- 1 Młodzi w ten weekend bawią się na Elektryków (36 opinii)
- 2 Piją piwo na stadionie. Hevelka ruszyła (63 opinie)
- 3 Grzechy gastronomii: kto winny? (182 opinie)
- 4 Sporo odwiedzających mimo deszczu (26 opinii)
- 5 Festiwal Światła rozbłysnął w Hevelianum (4 opinie)
- 6 Połączyła ich miłość do jedzenia (52 opinie)
Rusza weekend kulinarny w Gdyni
Specjalne ceny posiłków w 20 restauracjach, okazjonalne menu, konkursy, gotowanie na żywo, pokazy filmów, a nawet warsztaty przygotowujące do zdrowego odżywiania - rusza szósty gdyński Weekend Kulinarny.
- To doskonały pomysł na zwiedzenie miasta od strony smaku i zapachu. Porcje nie będą duże, więc z pewnością uda się spróbować kilku kuchni z różnych stron świata - zachęca Witold Okun z Agencji Rozwoju Gdyni, która koordynuje tę akcję.
Wśród restauracji biorących udział w Weekendzie Kulinarnym są serwujące kuchnię indyjską, włoską, francuską, amerykańską, kuchnię fusion oraz oczywiście autorskie polskie dania. Będzie też tradycyjny rajd po restauracjach. Wystarczy zebrać trzy naklejki z różnych restauracji, by wziąć udział w losowaniu nagród.
W piątek o godz. 11 w Hali Targowej rozpocznie się natomiast spacer kulinarny, który zakończy się pokazem gotowania na żywo - oczywiście wyłącznie z produktów kupionych w hali. Gotowanie na żywo będzie też można obejrzeć w niedzielę o godz. 13 w Restauracji Coco . Janusz Arrasz poprowadzi też warsztaty, dotyczące zdrowego żywienia, pokazując jak przygotować zdrowe, ale też smaczne posiłki.
W Infoboksie odbędą się natomiast darmowe pokazy filmów o tematyce kulinarnej. Wśród nich m.in. film dokumentalny "Kucharze historii" o wojskowych kucharzach, komedię "Faceci od kuchni" z pejzażami Paryża w tle oraz "Julie i Julia" z Meryl Streep i Amy Adams w rolach głównych.
Zobacz ubiegłoroczny Weekend Kulinarny w Gdyni.
Wydarzenia
Opinie (58) 1 zablokowana
-
2014-09-26 10:26
Czy będą "Kuchenne Owulacje" bądź "PięĆdziesiąt gram mąki w podróży"? (1)
- 2 3
-
2014-09-27 11:15
geslerowa już ślini palce i włosy, by je do potraw wkładać
już jedzie :P
- 0 0
-
2014-09-26 10:37
Weekend kulinarny
to fajna sprawa.
Co roku jest wesoło :)- 5 1
-
2014-09-26 12:39
Da Vinci - co jest grane ??? (5)
Czy ktoś wie co się stało z restauracją Da Vinci ?
Zmienił się właściciel czy co ? Kiedyś to była perła kulinarna gdzie można było zjeść przepyszne rzeczy gdzie indziej niedostępne : raki, jagnięcinę, świeże owoce morza w genialnych aranżacjach. Zawsze zabierałem tu gości zagranicznych którzy też byli zachwyceni. Obsługa cudowna czytająca w myślach, znająca się na winach potrafiąc doradzić i gotowa na każde skinienie.
A teraz ?
Menu na poziomie przeciętnego bistro ( pierś z kurczaka, stek i dorsz z patelni ), obsługa do bani - jakaś sfochowana niunia unikająca wzroku klienta aby czasem klient nic nie chciał, na menu czeka się kwadrans i w ogóle obsługa sprawia wrażeniejakby całe doświadczenie zawodowe zdobywała w smażalni ryb lub mc donalds...- 8 1
-
2014-09-26 13:04
(4)
Podpbnoe jak restauracja LaVita. Kiedyś pyszne jedzenie, super obsługa i tłumy ludzi. Teraz pustka. Nie wiedziałem dlaczego dopuki nie otrzymalem zamowionego dania. Okropne. Zostawilismy pelne talerze. Bylismy tylko my, 4 osoby z obslugi plus kucharz bawili sie telefonami i śmiali glosno wiec po 10min oczekiwania na rachunek musiałem podejść do nich i wtedy się ockneli. Nie polecam.
- 2 1
-
2014-09-26 15:17
(2)
Mi jakiś czas temu w La Vicie przytrafiło sie coś takiego.
Sobotni wieczór z przyjaciółmi. Biesiadujemu i piejmy piwko od 19.00.
Koło 22.00 kelnerka mimo że nie dokończylśmy jeszcze deserów i drinków dawała nam wyraźnie do zrozumienia że zas brać rachunek i znikać.
Mieliśmy to gdzieś bo nasz stolik zamówił już jadła i picia za parę stów.
Zatem ta idiotka zaczeła nam gasić światło i stała jak słup z wk**rwioną miną że mamy czelność zostać kwadrans dłużej. No to sobie postała jeszcz40 minut i dostała 0,00 PLN napiwku. A gdyby nie wkurzałą to by dostała z 50 PLN.
Czy na kelnerów biorą debili z IQ małpy ?- 5 6
-
2014-09-27 00:46
...
widocznie Ty i Twoje towarzystwo było albo nawalone albo ty masz IQ kurzu z podłogi (nie porównałam Cię do małpy bo nie obrażam Zwierząt) Wiedz że kelnerzy i kelnerki to nie ludzie z niskim IQ. Do rzeczy - jak restauracja/bar/knajpa/sklep/ jest czynne do 22:00 i nie ma napisane na drzwiach "do ostatniego klienta lub dłużej" to przed tą godziną grzecznie płacisz i wychodzisz. Proste?
- 6 1
-
2014-09-27 11:46
burak
A pomyslales, ze moze kelnerce zaraz ucieknie ostatni autobus? 22 to 22 i kulturalny czlowiek powinien umiec sie zastosowac do zadad, ktore wisza na drzwiach...
- 4 0
-
2014-09-28 23:40
cozzi
Polecam
- 0 0
-
2014-09-26 12:47
Sztuczka (2)
Życzę właścicielowi długich lat prosperity.
Kto tam nie jadł to nie wie co znaczy orgazm podniebienia.- 10 3
-
2014-09-27 08:20
szkoda, że ceny takie a nie inne... :(
- 0 0
-
2014-09-28 23:39
filharmonia
Jeszcze lepsza.
- 0 0
-
2014-09-26 12:55
yhm (1)
To będzie lista restauracji czy nie???
- 4 1
-
2014-09-26 19:52
weekend kulinarny
- 0 0
-
2014-09-26 14:48
świetnie,polecam.
Kochana Gdynia
- 4 0
-
2014-09-26 15:41
Zdrowo ???
Chyba nie macie w rodzinie czy gdzieś tam ludzi karmiących głodnych czyt.czychających na kasę za odgrzewane ,przerabiane,na nowo przyprawiane,odświeżane i dosmaczane przeterminowane produkty w cenie naj..naj...no może nie 300 % przebitej,ale 250 % to norma SMACZNEGO !!!
- 4 3
-
2014-09-26 19:00
Ritz (1)
a ja byłam dzisiaj na obiedzie u Pani Barbary Ritz w Gdańsku ( Szafarnia 6).
Lubie sprawdzić na sobie jak się sprawy maja - poziom na prawdę dobry - myślę że warto wpadać tam na spokojne delektowanie się smakiem , czasem , miejscem , życiem .- 2 2
-
2014-09-26 20:36
Ale z Cibie smakosz...
A przez resztę miesiąca kiełba z biedry i pasztet.- 5 0
-
2014-09-27 05:25
ciekawe
zaciekawił mnie śledź z cebulą
- 1 0
-
2014-09-27 08:47
dobry pomysł
Szlak kulinarny to świetny pomysł. Właśnie na nim odkryłam dwie perełki do których powracam
- 3 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.