- 1 Majówka: pomysły na jednodniowe wycieczki (35 opinii)
- 2 Oto najpiękniejsze kobiety Woj. Pomorskiego (9 opinii)
- 3 Robią sobie jaja od 45 lat (5 opinii)
- 4 Gdańskie zoo świętuje 70-lecie (53 opinie)
- 5 Majaland: znamy termin otwarcia i cennik (577 opinii)
- 6 Festyny, dinozaury, pociągi, a może zwiedzanie? Majówka 2024 z dziećmi (12 opinii)
Sopockie restauracje za pół ceny
W sobotę i niedzielę będzie można zjeść w sopockich restauracjach z 50-procentowym rabatem.
Wszystko zaczęło się w 2010 roku dzięki dzięki oddolnej inicjatywie Jana Orchowskiego z gdańskiego Baru pod Rybą. Wpadł on na pomysł, aby na jeden weekend gdańscy restauratorzy serwowali mieszkańcom dania o połowę taniej niż na co dzień.
Zainteresowanie mieszkańców przerosło oczekiwania właścicieli restauracji. Popularność imprezy stała się tak duża, że do jej współorganizacji włączył się urząd miejski, uzupełniając program o wiele dodatkowych atrakcji, zniżki w hotelach oraz instytucjach kulturalnych.
W tym roku impreza odbędzie się w 9 miastach naszego regionu. Gdańskie restauracje obniżą ceny dla mieszkańców i turystów 12 i 13 kwietnia.
Jeszcze wcześniej, bo w weekend, 29-30 marca, taniej zjemy w Sopocie. W akcji weźmie udział kilkanaście restauracji: Restauracja Toccata (Hotel Haffner), Villa Baltica, Pinokio, Art Deco (Grand Hotel), Koliba, Sabat, Barocco, Rondel, restauracja w Hotelu Rezydent, The Mexican, Delmonico Cut Steakhouse (Hotel Opera), Rotunda Café (Sheraton), Kurort Cafe, Instytut Spraw Wszelakich, Chata Smakosza, Cafe Ferber oraz kawiarenka w Punkcie Informacji Turystycznej.
- Wszędzie obowiązują te same zasady: lokale oferujące klientom zniżki zostaną oznaczone plakatem akcji, a propozycja rabatów będzie szczegółowo przedstawiona przy wejściu - informuje Anna Dyksińska z sopockiego magistratu.
W weekend za pół ceny kupimy również bilety do Państwowej Galerii Miejskiej oraz wstęp na warsztaty rozwoju osobistego w Sopockim Ośrodku Specjalistycznym SOS Centrum Terapii Skoncentrowanej na Rozwiązaniach.
Informacje o promocyjnym menu każdej restauracji znajdziesz tutaj.
Ubiegłoroczna edycja Weekendu za pół ceny w Gdańsku.
Miejsca
Wydarzenia
Zobacz także
Opinie (69) 1 zablokowana
-
2014-03-27 14:19
a galerianki tez bedą za pólceny?
- 5 5
-
2014-03-27 11:31
I tak mnie nie stać (1)
:(
- 57 16
-
2014-03-27 14:16
czas zmienić pracę
- 14 16
-
2014-03-27 13:53
LEMINGI-szykujcie sie ! (1)
Zacznijcie juz glodowac.Wasz dzien nadchodzi.Znowu bedziecie sie mogli lansowac.Tylko do tego jestescie stworzeni !
- 12 3
-
2014-03-27 14:02
Hehehe dokladnie
Po weekendzie bedzie zalew fotografii z sopockich restauracji na facebookach. Weekend dla naiwnych lanserow to sie powinno nazywac.
- 2 0
-
2014-03-27 13:31
hotelowe
większość to restauracje hotelowe, które z powodu cen i tak są pustawe
- 9 0
-
2014-03-27 13:29
co z tego że pół ceny jak porcje są okrojone
- 6 0
-
2014-03-27 13:18
wielkie wietrzenie magazynów (1)
W przypadku elektorniki, super. Jesli chodzi o żywnośc, nie dziękuję! :)
- 16 1
-
2014-03-27 13:28
ja
ja myślę że sandepid tam wogóle nic nie robi zresztą jak sobie cynk dają że Kontrola jest to wszystkie śmieci chowają albo daty zmieniają , porażka .
- 2 0
-
2014-03-27 13:25
Polowa dania za pol ceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- 12 0
-
2014-03-27 13:17
Zenujacy festyn dla plebsu orgqnizowany przez cwaniakow
Nabralem sie na taki weekend za pol ceny 3 lata temu. Wszedzie pelno ludzsk przepychajacych sie i polujacych na stoliki, za pol ceny albobpol porcji, albo najmniej interesujace potrawyi z reguly resztki tzw. przeglad miesiaca. Ja sie juz nie dam nabrac na takie atrakcje.
- 32 2
-
2014-03-27 13:16
Wole szynke swieza lub swiezego pstraga kupic i samemu latwo upiec .
Zdrowiej zapewne niz w knajpce . Przeciez dzis jest to tak proste do przygotowania ze nawet laik sam w domu zrobi lepszy i smaczniejszy obiad niz w knajpach. Posypac dobrymi ziloami i ciach do piekarnika i cala filozofia. Myslicie ze jak oni w knajpach pieka wszystko ?.. podobnie jak mozna to zrobic w domu. Ludzie dzis z upieczenia w domu nawet zwyklego kurczaka zrobili bog wie jaka filozofie i jak maja cos upiec sami to tak jakby dom mieli zbudowac i sa tak nagle zmeczeni samym mysleniem i dlatego przegrywaja w zyciu . Bo kazde szukanie wymowek a potem siedzenie godzinami w przybytkach typu Mc czy KF to przegrana i poddanie sie oraz danie sie zniewolic jak ges do utuczenia . Do knajpy owszem warto chodzic nieraz lecz warto tez zaczac samemu cos upiec bo to zadna filozofia jak wielu uwaza a smak jest niepowtarzalny i satysfakcja .
- 19 4
-
2014-03-27 13:09
będzie odmrażanie
wszystkich resztek
- 32 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.