• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Port Specjal Gdynia, czyli grill bar z najwyższej półki

7 czerwca 2016 (artykuł sprzed 7 lat) 
  • Port Specjal Gdynia to grill bar na otwartym powietrzu nieopodal mariny w Gdyni.
  • W menu gość znajdzie różne mięsa przygotowywane metodą grillowania i barbecue.
  • Specjalnością lokalu są m.in. wędzone pstrągi.
  • W ofercie jest czternaście gatunków piwa z Grupy Żywiec.

Właśnie otwarty przy gdyńskiej marinie Port Specjal Gdynia to bar, gdzie sztukę grillowania i wędzenie opanowano do perfekcji.



Port Specjal Gdynia to bar na otwartym powietrzu, który znajduje się nieopodal gdyńskiej mariny zobacz na mapie Gdyni. Mimo nazwy nie jest to wyłącznie lokal oferujący piwo. Co prawda, goście znajdą tutaj aż czternaście różnych gatunków złotego trunku, jednak najważniejsza jest oferta kulinarna tego miejsca. A zadowoleni będą z niej przede wszystkim miłośnicy dań grillowanych i wędzonych oraz przyrządzanych metodą barbecue. W Port Specjal Gdynia postarano się bowiem, aby sprzęt grillowo-wędzarniczy oraz jego obsługa były z najwyższej półki.

- W lokalu będą funkcjonować cztery profesjonalne urządzenia grillowo-wędzarnicze - mówi Leszek Kosarzecki z firmy Smoker, partner baru. - To właśnie na tym sprzęcie polska reprezentacja grill masterów zdobywa od lat wyróżnienia na najważniejszych zawodach branżowych na świecie. W 2013 roku na Mistrzostwach Świata BBQ (KBCS) odbywających się corocznie w Lynchburgu w USA zajęliśmy pierwsze miejsce w konkurencji sos BBQ. Było to wydarzenie na miarę sensacji, ponieważ w historii konkursu Jacka Danielsa jeszcze żadna ekipa z Europy tego nie osiągnęła.
Menu w Port Specjal Gdynia będzie krótkie i często uzupełniane o nowości. Prym ma wieść przygotowywane na różne sposoby mięso i ryby. Goście zamówią m.in. steki, burgery, żebra wołowe, sataye, szynki, kiełbaski czy wędzone pstrągi, łososie i węgorze. O ich przygotowanie zadbają profesjonalni grill masterzy, którzy sztukę wędzenia, grillowania i barbecue mają opanowaną do perfekcji.

- Warto przypomnieć, że grillowanie to co innego niż barbecue. To pierwsze to krótka obróbka termiczna produktów w wysokiej temperaturze. Z kolei BBQ polega na długim, nawet kilkunastogodzinnym pieczeniu w niskiej temperaturze pod przykryciem - dodaje Leszek Kosarzecki.
Wszystkie produkty w ofercie Port Specjal Gdynia dostarczane są przez regionalnych dostawców i marynowane oraz przygotowywane według autorskich przepisów. Dania można zjeść na miejscu, wziąć zapakowane na wynos lub zamówić w postaci pakietów kateringowych, przygotowywanych także z myślą o załogach cumujących w marinie jachtów.

- To miejsce dla tych, którzy szukają czegoś więcej niż zwykły grill bar. To grillo-wędzarnia z najwyższej półki, która powinna zadowolić nawet najbardziej wymagających. Chcemy obsługiwać gości perfekcyjnie, żeby nawet największy miłośnik dań z grilla nie wyszedł stąd zawiedziony - mówi Michał Jasiewicz, właściciel Port Specjal Gdynia.
Lokal jest czynny codziennie od godz. 11 do ostatniego klienta. W ciągu Euro będzie można tutaj obejrzeć mecz, wieczorami w sezonie organizowane będą imprezy z ambitną muzyką klubową. Właściciele planują również organizować warsztaty kulinarne z dziedziny grillowania i barbecue prowadzone przez zawodowców z całej Polski.

Więcej informacji znajdziesz na stronie na Facebooku.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (30) 2 zablokowane

  • :) (1)

    Wszystko fajnie, oby Wam wyszlo.

    • 19 4

    • jakie

      Tam macie ceny?

      • 1 0

  • (3)

    Wszystko fajnie,ale w sezonie pójdzie na masę mięso i najtańsze kiełbasy z biedronki.

    • 6 13

    • Chęć szybkiego zarobku zwycięży z profesjonalizmem

      • 6 2

    • ale piperzysz jak poturlany (1)

      przeciez to jest 'bar' typowo sezonowy, radze się przejść i zobaczyć

      • 0 2

      • czyli od razu pójdzie przecena z tesco

        • 3 0

  • No (1)

    Losos hodowlany i węgorz chińsko holenderski duński . " lokalni dostawcy"

    • 10 8

    • lokalni

      Tzn biedronka, Lidl, Tesco itp

      • 6 0

  • (2)

    Specjal czyli piwo czy special czyli coś wyjątkowego?

    • 7 2

    • piwo (1)

      • 1 1

      • piłem

        Kiedyś piwo.

        • 1 1

  • wspaniale

    Wspaniałe! Tego nam trzeba!

    • 3 4

  • Byłam! Jadłam! Zakochałam się! (2)

    Mega klimatyczne miejsce! Pstrąg ,którego jadłam podbił nie tylko moje serce , ale i podniebienie! Będę stałą bywalczynią!
    :)))))

    • 3 12

    • Szef lokalu?

      • 0 0

    • Baltycki pstrag?

      • 0 0

  • Specjal to teraz "piwo regionalne"???

    Znaczy, 15-20 lat temu obszczymurki i ubodzy licealiści robili za trendsetterów?

    • 22 3

  • ? (1)

    A jakie ceny???

    • 2 4

    • za wysokie

      8 zl z nalewaka, 10 za butelke

      • 1 1

  • ja rozumiem że artykuł sponsorowany, zostało to oznaczone czytelnie i spoko

    ale komentarze sponsorowane też powinniście podobnie oznaczać, a nie robić ludziom wodę z mózgu, że ktoś pozytywną opinię wygłasza

    • 15 1

  • specjal = czarna kobra (5)

    Nazywana też czarna szmata :)

    • 12 2

    • ja słyszałem też (1)

      Czarna kobra

      • 0 2

      • Czarny jogurt

        • 0 0

    • Czarny Heineken przyjacielu, lub Czarny Koń ;)

      • 0 0

    • (1)

      Czarnuch po prostu.

      • 0 0

      • Bursztyn północy

        lub Perła Północy

        • 0 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Daria ze Śląska "Pierwsza trasa c.d." (1 opinia)

(1 opinia)
89 - 129 zł
Kup bilet
pop

The Robert Cray Band: Groovin' 50 years!

159 - 249 zł
blues / soul, rock / punk

Paweł Stasiak z zespołem PapaD (1 opinia)

(1 opinia)
120 zł
Kup bilet
pop

Najczęściej czytane

Sprawdź się

Sprawdź się

Czego używamy do wróżenia za pomocą wosku?