątaniny kucharzy w otwartej kuchni, budzi szacunek dla ich wysiłku i ich pracy. Wnętrze pięknie urządzone, świetne oświetlenie. Obsługa serdeczna i profesjonalna a do tego śliczna! I Pani Manager, która widzi wszystko i ma niezwykłą zdolność panowania nad każdą sytuacją. Żałuję, że nie pojadę w najbliższym czasie do Sopotu. Zazdroszę Wam mieszkańcy Trójmiasta i dziękuję za serdeczność, która zawsze mnie u Was spotyka.
I mam jeszcze radę: nauczmy się wszyscy zauważać dobre rzeczy i nagradzajmy słowami - to takie ważne i potrzebne. Nie zawsze dziękuję w restauracjach, bo moje wymagania są dość duże acz zwyczajne - wymagam czystości, uprzejmości i dobrych smaków. Jeśli ktoś spełni te wymagania, nie kryję się ze swoją wdzięcznością i staram się docenić wysiłek innych. Zadziwia mnie reakcja ludzi-są speszeni, wdzięczni i wiem dlaczego. PO prostu tego nie słyszą często. Poobserwujcie jak rzadko nagradzamy. A to uskrzydla, nadaje sens pracy i wysiłkowi.
POzdrawiam Trójmiasto
Magda- 0 0
-
2011-06-29 12:20
zaskoczony
ale prymitywy tu pisza
- 0 0
-
2011-08-13 17:10
przpyszne
przepyszne, przepyszne, przepyszne.... nic więcej nie mam do powiedzenia....
- 0 0
-
2011-10-07 14:55
SUPER
jedzenie jest świetne. naprawde dobre i nie podrabiane schobowym itp jak ktoś napisał. jestem tam średnio raz na miesiąc(czasem częsciej). Faktycznie jest dość drogie, ale polecam wszytskim otwartym na nowe smaki lub kochającym tamtejszą kuchnię. :))
- 0 0
-
2011-12-10 22:49
kucharz najlepszej rest w Polsce 2010
jadlem tam. szczerze? dawno nie jadlem czegos tak dobrego. szacunek dla szefa kuchni i ukłony
- 0 0
-
2012-04-21 12:34
jedzenie jest drogie ale zarąbiście pyszneee
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.