• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Sopockie restauracje za pół ceny

Łukasz Stafiej
27 marca 2014 (artykuł sprzed 10 lat) 
W akcji weźmie udział kilkanaście sopockich restauracji. W akcji weźmie udział kilkanaście sopockich restauracji.

W sobotę i niedzielę będzie można zjeść w sopockich restauracjach z 50-procentowym rabatem.



Wszystko zaczęło się w 2010 roku dzięki dzięki oddolnej inicjatywie Jana Orchowskiego z gdańskiego Baru pod Rybą. Wpadł on na pomysł, aby na jeden weekend gdańscy restauratorzy serwowali mieszkańcom dania o połowę taniej niż na co dzień.

Zainteresowanie mieszkańców przerosło oczekiwania właścicieli restauracji. Popularność imprezy stała się tak duża, że do jej współorganizacji włączył się urząd miejski, uzupełniając program o wiele dodatkowych atrakcji, zniżki w hotelach oraz instytucjach kulturalnych.

W tym roku impreza odbędzie się w 9 miastach naszego regionu. Gdańskie restauracje obniżą ceny dla mieszkańców i turystów 12 i 13 kwietnia.

Jeszcze wcześniej, bo w weekend, 29-30 marca, taniej zjemy w Sopocie. W akcji weźmie udział kilkanaście restauracji: Restauracja Toccata (Hotel Haffner), Villa Baltica, Pinokio, Art Deco (Grand Hotel), Koliba, Sabat, Barocco, Rondel, restauracja w Hotelu Rezydent, The Mexican, Delmonico Cut Steakhouse (Hotel Opera), Rotunda Café (Sheraton), Kurort Cafe, Instytut Spraw Wszelakich, Chata Smakosza, Cafe Ferber oraz kawiarenka w Punkcie Informacji Turystycznej.

- Wszędzie obowiązują te same zasady: lokale oferujące klientom zniżki zostaną oznaczone plakatem akcji, a propozycja rabatów będzie szczegółowo przedstawiona przy wejściu - informuje Anna Dyksińska z sopockiego magistratu.

W weekend za pół ceny kupimy również bilety do Państwowej Galerii Miejskiej oraz wstęp na warsztaty rozwoju osobistego w Sopockim Ośrodku Specjalistycznym SOS Centrum Terapii Skoncentrowanej na Rozwiązaniach.

Informacje o promocyjnym menu każdej restauracji znajdziesz tutaj.

Ubiegłoroczna edycja Weekendu za pół ceny w Gdańsku.

Miejsca

Wydarzenia

Zobacz także

Opinie (69) 1 zablokowana

  • Za pol ceny to sprzedawal Grupon i wszystko poupadalo co tam sie oglaszalo!!!!

    Oby tak nie bylo z sopocka gastronomia???????????????

    • 6 2

  • No ładne ceny na tej liście w excelu. Pierogi z grzybami za 21 zł jako regularna cena to jakiś absurd.

    Po obniżce 50% to nadal ponad 10 zł. Dajcie spokój.. A te kawy za 20 zł.. To chyba z okruchami złota.

    • 11 0

  • W Sopocie pół ceny (2)

    to i tak dwa razy drożej, jak wszędzie indziej

    • 7 0

    • kelnerzy i takie barmanki (1)

      patrzą na ludzi którzy kupują takie rzeczy w promocji to śmieją się z klijęt , a tam stare jedzenie od super Kucharz nie jaki Tytus z gdyni pracujący w sopot tam w byłym galaxy chyba jeszcze bądzie serwował same stare jedzenie z zimy bo sezon zaraz to musi zejść z całej reszty ,

      • 0 1

      • budyń

        tom Dziamal serwis robi ze starych kaczek i dwu miesięcznej mąki z lasecznik z pudla w sopot zapraszamy

        • 0 0

  • moje zdanie jest takie:

    Sytuacja z naszą trojmiejską gastronomią (rowniez ogolnopolską) jest niestety odzwierciedleniem kondycji finansowej społeczeństwa. Wszystko jest nastawione na czysty i jak najwiekszy zysk przy jak najnizszym nakladzie, jest to zrozumiale no i uwazam, ze gdy ludzie maja lepsze finanse dokonuja lepszej selekcji przez co poprawia sie popyt na lepsza kuchnie, a i podaz za tym idzie. Chcialbym aby ludzie zaczeli byc godnie wynagradzani przez co kazdy moglby zabrac swoja rodzinke do lokalu na ciekawy i smaczny obiad i tego kazdemu z osobna zycze, milego popoludnia

    • 7 1

  • Nie weekend, a cały rok za pół ceny !! (1)

    Śmieszni są Ci restauratorzy bez pojęcia, z tymi cenami i brakiem jakości, no ale sezon za pasem, a Janusz z Katowic i tak za pseudo Carbonare zostawi 33 zł czy Pizze a'la mrożona Rigga 28 zł. Radzę się opamiętać, bo w Sopocie na próżno szukać miejsc smacznie i tanio.

    • 4 0

    • Katarzyna

      w tym pinokio taki łysy pizzer w okularach niski który tam od lat pracuje dał mi i moim znajomym stare mięso na pizzy nie polecam tam jeść a szczególnie za pół ceny .

      • 0 0

  • A co na to gdynia ?

    bom chętna !!!

    • 0 1

  • obiad który sam zrobie kostuje mnie 10 zł jakic cuden ten sam ma kosztowac 10 zł w barze knajpie restauracji

    muszą opłacić czynsz ,podatki pensje i inne haracze dla państwa i miasta! Jeśli kosztuje mniej niz 30 zł znaczy ze oszukują !! Polaków nie stac na restauracje itp jak na zachodzie najniższa krajowa to nie 4 tys zł A w Polsce zwolnienie podatkowe to 3 tys zł a nie 40 tys zł jak a zachodzie.Jak robię obiad w domu przynajmniej wiem co jem .Bo u as pełno jest pseudo restauracji itp co bym ich obiadu dla psa nie podał!!!!

    • 1 1

  • Pół ceny = pół porcji

    • 4 0

  • Cocomo. (1)

    W "Cocomo" będą drinki po 8,500 pln.

    • 14 0

    • A z karty zejdzie 16.000zł

      • 1 0

  • A zmusza was ktoś do tej akcji ? (2)

    Hałas i rwetes robicie jakby był nakaz . A największe oburzenie u notorycznych wielbicieli zupek chińskich i pulpetów z baru mlecznego.....Eksperci z miodem w uszach

    • 2 4

    • he (1)

      lepiej zupkę taką zjeść niż GUAN z mroźni zamkną bym te budy bynajmniej większość . w tym sopot .

      • 1 0

      • taaa, lepiej...

        jeśli już to lepiej zjeść suchą bułkę zamiast tego g... zwanego chińską zupką, trzeba być strasznym desperatem albo pozbawionym smaku.
        Raz kiedyś spróbowałem, ten wynalazek ma się do prawdziwej zupy jak masturbacja do seksu z kobietą.

        • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d." (2 opinie)

(2 opinie)
89 - 129 zł
Kup bilet
pop

The Robert Cray Band: Groovin' 50 years!

159 - 249 zł
blues / soul, rock / punk

Paweł Stasiak z zespołem PapaD (1 opinia)

(1 opinia)
120 zł
Kup bilet
pop

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Adam Nergal Darski był jurorem w: